8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Έτσι οι αστυνομικοί σκότωσαν τον Τζορτζ Φλόιντ (vid)

Gazzetta team
8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Έτσι οι αστυνομικοί σκότωσαν τον Τζορτζ Φλόιντ (vid)
Οι New York Times αναπαράστησαν τον θάνατο του Τζορντ Φλόιντ σ' ένα συγκλονιστικό βίντεο. Υλικό από τις κάμερες, βίντεο από τους μάρτυρες, επίσημα έγγραφα και οι συνομιλίες των αστυνομικών.
Οι ΗΠΑ... φλέγονται από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που έχει βγάλει εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ρατσιστική αστυνομική βία.
Το τί έγινε το απόγευμα της 25ης Μαίου στη Μινεάπολις σε γενικές γραμμές το έχουμε μάθει κυρίως από τα videos των περιστικών και τις μαρτυρίες που υπάρχουν, όμως οι New York Times φρόντισαν το κάνουν... πενηνταράκια για όσους δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της προκλητικότητας.

Το χρονικό ενός εγκλήματος

Συγκέντρωσαν λοιπόν σε ένα video όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της υπόθεσης, από τη στιγμή που ο υπάλληλος του καταστήματος έκανε την καταγγελία για το πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων έως και τη στιγμή που ο 46χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο.
Τίτλος του είναι «8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Πως ο Τζορτζ Φλόιντ σκοτώθηκε ενώ ήταν υπό αστυνομική κράτηση» (σ.σ στα αγγλικα: 8 Minutes and 46 Seconds: How George Floyd Was Killed in Police Custody).

Ο τίτλος του βίντεο

Σε τι αντιστοιχεί ο χρόνος που αναφέρει ο τίτλος; Στην διάρκεια που ο Ντέρεκ Τσόβιν είχε το γόνατό του στο λαιμό του 46χρονου, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπει να πάρει ανάσα και τελικά να τον σκοτώσει.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα μικρό διάστημα, ο Τζορτζ Φλόιντ ακούγεται να λέει 16 φορές οτι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όμως ο αστυνομικός δεν δείχνει να συγκινείται.
Μιλάμε βέβαια για τον άνθρωπο, ο οποίος ενώ το θύμα δεν είχε τις αισθήσεις του, συνέχισε να τον πατάει στον λαιμό μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.
  • Δείτε το video... (περιέχει εικόνες σκληρής βίας)