ΝΒΑ: Ποιον free agent θα παίρνατε για τη συνέχεια της σεζόν; (poll)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Ποιον free agent θα παίρνατε για τη συνέχεια της σεζόν; (poll)

bet365

To gazzetta.gr ξεχώρισε 8 παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ζητά από τους αναγνώστες του ψηφίσουν ποιον θα επέλεγαν να πάρουν για τη συνέχεια της σεζόν στο Ορλάντο.

To NBA σχεδιάζει να επιτρέψει 17 παίκτες ανά ομάδα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, εκ των οποίων οι δύο θα έχουν two way contract.

Eκτός από τις 22 που θα λάβουν μέρος στη συνέχεια της σεζόν, και οι 8 που θα μείνουν εκτός θα μπορούν να αποκτήσουν παίκτη από την αγορά και υπάρχουν αρκετοί παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα έδιναν σημαντικές λύσεις.

Το gazzetta.gr ξεχώρισε 8 free agents που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σε ορισμένες ομάδες με σημαντικούς στόχους για τη συνέχεια της σεζόν και ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον παίκτη που θα έπαιρναν οι ομάδες που θα πάνε στο Ορλάντο για να συνεχίσουν το φετινό τους ταξίδι.

Στο Ορλάντο θα παίξουν 13 ομάδες από τη Δύση και 9 από την Ανατολή και οι 8 περιπτώσεις παικτών που ακολουθούν έχουν ενδιαφέρον.

Δείτε τους και στο τέλος ψηφίστε.

Ιμάν Σάμπερτ

Ιμάν Σάμπερτ

Τζέραλντ Γκριν

Τζέραλντ Γκριν

Κένεθ Φαρίντ

Κένεθ Φαρίντ

Τρέι Μπερκ

Τρέι Μπερκ

Αϊζάια Τόμας

Αϊζάια Τόμας

Τζέι Αρ Σμιθ

Τζέι Αρ Σμιθ

Τζαμάλ Κρόφορντ

Τζαμάλ Κρόφορντ

Ντεμάρκους Κάζινς

Ντεμάρκους Κάζινς

Ποτέ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά πάντα ήταν χρήσιμος στη λειτουργεία των ομάδων με τον μικρό ρόλο που είχε. Επίσης είναι και καλός αμυντικός, ενώ πάντα στα playoffs σούταρε με καλά ποσοστά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Φέτος το πάλεψε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά στους Νετς έμεινε μόνο για 13 ματς και ο απολογισμός του δεν ήταν ο καλύτερος. Είχε μόλις 4.2 πόντους μέσο όρο.

Έχει πατήσει τα 34, έχει περάσει σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο η καριέρα του στο ΝΒΑ δείχνει πως ήταν χρήσιμος σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε. Ένας από τους θεαματικότερους dunkers που έχουμε θαυμάσει στη λίγκα. Έζησε το peak του στους Σανς, ωστόσο δεν διήρκησε πολύ και στη συνέχεια πήρε συμπληρωματικούς ρόλους. Πάντως την περσινή σεζόν είχε 9.2 πόντους ανά ματς στο Χιούστον που πάντα έχει φιλοδοξίες. Πάντως εδώ πρέπει να μπει ένας αστερίσκος, αφού έχει να παίξει σε ματς από τον Οκτώβρη του 2019, αφού τότε τραυματίστηκε σοβαρά σε ματς της preseason.

Ακόμα έναν παίκτη που δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, αφού είναι μόλις 30. Παρόλα αυτά η πορεία του είναι φθίνουσα, παίζοντας ακόμα και στο πρωτάθλημα της Κίνας. Φυσικά ο Μanimal δεν θυμίζει σε τίποτα τις καλές εποχές των Νάγκετς. Την τελευταία σεζόν που έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη ήταν τιμιότατος, μετρώντας 12.9 πόντους και 8.2 ριμπάουντ. Ήταν η σεζόν 2018-19.

Είναι μόλις 27 ετών, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό κάτι δείχνει. Παίκτης με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του που όμως έχει δείξει το πλούσιο ταλέντο του κυρίως σε Τζαζ και Νικς. Τελευταία του περιπέτεια ήταν οι φιλόδοξοι Σίξερς, οι οποίο όμως τον αποδέσμευσαν, με τον ίδιο να μετρά 5.9 πόντους και 2.1 ασίστ στη Φιλαδέλφεια.

Στη Βοστώνη ο Αϊζάια Τόμας έζησε τα χρόνια της... εκτόξευσης και λατρεύτηκε αν και έμεινε μόνο για 3 σεζόν. Το 2016-17 έφτασε να είναι υποψήφιος MVP, έχοντας 28.9 πόντους και 5/9 ασίστ μέσο όρο. Αλλά το trade που τον έστειλε στους Καβς ήταν η κίνηση που πήγε πολύ πίσω την καριέρα του, αφού από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θύμισε σε τίποτα τα περασμένα μεγαλεία. Φέτος έπαιξε σε 40 ματς με τους Ουίζαρντς, σκοράροντας 12.2 πόντους μέσο όρο.

Μετά τον Κάζινς και τον Κρόφορντ, είναι ο free agent με το περισσότερο ταλέντο. Ήταν απολαυστικός σε ορισμένα ματς με Νάγκετς και Νικς, αποτελώντας έναν εξαιρετικό σκόρερ, ενώ βοήθησε και στο πρωτάθλημα των Καβς το 2016, κυρίως με το εξωτερικό του σουτ. Όμως τα θέματα συμπεριφοράς και τα μπλεξίματα με τον νόμο δεν σταματούν, με τον ίδιο να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στα 34 του χρόνια.

Mπορεί να έχει πατήσει τα 40, αλλά ποιος δεν θα ήθελε έναν έμπειρο παίκτη σαν τον Κρόφορντ για λίγα ποιοτικά λεπτά. Άλλωστε μιλάμε για έναν εκ των καλύτερων χειριστών μπάλας στην ιστορία της λίγκας και ένας αξιόπιστο σκόρερ. Ο γηραιότερος παίκτης που πέτυχε 50+ πόντους σε ένα ματς (38 ετών και 315 ημερών), αλλά και εκείνος που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε τους περισσότερους πόντους σε ματς. Τελευταία του ομάδα ήταν οι Σανς.

Η αξία του δεν αμφισβητείται. Ο Boogie ήταν ένας εκ των πιο ποιοτικών ψηλών στο ΝΒΑ, όμως η μοίρα δεν του έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει σε ησυχία. Σίγουρα αν τον προσθέσει κάποιος στο ρόστερ του, θα έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο ένα παίκτη με μεγάλη ποικιλία στην επίθεση που αν κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς, τεχνικές ποινές και φασαρίες θα δώσει λύσεις ακόμα και στα playoffs. Οι Λέικερς δεν τον περίμεναν όσο θα μπορούσαν.