Φοίνιξ Σανς: Θέλουν να κάνουν εύφορη την κοιλάδα της Αριζόνα!

Φοίνιξ Σανς: Θέλουν να κάνουν εύφορη την κοιλάδα της Αριζόνα!

Φοίνιξ Σανς: Θέλουν να κάνουν εύφορη την κοιλάδα της Αριζόνα!

bet365

Το Φοίνιξ έχει ακόμη μία ευκαιρία. Την τρίτη στην ιστορία του. Και αυτή διαθέτει έναν εξαιρετικό playmaker, έναν χαρισματικό σκόρερ και έναν καλό προπονητή! Η κοιλάδα της Αριζόνα πανηγυρίζει και περιμένει τη λύτρωση.

Από το 1993 στο 2010. Και από εκεί στο 2021. Οι Φοίνιξ Σανς επιχειρούν να κάνουν την άγονη κοιλάδα της Αριζόνα, ξανά εύφορη. Επιστρέφουν στα playoffs μετά από 11 χρόνια, τερματίζοντας το μεγαλύτερο σερί απουσίας.

Και θυμούνται το ένδοξο παρελθόν τους, ρίχνοντας λοξές ματιές στο (άμεσο) μέλλον.

Η πρώτη... ηλιαχτίδα τους ήρθε το 1993. Ο Κέβιν Τζόνσον, ο Νταν Μάερλι, ο Τομ Τσέιμπερς αναζητούσαν το κομμάτι που τους έλειπε. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχε βαρεθεί να αναζητεί το δακτυλίδι του στη Φιλαντέλφια και αποφάσισε να γίνει το κομμάτι που έλειπε από τους Σανς.

Η επιλογή του έμοιαζε τέλεια. Η ομάδα του Πολ Ουέστφαλ έκανε ρεκόρ 62-20, πήρε την πρώτη θέση στην Pacific, στη Δύση και σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Και όλοι περίμεναν την αναμέτρηση ανάμεσα στον Μπάρκλεϊ και τον Μάικλ Τζόρνταν. Το σκηνικό των τελικών στήθηκε, με τους Μπουλς να αποκλείουν το Νο1 της Ανατολής τους Νιου Γιορκ Νικς (60-22) και να φτάνουν στους τελικούς.

Μόνο που οι Σανς δεν τα κατάφεραν. Έγιναν η... υποσημείωση στο πρώτο three peat των Μπουλς.

Τα χρόνια κυλούν...

H επόμενη έκλαμψη των Σανς συνέβη τη διετία 2004-2006. Η παρουσία του Μάικ Ντ' Αντόνι στον πάγκο εγγυούνταν γρήγορο μπάσκετ, υψηλά σκορ, αλλά όχι απαραίτητα και δεδομένη επιτυχία. Όπως και το 1993, οι Σανς ήθελαν τον playmaker τους. Τότε ήταν ο Κέβιν Τζόνσον. Τώρα είναι ο Στιβ Νας. Πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ εκείνα τα δύο χρόνια. Στο πλευρό του ήταν ο Αμάρ'έ Στάνταμάιερ. Δίχως υπερβολή, αυτή η συνεργασία δημιούργησε τον μύθο του Στανταμάιερ στο ΝΒΑ! Ο 38χρονος πια εκείνες τις δύο σεζόν μέτρησε 21.4 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 23.1 πόντους, 8.9 ριμπάουντ, αντίστοιχα.

Και όμως, οι Σανς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τους τελικούς της Δύσης. Την πρώτη φορά τους απέκλεισαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς με σκορ 4-1. «Βούτυρο» στο ψωμί του Γκρεγκ Πόποβιτς το επιθετικό παιχνίδι των Σανς. Τη δεύτερη ήταν η σειρά των Ντάλας Μάβερικς (4-2).

Αμφότεροι οι αντίπαλοι του Φοίνιξ πήρανε το πρωτάθλημα. Αφήνοντας αυτό το πελώριο «ΑΝ» στην Αριζόνα. Την ίδια στιγμή, υπό την καθοδήγηση του Ντ' Αντόνι, οι Σανς μέτρησαν σε τέσσερις σεζόν 232 νίκες, δηλαδή 58 σε μέσο όρο ανά σεζόν!

Η τελευταία συμμετοχή στα playoffs ήταν και εξαιρετικά εντυπωσιακή. Με τον Άλβιν Τζέντρι στον πάγκο, οι Σανς έφτασαν ξανά στον τελικό της Δύσης. Μα οι Λος Άντζελες Λέικερς ήταν ανίκητοι (4-2). Και φυσικά έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο χρόνος κυλάει ξανά...

Φτάσαμε στο σήμερα. Οι ομοιότητες είναι αρκετές. Οι Σανς έχουν ξανά έναν μεγάλο point guard στο ρόστερ τους. Τον Κρις Πολ. Διαθέτουν έναν μεγάλο σκόρερ, τον Ντέβιν Μπούκερ. Και ένα χαρισματικό προπονητή, με τον Μόντι Ουίλιαμς να πατάει στα χνάρια των Ουέστφαλ, Ντ' Αντόνι.

Πλέον, οι Σανς είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τις 50 νίκες στην κανονική περίοδο, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια!

Διαβάστε ακόμα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα