Ο σκοτεινός κόσμος του Κουάμε Μπράουν και η ευθύνη του Μάικλ Τζόρνταν (vids)

Ο σκοτεινός κόσμος του Κουάμε Μπράουν και η ευθύνη του Μάικλ Τζόρνταν (vids)

Ο σκοτεινός κόσμος του Κουάμε Μπράουν και η ευθύνη του Μάικλ Τζόρνταν (vids)

bet365

Θυμάστε τον Κουάμε Μπράουν; Δίπλα στο όνομά του θα υπάρχει πάντα η λέξη «αποτυχία». Μόνο που ο ίδιος έχει την εξήγηση για όσα έκανε και δεν έκανε στο ΝΒΑ! Και τη μεγαλύτερη ευθύνη τη ρίχνει στον Μάικλ Τζόρνταν! Η κατάθλιψη του 2009 και τα απαξιωτικά σχόλια.

«Ήμουν πέντε ετών όταν είπα στη μαμά μου ότι θα την βγάλω από τις εργατικές κατοικίες. Ήμουν ένα παιδί που δεν είχε γεύματα στο σχολείο, με τρύπες στα παπούτσια του. Αγόρασα στη μαμά μου ένα νέο σπίτι σε ένα γήπεδο γκολφ όταν έγινα 18 ετών. Και εσείς περάσατε 20 χρόνια να με βρίζετε και να αποκαλείται αλήτη...».

Ο Κουάμε Μπράουν βρέθηκε από το τίποτα, στα πάντα! Πρώτη επιλογή στο draft του 2001, απευθείας από το Λύκειο, από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Στα χρόνια του Μάικλ Τζόρνταν. Επιλογή του προέδρου της ομάδας, Μάικλ Τζόρνταν, προτού αποφασίσει πως ήθελε να αγωνιστεί ξανά.

Στα μάτια του Μπράουν όλα αυτά φάνταζαν απίθανα. Ένα παιδικό όνειρο που αποκτά «σάρκα και οστά». Μόνο που η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Το φως χάθηκε σύντομα. Στη θέση του ήρθε το σκοτάδι. Απόχρωση όμοια με αυτή των σκέψεών του.

Το βάρος που πέφτει πάνω στους ώμους ενός Νο1 στο Draft, πόσο μάλιστα αν δεν πρέπει να είναι στο Νο1 (σε ένα Draft όπου ο Πάου Γκασόλ κατέληξε στο Νο3) είναι δυσβάσταχτο. Και μπορεί να αποδεχτεί... βαρίδι για το υπόλοιπο της καριέρας του.

To όνομά του συνοδεύεται από διάφορους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς: αποτυχημένος, τελειωμένος, επιλογή της πλάκας...

Μετά από χρόνια, το όνομά του ήρθε στην επιφάνεια. Μαζί με το παρελθόν του. Ο ίδιος θέλησε να μιλήσει. Να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Με υποχρέωναν να κάνω 2.5 ώρες προπόνηση, πριν από τα παιχνίδια. Τότε με έβαζαν στον πάγκο, μέχρι που χάναμε με 30 πόντους και απέμεναν δύο λεπτά για το τέλος. Μόλις έκανα ένα μικρό λάθος, ο προπονητής ήταν στη γραμμή, με έβριζε και συμπεριφέρονταν λες και χάναμε το ματς εξαιτίας μου. Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν με ήθελε στην ομάδα από την 1η ημέρα. Με διάλεξε για να με ανταλλάξει με τον Έλτον Μπραντ, αλλά ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπλόκαρε την ανταλλαγή», αναφώνησε ο Μπραντ, μετά την κριτική που δεν έχει σταματήσει να ασκείται στα χρόνια του στο ΝΒΑ.

Oι βετεράνοι και το... ξύλο!

Ο Μπράουν πέρασε στην αντεπίθεση. Μετά από 20 χρόνια! Και δεν συγκρατήθηκε. Τα... έβαλε με τον Μάικλ Τζόρνταν!

Αυτόν θεωρεί υπεύθυνο για όσα συνάντησε. Επειδή δεν έγινε ένα trade. Όπως εξήγησε ο ίδιος, «Ποια εταιρία αγόρασε ένα προϊόν, το κοίταξε, το εξέτασε, έλεγξε το μυαλό του, την καρδιά του, το αίμα του, την οικογένειά του, ξέρει τα πάντα για εσένα και μετά από λίγο χτυπάει το προϊόν για να το διαλύσει;»!

Οι ιστορίες δεν περιορίζονται στον Μάικλ Τζόρνταν. Περιστρέφονται γύρω του. «Συνήθιζαν να φέρνουν βετεράνους στην προπόνηση μόνο και μόνο για να με δέρνουν κάθε μέρα. Είχα τον Τσαρλς Όκλεϊ (σ.σ.: στους Ουίζαρντς τη σεζόν 2002-2003) να με απειλεί καθημερινά με ξυλοδαρμό. Ήμουν ένα 18χρονο παιδί. Όλοι νομίζατε ότι είμαι αδύναμος. Είμαι ένας από τους δυνατότερους άνδρες που έχετε γνωρίσει. Αν είχατε ζήσει, όσα έζησα στα 18 μου, όλοι θα αναζητούσατε την ψηλότερη γέφυρα για να πηδήξετε».

Παλιότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον τρόπο, με τον οποίο τον διαχειρίστηκε ο Τζόρνταν στις προπονήσεις. Σκοπός του MJ ήταν να κάνει ένα σχολιαρόπαιδο με προοπτική, σε έναν εξαιρετικό παίκτη του ΝΒΑ. Το έχουν κάνει και άλλοι βετεράνοι σε πιτσιρικάδες και έπιασε. Όχι αυτή τη φορά.

Ο Μπράουν δεν έλαμψε. Σιγά σιγά άρχισε να... σβήνει. Και ας αγωνίστηκε 12 σεζόν στο ΝΒΑ (με 6.6 πόντους, 5.5 ριμπ., 0.9 ασίστ). Η καριέρα του στο ΝΒΑ τελείωσε το 2013. Στις 12 σεζόν που αγωνίστηκε κέρδισε παραπάνω από $64 εκατομμύρια. Αυτό που δεν ξέρει κανείς, είναι πως το 2009, ο χαμός της μητέρας του, του ανθρώπου που ήθελε να βοηθήσει περισσότερο από κάθε άλλον, τον οδήγησε στην κατάθλιψη!

Τα ατελείωτα βίντεο του Μπράουν και η κόντρα!

Όλα ξεκίνησαν από μία συνέντευξη. Σε ένα podcast, το All The Smoke, οι Γκιλμπερτ Αρένας (εκδιώχθηκε από το ΝΒΑ επειδή τράβηξε πιστόλι στα αποδυτήρια των Ουίζαρντς για ένα στοίχημα), Ματ Μπαρνς (πριν από μερικά χρόνια, επιτέθηκε στον πρώην συμπαίκτη του, Ντέρεκ Φίσερ, στο σπίτι του, για τα μάτια μιας γυναίκας) και Στίβεν Τζάκσον μίλησαν με υποτιμητικά λόγια για τον Μπράουν. Και μόνο ο Τζάκσον είχε το σθένος να απολογηθεί, μερικές ημέρες αργότερα.

Και ο τελευταίος αποφάσισε να απαντήσει με ένα βίντεο. «Μιλάτε αρκετά, για πολλά πράγματα που δεν ξέρετε τι στον διάολο λέτε. Βγαίνετε στο διαδίκτυο και λέτε πράγματα που δεν έχουν λογική. Μεγάλωσα σε μία εποχή που δεν έπαιζες με τους μεγάλους άντρες και εσείς ξέρετε, προσωπικά, ότι είμαι ένας μεγάλος άνδρας», ήταν μερικά απ' αυτά που είπε.

Μία απάντηση, κυρίως, στον Γκίλμπερτ Αρένας, ο οποίος στο podcast χαρακτήρισε τον Μπράουν ως «μεγάλο παιδί» και ως κάποιον που είχε καλές εμφανίσεις, αλλά καθόλου ουσία.

Το ξέσπασμα του Μπράουν περιλάμβανε και δημοσιογράφους, όπως τον Στίβεν Έι. Σμιθ. Ο τελευταίος θέλησε να απαντήσει, παραθέτοντας ένα λεπτό γεμάτο από γκάφες του Μπράουν στο παρκέ. Και προειδοποίησε ότι διαθέτει άλλα 15 λεπτά από δαύτες.

«Περίμενα κάτι καλύτερο απ' αυτό που είναι στο επίπεδο νηπιαγωγείου», ήταν η νέα απάντηση του Μπράουν. Και η μάχη συνεχίζεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

NBA Τελευταία Νέα