Αντετοκούνμπο: Bαρομετρικό... χαμηλό ο Γιάννης με το Μαϊάμι (infographic)

Αντετοκούνμπο: Bαρομετρικό... χαμηλό ο Γιάννης με το Μαϊάμι (infographic)

bet365

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα συναντήσουν και πάλι τους Μαϊάμι Χιτ στα playoffs και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ένα επιπλέον κίνητρο σε αυτήν την σειρά!

Η αλήθεια είναι ότι το Μαϊάμι ουδέποτε ταίριαζε στον Έλληνα σούπερ σταρ. Τα μεγάλα και δυνατά κορμιά των Χιτ δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να μην ήταν εφάμιλλη με την συνολική του παρουσία στη σεζόν.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Χιτ αποτελούν, τρόπον τινά, τον... κρυπτονίτη του «back to back» MVP έχοντας... βρει το κουμπί του.

Βέβαια τα πράγματα φέτος δεν είναι ίδια όπως πέρυσι και πρόπερσι. Το όνομα-κλειδί στον περιορισμό του Γιάννη δεν ήταν άλλο από αυτό του Τζάε Κράουντερ ο οποίος έχει τραβήξει για... άλλες πολιτείες εδώ και μερικούς μήνες καθώς αποτελεί μέλος των Φοίνιξ Σανς. Και να 'ταν μόνο αυτός;

Ο δεύτερος παίκτης-κλειδί του Έρικ Σποέλστρα για τον περιορισμό του Αντετοκούνμπο ήταν ο Κέλι Ολίνικ. Και αυτός από τη πλευρά του μπορεί να ξεκίνησε τη σεζόν στο Μαϊάμι, αλλά λίγο πριν εκπνεύσει η trade deadline μετακόμισε στο Χιούστον. Αμέσως-αμέσως ένας ακόμα παίκτης «μείον» στην φαρέτρα του πετυχημένου προπονητή προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Έλληνα σούπερ σταρ και φυσικά να αναχαιτίσει τη δράση του. ,

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν οι δύο ομάδες βρέθηκαν τρεις φορές αντιμέτωπες, με τους Μπακς να κερδίζουν τις δύο από αυτές. Μάλιστα πριν από δύο ημέρες (15/5) έδωσαν την... δική του πρόβα τζενεράλε ενόψει των playoffs, αν και το Μαϊάμι είχε αγωνιστεί χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ. Ξεκινώντας από το πιο «φρέσκο» παιχνίδι οι Μπακς είχαν νικήσει με 122-108 και ο Γιάννης είχε το τρίτο χαμηλότερο σκοράρισμα φέτος με 15 πόντους! Η στατιστική του είχε συμπληρωθεί με 5/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 τάπα και 1 λάθος σε 33:39 λεπτά συμμετοχής.

Αν μη τι άλλο είχε αντιμετωπίσει προβλήματα από την άμυνα των Χιτ, οι οποίοι τον είχαν αναγκάσει και στο χαμηλότερο σκοράρισμα φέτος, καθώς τον είχαν αφήσει για πρώτη και μοναδική φορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων! Στις 29 Δεκεμβρίου οι Μπακς ναι μεν είχαν νικήσει με 144-97 αλλά ο Γιάννης σε 24 λεπτά συμμετοχής είχε 9 πόντους με 3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη.

Η 3η φορά που αντιμετώπισε φέτος το Μαϊάμι ήταν μία μέρα αργότερα από εκείνο το ματς και δη στις 30 Δεκεμβρίου, ξανά στο Μαϊάμι. Αυτό ήταν και το μοναδικό ματς που ο Αντετοκούνμπο είχε βρει καλύτερα τα πατήματά του έχοντας 26 πόντους με 10/18 σουτ, 4/4 βολές, 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη, αλλά οι Μπακς είχαν γνωρίσει την ήττα με 119-108.

Οι μέσοι όροι του στα τρία φετινά ματς είναι 16,7 πόντοι, 9,3 ριμπάουντ, 6,7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2,3 λάθη, σουτάροντας με 48,7% εντός παιδιάς, 27,3% στα τρίποντα και 60% στις βολές.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι οι Χιτ είχαν αναγκάσει τον Γιάννη στο δεύτερο χειρότερο σκοράρισμά του πέρσι (2019-20) με 13 πόντους (6/18 σουτ), και στα δύο χειρότερα την σεζόν 2018-19 (9 πόντοι με 3/12 σουτ και 12 πόντοι με 4/9 σουτ). Μένει να δούμε αν ο Σποέλστρα έχει τον... τρόπο για να αντιμετωπίζει τον Έλληνα σούπερ σταρ ή αν έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο τα «κορμιά» των Κράουντερ και Ολίνικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Χιτ είναι ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος για τα playoffs (πίνακες & vids)

Αντετοκούνμπο: Οι καλύτερες στιγμές κόντρα στους Χιτ (vid)

Ο Αντετοκούνμπο κάνει αποδεδειγμένα MVP σεζόν! (infographic)

 

NBA Τελευταία Νέα