Τζιμ Μποχάιμ: Αποσύρεται μετά από 47 χρόνια στον πάγκο του Σίρακιουζ

Τζιμ Μποχάιμ: Αποσύρεται μετά από 47 χρόνια στον πάγκο του Σίρακιουζ

bet365

Ένας θρύλος του NCAA, ο Τζιμ Μποχάιμ αποφάσισε πως ήρθε το τέλος της καριέρας του, μετά από 47 χρόνια στο Σίρακιουζ.

Ο Τζιμ Μποχάιμ αφήνει πίσω του μία τεράστια καριέρα. Ως ένα από τα «ιερά τέρατα» των πάγκων του NCAA, με θητεία 47 ετών στο φημισμένο πανεπιστήμιο Σίρακιουζ.

Ο 78χρονος προπονητής, μέλος του Hall of Fame, κέρδισε μία φορά τον τίτλο το 2003, ενώ οδήγησε το Σίρακιουζ στο Final 4 πέντε φορές. Το ρεκόρ του Σίρακιουζ, όλων των εποχών, είναι μόνο πίσω από το Ντιουκ, του επίσης θρυλικού κόουτς, Μάικ Σιζέσφκι, με ρεκόρ 1.015-441.

Παράλληλα, ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου των ΗΠΑ στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια του 2008, του 2012 και του 2016. Αντικαταστάτης του θα είναι ο 51χρονος συνεργάτης του, Είντριαν Ότρι, ο οποίος έχει διατελέσει και παίκτης του Μποχάιμ από το 1990 έως το 1994.

Ανάμεσα στους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες που έχουν περάσει από τα χέρια του Μποχάιμ είναι ο Καρμέλο Άντονι, ο Ρόνι Σεϊκέλι, ο Σέρμαν Ντάγκλας και ο Ντέρικ Κόλεμαν

@Photo credits: Syracuse Men's Basketball twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα