Νετς: «Παραπατούν» χωρίς Χάρντεν και τα playoffs έρχονται! (infographic)

Νετς: «Παραπατούν» χωρίς Χάρντεν και τα playoffs έρχονται! (infographic)

Νετς: «Παραπατούν» χωρίς Χάρντεν και τα playoffs έρχονται! (infographic)

bet365

Oι Νετς έφτασαν τις 4 σερί ήττες για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν και το gazzetta.gr γράφει για τους διεκδικητές του τίτλου που είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Χάρντεν.

Οι Νετς βρίσκονται στην χειρότερη περίοδο τους μέσα στη σεζόν. Το Ντάλας επικράτησε με 113-109 του Μπρούκλιν και με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Νας γνώρισε 4η σερί ήττα της για πρώτη φορά φέτος.

Η πρωτιά στην Ανατολή έχει δυσκολέψει επικίνδυνα για τους Νετς και ούτε οι 45 πόντοι του Ίρβινγκ ήταν αρκετοί για να τους σώσουν.

Σε άλλη μια περίπτωση φέτος, ο Τζέιμς Χάρντεν δείχνει να είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας και η απουσία του έχει στοιχίσει, με το Μπρούκλιν να δείχνει έξω από τα νερά του λίγο πριν τις κρίσιμες μάχες των playoffs.

Έχουν 8-8 ρεκόρ χωρίς Χάρντεν και 4 σερί ήττες

Ο Τζέιμς Χάρντεν τραυματίστηκε στις 6 Απρίλη κόντρα στους Νικς και από τότε δεν έχει ξαναπαίξει, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα.

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα, οι Νετς έχουν ρεκόρ 8-8 και ψάχνονται να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, τρέχουν το χειρότερο σερί τους μέσα στη σεζόν, αφού μετά το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στο Ντάλας, μετρούν 4 σερί ήττες.

Όλα αυτά ενώ πλησιάζουν τα playoffs, όπου το Μπρούκλιν θα έχει αποτύχει αν δεν φτάσει στο πρωτάθλημα με το σύνολο που έχει φτιάξει. Πάντως ο Χάρντεν δήλωσε πως θα επιστρέψει πριν ξεκινήσουν τα playoffs.

Xρειάζεται... χημεία και έχουν παίξει μαζί μόλις 7 ματς

Η Βig Three των Ντουράντ-Χάρντεν-Ίρβινγκ είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο ΝΒΑ και κοιτά την κορυφή. 'Ομως μαζί δεν έχουν δοκιμαστεί, κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ενόψει playoffs.

Οι τρεις... σωματοφύλακες των Νετς έχουν συνυπάρξει στο παρκέ φέτος σε μόλις 7 ματς και σίγουρα η χημεία τους θα δοκιμαστεί στην postseason.

Ο Ντουράντ έλειπε λόγω τραυματισμού κοντά 2 μήνες. Όταν ο KD επέστρεψε πήγε στα... πιτς ο Τζέιμς Χάρντεν. Για να βρούμε ένα ματς όπου η Big-Three των Νετς ήταν στο παρκέ, θα πρέπει να μεταφερθούμε στις 14 Φλεβάρη και το ματς με τους Ουόριορς.

Τη σεζόν που διανύουμε, έχουν συνυπάρξει μόλις 186 λεπτά στο παρκέ, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά με το κατα πόσον αυτή η τριάδα θα είναι στην καλύτερη της κατάσταση στα playoffs. Δηλαδή αν θα υπάρχει χημεία μεταξύ τους στα κρίσιμα ματς των playoffs, εκεί όπου όλα τα παιχνίδια θα είναι φωτιά και δεν θα υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Ο Νας θα ήθελε να τους δει παρέα στο παρκέ σε περισσότερα ματς για να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα για τα playoffs και να ξέρει πως θα μοιράσει τη... μπαγκέτα στα κρίσιμα.

Η... μοιρασιά της Big Three

Το gazzetta.gr βρήκε τα ματς που κρίθηκαν με διαφορά 5 ή λιγότερων πόντων (όταν η Big Three βρέθηκε στο παρκέ) ή σε αυτά που πήγαν παράταση και στέκεται στον αριθμό των επιθέσεων που πήραν οι Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν στα τελευταία 3 λεπτά και έξτρα πεντάλεπτο.

Καταλαβαίνουμε πως οι προσπάθειες στα κρίσιμα μοιράζονται μεταξύ αυτών των 3 κυρίων, με τους άλλους 2 που είναι στην πεντάδα σε εκείνες τις στιγμές να είναι διακοσμητικοί στην επίθεση, αν εξαιρέσεις κανείς 2-3 προσπάθειες του Χάρις και του Γκριν.

Βλέπουμε πως ο Μούσιας είναι λίγο πίσω από τους άλλους 2 σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο ο Χάρντεν αρκετές φορές έχει δώσει ασίστ σε έναν εκ των 2 σε τέτοιες περιπτώσεις, άρα δεν είναι εντελώς εκτός επίθεσης, απλά αντί για εκτελεστής είναι ο δημιουργός.

Ο Μούσιας είναι ο πιο κομβικός παίκτης του Μπρούκλιν, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα της ομάδα μέσα στη σεζόν. Χωρίς αυτόν στο παρκέ, οι Νετς... βραχυκυκλώνουν ενώ όταν παίζει εκείνος όλα δείχνουν πιο απλά και με σωστό σχέδιο στην επίθεση. Τέλος Ντουράντ και Ίρβινγκ νιώθουν πολύ πιο άνετα όταν έχουν τον Μούσια μαζί τους στο παρκέ.

Νετς είναι η ποιοτικότερη και ταλαντούχα ομάδα του ΝΒΑ, με την Big Three να την απογειώνει, ωστόσο στα playoffs καλείται να απαντήσει πολλά ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kλίπερς - Λέικερς 118-94: Ο Τζορτζ έβαλε σε... μπελάδες τους λιμνάνθρωπους! (vid)

Mάβερικς - Νετς 113-109: Τέταρτη σερί ήττα το Μπρούκλιν! (vid)

Nίκες για Πέισερς και Μπουλς (vids)

Ουόριορς - Θάντερ 118-97: Ο Κάρι... πετούσε φωτιές κόντρα στην Οκλαχόμα! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα