NCAA: Ο τίτλος του Kansas το 2008 με 4... Έλληνες βασικούς κόντρα στον Ρόουζ (vid)

Νίκος Καρφής
NCAA: Ο τίτλος του Kansas το 2008 με 4... Έλληνες βασικούς κόντρα στον Ρόουζ (vid)

bet365

Το Gazzetta θυμάται το τελευταίο πρωτάθλημα του Kansas πριν τον φετινό θρίαμβο, τότε που οι Jayhawks είχαν στο ρόστερ τέσσερις παίκτες που αργότερα ήρθαν στην Ελλάδα.

Μετά από 14 χρόνια το Kansas επέστρεψε στον θρόνο του NCAA. Οι Jayhawks πέτυχα την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών του NCAA, αφού ενέ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 38-22 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, κατάφεραν να φτάσουν στο τρόπαιο (72-69), χάρη σε δύο μεγάλα καλάθια του ΜακΚόρμακ.

Το Gazzetta γυρνά τον χρόνο πίσω στην τελευταία φορά που το Kansas έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, το 2008, τότε που στον τελικό επικράτησε με 75-68 του Μέμφις του Nτέρικ Ρόουζ.

Το ροστερ των πρωταθλητών Jayhawks εκείνη τη σεζόν είχε 4 παίκτες που ξεκινούσαν βασικοί και στη συνέχεια της καριέρας του ήρθαν κάποια στιγμή να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βασικός point guard ήταν ο Μάριο Τσάλμερς που τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και την επόμενη στον Άρη, ενώ κατέκτησε δύο τίτλους στο ΝΒΑ με τους Χιτ του ΛεΜπρόν και του Ουέιντ. Φυσικά μιλάμε για τον παίκτη εκείνης της ομάδας που έκανε την καλύτερη καριέρα.

Οι υπόλοιποι δύο της περιφέρειας που ξεκινούσαν βασικοί ήταν ο Μπράντον Ρας, ο οποίος από το 2019 μέχρι το 2021 αγωνίστηκε στη Λάρισα, ενώ το 2015 πήρε πρωτάθλημα ΝΒΑ με τους Ουόριορς. Και ο Ράσελ Ρόμπινσον που έπαιξε στην Καβάλα την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Στη ρακέτα έδινε λύσεις ο Νταρνέλ Τζάκσον που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015-16. Την πεντάδα συμππλήρωνε ο Ντάρελ Άρθουρ που έκανε τίμια καριέρα στο ΝΒΑ ως ρολίστας σε Γκρίζλις και Νάγκετς.

Mάλιστα το 2008 το Kansas είχε αποκλείσει το North Carolina στον ημιτελικό σε ένα ματς που ο Ρας έκανε ματσάρα με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στον τελικό απέναντι στο Memphis ο Άρθουρ είχε 20 πόντους με 10 ριμπάουντ, ο Τσάλμερς πρόσθεσε 18 πόντους και ο Ρας μέτρησε 12 πόντους. Bέβαια για να πάρουν το πρωτάθλημα χρειάστηκε ο Μάριο Τσάλμερς και το μεγάλο του σουτ που έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου το Kansas θριάμβευσε. Εκείνος ήταν και τρίτος τίτλος πριν φτάσουν φέτος στις τέσσερις κούπες.

o

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NCAA Τελευταία Νέα