Δικαιοσύνη για την δολοφονία του Φλόιντ: To ΝΒΑ «υποκλίνεται» στην απόφαση (pics)

Αντωνία Σπανού
Δικαιοσύνη για την δολοφονία του Φλόιντ: To ΝΒΑ «υποκλίνεται» στην απόφαση (pics)

bet365

Ο πρώην αστυνομικός από τη Μινεάπολις Ντέρεκ Τσόβιν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και το ΝΒΑ αντιδρά.

Ύστερα από 10 και μισή ώρες που συνεδρίασαν, οι ένορκοι στη δίκη του Ντέρεκ Τσόβιν, του πρώην αστυνομικού από τη Μινεάπολις που πατούσε με το γόνατό του, τον Τζορτζ Φλόιντ για 8 λεπτά μέχρι που ξεψύχησε, έβγαλαν απόφαση και τον έκριναν ένοχο.

Ο Τσόβιν κρίθηκε ένοχος για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Με το ανάγνωσμα της απόφασης ο κόσμος που είχε μαζευτεί στην πλατεία «Τζορτζ Φλόιντ» στην Μινβεάπολις ξέσπασε σε κραυγές και χειροκροτήματα, ενώ ο Τσόβιν αποχώρησε με χειροπέδες.

Η δολοφονία του Φλόιντ ήταν εκείνη που είχε ξεσηκώσει απίστευτες αντιδράσεις από πάρα πολύ κόσμο στις ΗΠΑ, με τους ανθρώπους του ΝΒΑ να βγαίνουν μπροστά, όπως και αθλητές από διαφορετικά σπορ. Έκλαψαν, πάλεψαν και στο τέλος νίκησαν.

Πλέον, η ανακούφιση για την απόφαση επικρατεί και άπαντες στον «μαγικό» κόσμο υποκλίθηκαν στην δικαιοσύνη. Οι Τίμπεργουλβς έβγαλαν ανακοίνωση, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε tweet σχετικά, γράφοντας την λέξη «ευθύνη». Η Ένωση των παικτών του ΝΒΑ έβγαλε ανακοίνωση, ενώ και ομάδες από το NFL ύψωσαν την φωνή τους. Ομάδες και παίκτες, άλλοι μεγαλύτεροι, άλλοι νεότεροι έβγαλαν μια ανάσα ανακούφισης για μια απόφαση που μπορεί να έμοιαζε προφανής, αλλά δεν ήταν. Πολλοί έπρεπε να ενωθούν και να κάνουν την φωνή τους δύναμη, για να πάει ο κόσμος ένα βήμα παραπέρα.

Όλοι μαζί ενωμένοι συγκλονίστηκαν μπροστά στην δολοφονία, πάλεψαν για δικαιοσύνη και πλέον μπορούν να νιώθουν ότι κάτι κατάφεραν.

Διαβάστε ακόμα

Πέλικανς - Νετς 129-134: Ίρβινγκ λαμπρός τους οδηγεί! (vid)

Νικς - Χόρνετς 109-97: Το τρένο από τη Νέα Υόρκη! (vid)

Άνετα οι Χοκς και οι Τίμπεργουλβς (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα