Κονέκτικατ - Σαν Ντιέγκο 76-59: Οι Χάσκις του Ρούμογλου ανέβηκαν στο θρόνο του NCAA

Το ΚΟνέκτικατ πήρε τον τίτλο του NCAA

bet365

Οι Κονέκτικατ Χάσκις ήταν προσηλωμένοι στον στόχο τους στον τελικό του Final Four απέναντι στο Σαν Ντιέγκο Στέιτ και επικράτησαν 76-59 κατακτώντας τον τίτλο για το 2023! Συμμετοχή για τον Απόστολο Ρούμογλου.

Ο πέμπτος τίτλος του NCAA στην ιστορία του Κονέκτικατ γράφτηκε με χρυσά γράμματα τα ξημερώματα της Τρίτης (04/04). Στον τελικό του Final Four, οι Χάσκις παρατάχθηκαν κόντρα στο Σαν Ντιέγκο Στέιτ προκειμένου να ολοκληρώσουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, κάτι που κατάφεραν επικρατώντας με 76-59!

Στο NRG Stadium του Χιούστον, οι φωνές από τους φιλάθλους των δύο κολεγίων κατέκλυσαν το χώρο, όμως θριαμβευτές αναδείχθηκαν εκείνοι στην πλευρά του UConn. Η ομάδα του Νταν Χάρλεϊ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό της να αντιδράσει. Επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και παρότι είδε τους παίκτες του Σαν Ντιέγκο να μειώνουν στους 5 πόντους στο δεύτερο μέρος, με σερί 16-4 επέστρεψαν στην τροχιά του κυπέλλου.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νιούτον με 19 πόντους με 10 ριμπάουντ, όσα μάζεψε και ο Σανόγκο των 17 πόντων, ενώ 16 είχε ο Χόκινς. Στο UConn ανάμεσα στους πρωταθλητές βρίσκεται και ο Έλληνας, άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Απόστολος Ρούμογλου που έζησε στο έπακρο την εμπειρία του...Madness και πήρε ένα λεπτό συμμετοχής στον μεγάλο τελικό.

Για το Στέιτ, 14 πόντους είχε ο Τζόνσον και από 13 σημείωσαν Μπάτλερ και Τραμελ.

 

NCAA Τελευταία Νέα