ΛαΜάρκους Όλντριτζ: Η πληγωμένη καρδιά του θα ανήκει για πάντα στο Πόρτλαντ (vids)

ΛαΜάρκους Όλντριτζ: Η πληγωμένη καρδιά του θα ανήκει για πάντα στο Πόρτλαντ (vids)

bet365

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ παλεύει γενναία για 14 χρόνια απέναντι στο σύνδρομο Wolff-Parkinson-White. Αποφάσισε πως ο καιρός για να σταματήσει να αγωνίζεται έφτασε. Κάπως απότομα. Αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ότι η καρδιά του ανήκει (μόνο) στο Πόρτλαντ.

Η καρδιά... φτερουγίζει! Χτυπάει γοργά. Και ο ΛαΜάρκους Όλντριζ δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Το φτερούγισμα μπορεί να διαρκέσει από μία στιγμή. Μέχρι αρκετά λεπτά. Αυτή ήταν η καθημερινότητα του για τα τελευταία 14 χρόνια. Αυτή θα είναι συνεχίσει να είναι.

Τότε που ανακάλυψε ότι πάσχει από το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White. Χρειάστηκαν οι έρευνες τριών γιατρών, το 1930, για να το καθορίσουν. Και να το... βαφτίσουν.

Όταν ο Όλντριτζ έμαθε την αιτία για τα... φτερουγίσματα, σάστισε. Κατάλαβε πως η ζωή του θα έπρεπε να αλλάξει.

Μόνο που η αλλαγή άργησε να έρθει 14 χρόνια. Ο 35χρονος σέντερ αποφάσισε να αποσυρθεί – έχοντας αγωνιστεί ελάχιστα στους Μπρούκλιν Νετς - πριν από μερικές ημέρες. Εντελώς ξαφνικά. Μολονότι τα σημάδια υπήρχαν εδώ και 14 χρόνια.

Ήταν το 2007. Ο Όλντριτζ ήταν rookie στο Πόρτλαντ. Και σε μία αναμέτρηση αισθάνθηκε ζάλη. Σχεδόν λιποθύμησε.

Οι εξετάσεις έδειξαν το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White. Μία ανωμαλία στην καρδιά, η οποία αφορά στον σωστό τρόπο λειτουργίας της και επηρεάζει τους χτύπους της.

Ο Όλντριτζ αισθάνθηκε την καρδιά του να χτυπάει σαν τρελή. Σαν κάποιος να του βαράει το στήθος.

Πανικοβλήθηκε! Οι γιατροί του συνέστησαν να υποβληθεί σε επέμβαση. Το έκανε. Και αυτό του αγόρασε χρόνο, μέχρι το επόμενο... επεισόδιο.

Είχε αφήσει πια το Πόρτλαντ και μαζί εκείνο το πελώριο «ΑΝ». Τι θα γινόταν αν έμενε στο πλάι των Ντάμιαν Λίλαρντ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και ο Μπράντον Ρόι έμεινε υγιής.

Όπως αποδείχτηκε, ο Ρόι δεν ήταν ο μοναδικός που έπρεπε να αντιμετωπίσει τους πιο... σκοτεινούς δαίμονές τους.

Το 2017, δέκα χρόνια αργότερα από την πρώτη επέμβαση, ο Όλντριτζ, είχε ξανά τα ίδια συμπτώματα!

Το σύνδρομο εμφανίστηκε ξανά. Για να τους υπενθυμίσει ότι είναι εκεί.

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε ένα επέμβαση. Μία νέα ρύθμιση, προκειμένου η καρδιά του να μην... φτερουγίζει.

Ο Όλντριτζ βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει. Άλλος μπορεί να τα είχε παρατήσει από την πρώτη στιγμή.

Στη σκιά των άλλων...

Η είσοδος του ΛαΜάρκους Όλντριτζ στο ΝΒΑ ήταν περίεργη. Έμοιαζε με μία τρόπον τινά εξιλέωση των Μπλέιζερς για όλες τις... γκάφες που έχουν κάνει στα Draft.

Ο Όλντριτζ επιλέχθηκε στο Νο2 από τους Σικάγο Μπουλς. Και εκείνοι, το ίδιο βράδυ τον έδωσαν στο Πόρτλαντ με αντάλλαγμα για τα δικαιώματα του Νο4, Τάιους Τόμας και του Βίκτορ Χριάπα.

Η πρώτη σεζόν του κύλησε στη... σκιά του Ζακ Ράντολφ. Εκείνος ήταν η βασική επιλογή. Και ο rookie λάμβανε τα εκλεκτά «αποφάγια».

Η δεύτερη σεζόν του είχε μία από τα ίδια, αλλά με άλλο ονοματεπώνυμο: Γκρεγκ Όντεν!

Ο ερχομός του σέντερ από το Οχάιο (επιλογή στο Νο1) σήμαινε ότι έπρεπε να πάρει το χρήμα και τη δόξα.

Μόνο που οι απανωτοί τραυματισμοί του έδωσαν περισσότερο χώρο και χρόνο στον Όλντριτζ, ο οποίος είχε ήδη εμφανίσει τα πρώτα προβλήματα με την καρδιά του.

Την ίδια περίοδο, ο έτερος σταρ της ομάδας, ο Μπράντον Ρόι άρχισε να έχει προβλήματα με τα γόνατά του. Και εκεί που η... μαρκίζα έγραφε «Ρόι-Όντεν-Όλντριτζ», πλέον είχε ξεθωριάσει και «μισογκρεμισμένη» έγραφε μόνο το όνομα του ΛαΜάρκους!

Για όσους δεν το θυμούνται, στα playoffs του 2014, οι Μπλέιζερς απέκλεισαν τους Χιούστον Ρόκετς (4-2) με εκείνο το απίθανο buzzer beater του Ντάμιαν Λίλαρντ.

Μόνο που στη σειρά, ο Όλντριτζ μέτρησε 46 πόντους, 18 ριμπάουντ στο 1ο ματς, 43 πόντους, 10 ριμπάουντ στο 2ο και 30 πόντους, 13 ριμπάουντ στο 6ο.

Ακόμη και σήμερα είναι ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας. Και 3ος σκόρερ. Τέταρτος στα μπλοκ και σε συμμετοχές. Και σε κάθε σεζόν από το 2010 μέχρι το 2015 ήταν ο top σκόρερ των Μπλέιζερς!

Και όμως, ο ίδιος πάντα θεωρούσε τον εαυτό του υποτιμημένο. Πως τα φώτα έπεφταν πάνω στον Μπράντον Ρόι και στον Γκρεγκ Όντεν και όχι στον ίδιο.

Ίσως γι' αυτό όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσει τι θα κάνει, διάλεξε το Σαν Αντόνιο. Εκεί το κατάλαβε. Δεν ήταν τόσο άσχημα στο Όρεγκον.

Όταν ήταν στο Σαν Αντόνιο είχε υποσχεθεί στον εαυτό του πως μία ημέρα θα επέστρεφε στο Πόρτλαντ, για να παίξει ξανά μαζί με τον Λίλαρντ. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ δεν άντεξε να συνεχίσει στα παρκέ. Διάλεξε την υγεία του. Και αυτή έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

NBA Τελευταία Νέα