Τζάστιν Χάρντι: Ένας πραγματικός μαχητής που «λύγισε» στα 22 του χρόνια (vids)

Newsroom
Τζάστιν Χάρντι: Ένας πραγματικός μαχητής που «λύγισε» στα 22 του χρόνια (vids)

bet365

Υπάρχουν μαχητές της ζωής. Άνθρωποι με τεράστια δύναμη ψυχής. Που δεν τα παρατούν. Που πολεμούν. Μέχρι τέλους. Όπως έκανε και ο Τζάστιν Χάρντι του Washington University μέχρι να χάσει τη μεγάλη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο. Ήταν μόλις 22 ετών...

«Ύστερα από 13 μήνες θαρραλέου επαναπροσδιορισμού του τι σημαίνει να ζεις με τον καρκίνο, ο Τζάστιν πέθανε ειρηνικά νωρίς το πρωί της Κυριακή 29 Μαΐου».

Αυτή ήταν η ανάρτηση του πατέρα του. Με όσο κουράγιο μπόρεσε να βρει, ο Μπομπ Χάρντι ανακοίνωσε ότι ο γιος του δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Τον Απρίλιο του 2021 ο Τζάστιν ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ήταν η στιγμή που του ανακοινώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του στομάχου επιπέδου 4. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Από την πρώτη στιγμή...

Μόλις στα 21 του χρόνια άρχισαν να καταρρέουν τα όνειρά του Τζάστιν Χάρντι, ο οποίους φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ενώ παράλληλα αποτελούσε βασικότατο μέλος της ομάδας των Bears. Έπρεπε να ξεκινήσει μια μεγάλη και επίπονη σειρά χημειοθεραπειών. Έχασε 25 κιλά αλλά δεν τα παράτησε. Ήθελε να αποφοιτήσει και παράλληλα να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ. Κανείς καρκίνος δεν μπορούσε να του κλέψει τα όνειρά του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ είχε παρακολουθήσει μαθήματα το περασμένο καλοκαίρι, πήρε το πτυχίο του από το Washington University και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και παράλληλα προσπαθούσε να ανακτήσει δυνάμεις ώστε να βρεθεί ξανά στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Πράγματι. Όχι μόνο επέστρεψε αλλά ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της Πανεπιστημιακής Αθλητικής Ένωσης.

Η περιπέτεια του Τζάστιν Χάρντι έγινε έμπνευση. Το περασμένο καλοκαίρι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και είχε μια καλή ανάρρωση η οποία του επέτρεψε να παίξει και πάλι μπάσκετ. Παράλληλα έκανε χημειοθεραπείες αλλά έδινε το «παρών» στα ματς, μέχρι που διαγνώστηκε και με COVID-19. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε χημειοθεραπεία στην αρχή της εβδομάδας, ώστε να μπορέσει να αναρρώσει από πιθανές παρενέργειες για να παίξει σε παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Μάλιστα στις αρχές Φεβρουαρίου, σημείωσε 28 πόντους!

Τότε ο ογκολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Κέντρο Καρκίνου Siteman, είχε πει: «Είναι πολύ εκπληκτικό που εξακολουθεί να παίζει με όλα αυτά. Είναι πραγματικά απίστευτο». Τελικά, ο Χάρντι έπρεπε να να χάσει κάποια παιχνίδια καθώς ο καρκίνος και μια νέα θεραπεία τον είχαν επηρεάσει αρνητικά. Μάλιστα στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου μπήκε στο παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα και μέσα σε standing ovation σκόραρε με layup.

Τον περασμένο μήνα ο Χάρντι ταξίδεψε στο Final 4 του NCAA στη Νέα Ορλεάνη για να λάβει το βραβείο Perry Wallace Most Courageous που δόθηκε από την Ένωση Συγγραφέων Μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών: «Δεν περνάω δύο ή τρία λεπτά χωρίς να σκέφτομαι το γεγονός ότι αυτή είναι η ζωή μου και κάτι που θα με μένει για πάντα. Έχω πολλά για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων και δεν μπορώ να αφήσω όλη αυτή την αρνητικότητα να κατατρώει τις σκέψεις μου» είχε πει από το βήμα και κατέληγε:

«Όλα στη ζωή θα είναι μια χαρά αν τα δεις με αισιοδοξία. Αυτό είχα στο μυαλό μου και νομίζω ότι είναι ένας από τους λόγους που κατάφερα να κάνω ό,τι έκανα...»

 

NCAA Τελευταία Νέα