Iona - Πιτίνο: Το κολέγιο που ψάχνει με... τρέλα την καταξίωση! (pics & vids)

Iona - Πιτίνο: Το κολέγιο που ψάχνει με... τρέλα την καταξίωση! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Iona - Πιτίνο: Το κολέγιο που ψάχνει με... τρέλα την καταξίωση! (pics & vids)

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο ανακοινώθηκε από το Iona και το gazzetta.gr παρουσιάζει τη νέα ομάδα του 67χρονου head coach στο NCAA, η οποία αδυνατεί να προκριθεί σε 2η φάση της March Madness.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Tον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρήκε ο Ρικ Πιτίνο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα αφήσει το τριφύλλι το καλοκαίρι, αφού επιστρέφει επίσημα στο κολεγιακό μπάσκετ μετά τον Οκτώβριο του 2017.

Το Iona ανακοίνωσε τον Αμερικανό Hall of Famer και θρύλο του NCAA και προσδοκά να το οδηγήσει σε επιτυχίες.

Ένα κολέγιο που δεν έχει γνωρίσει την μεγάλη διάκριση ποτέ στην ιστορία του,

Ο Πιτίνο έχει τεράστια εμπειρία στο κολεγιακό μετά την πορεία του με Λούιβιλ, Κεντάκι, Mπόστον University και Πρόβιντενς.

H παρουσία στη March Madness

Το Ιona δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια μεάλη επιτυχία στη March Madness. Συνολικά έχει βρεθεί 14 φορές ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κολεγιακού, ωστόσο το πιο συχνό φαινόμενο είναι να με΄νει εκτός από τον πρώτο γύρο. Μόνο μια χρονιά μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Το 1980 είχε επικρατήσει με 84-78 του Holy Cross, αλλά στη συνέχεια μπήκε τέλος στην πορεία του μετά το 74-71 κόντρα στο Georgetown.

Την τελευταία 4ετία το κολέγιο έχει αποκτήσει μια συνέπεια στο να μπαίνει στη March Madness. Aπό το 2016 μέχρι το 2019 η παρουσία του στο bracket του τελικού τουρνουά ήταν ανελλιπής, χωρίς ωστόσο να φτάσει κοντά σε πρόκριση. Και στις 4 αναμετρήσεις που έδωσε στον πρώτο γύρο, ηττήθηκε εύκολα και αποχαιρέτησε. Πέρυσι έπαιξαν με τη North Carolina τον νυν γκαρντ των Μπουλς, Κόμπι Ουάιτ.

Oι παίκτες που έγιναν draft

Το Iona δεν έχει παράδοση στο να τροφοδοτεί το ΝΒΑ με παίκτες. Μόλις 10 παιδιά που ΄χουν βγει από το κολέγιο, κατάφεραν να πάρουν μυρωδιά από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Mόλις 10 άτομα έχουν μπει στο ΝΒΑ και οι τελευταίοι που τα κατάφεραν ήταν οι Στιβ Μπαρτ στους Ουόριορς (πατέρας του Στιβ Μπαρτ τζούνιορ που έπαιξε σε Ιωνικό και Λάρισα), Γκάρι Σπρίνγκερ στους Σίξερς και Σον Γκριν στους Πέισερς. Ο πρώτος που έφυγε για το ΝΒΑ ήταν ο Μπομπ Σαντινί το μακρινό 1953. Πήγε στους Σέλτικς. O Στιβ Μπαρτ τζούνιορ έπαιξε στο Iona από το 2002 ως το 2006 αλλά δεν μπόρεσε να γίνει draft.

Tα ρεκόρ του τα τελευταία χρόνια

Φέτος μέτρησε 9 νίκες και 11 ήττες στην περιφέρεια του (ΜΑΑC). Πέρυσι τερμάτισε με το καλύτερο ρεκόρ στην MAAC, έχοντας 12 νίκες και 6 ήττες. Τη σεζόν 2017-18 είχε 11-7 και ήταν τέταρτο στην περιφέρεια, ενώ ένα χρόνο πριν τερμάτισε στην Τρίτη θέση με 12-8. Τέλος τη σεζόν 2015-16 έκανε την κορυφαία του πορεία στο διάστημα αυτό, αφού μέτρησε 16 νίκες και 4 ήττες, όντας 2ο πίσω από το Μonmouth.. Σίγουρα το ρεκόρ του παίζει και μεγάλο ρόλο στους πανίσχυρους αντιπάλους που βρίσκει στους πρώτους γύρους της March Madness και γνωρίζει τον αποκλεισμό.

To ρόστερ

Μο Thiam-Forward

E.J Crawford-Guard

Asante Gist-Guard

Ben Perez-Guard

Adrija Ristanovic-Forward

Isaiah Washington-Guard

Tajuan Agee-Forward

Colton Cashaw-Forward

Isaiah Ross-Guard

Niksa Nikolic-Forward

Mέχρι στιγμής κανείς δεν προβλέπεται να γίνει draft στην διαδικασία του 2020 κανείς από το ρόστερ. Δεν υπάρχει το όνομα κάποιου στα TOP 60 prospects. Κορυφαίος σκόρερ της ομάδας είναι ο Κρόφορντ που έχει 18.7 πόντους, ενώ μετρά και 5.3 ριμπάουντ. Κορυφαίος ριμπάουντερ ο Αγκί με 7.2, ενώ έχει 14.7 πόντους και 1.2 μπλοκ ανά ματς. Η δημιουργία ανήκει κατά κύριο λόγο στον Ουάσινγκτον που μοιράζει 4 ασίστ μέσο όρο, ενώ θραύση στα τρίποντα κάνει ο Ρος που σουτάρει με το εντυπωσιακό 46.1%.

Ο Πιτίνο ήρθε για να οδηγήσει την ομάδα στο βήμα παραπάνω

Το Ιοna δεν είναι σε καμιά περίπτωση από τα διάσημα κολέγια τις ΗΠΑ. Το αντίθετο. Σε επίπεδο μπάσκετ, δεν έχει να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη επιτυχία. Ο πρώτος γύρο της March Madness αποτελεί εφιάλτης για Gaels που προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ξορκίσουν την κατάρα. Κάτι τους λείπει και πάντα αποτυγχάνουν να περάσουν στην επόμενη φάση. Πλέον έχοντας στο τιμόνη τους έναν άνθρωπο που έχει φάει με το κουτάλι τα... γήπεδα του NCAA, περιμένουν πως κάτι καλό θα γίνει. Ονειρεύονται πως έχει τη... μαγική συνταγή που θα κάνει το Iona να ακουστεί στο μέλλον. Θέλουν να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίξει ρόλο στις επόμενες March Madness.

 

NCAA Τελευταία Νέα