NBA: Ο... χάρτης της Ανατολής έχει αλλάξει! (pic)

Νίκος Καρφής
NBA: Ο... χάρτης της Ανατολής έχει αλλάξει! (pic)

bet365

Ομάδες όπως οι Χοκς και Νικς έχουν αλλάξει ριζικά τη φετινή σεζόν, διαφοροποιώντας τα πράγματα στον χάρτη της ανατολικής περιφέρειας.

Η σεζόν 2019/20 ήταν ιδιαίτερη και λόγω κορονοϊού και της φούσκας.

Από την Ανατολή στα playoffs του ΝΒΑ μπήκαν κατά σειρά οι Μπακς, Ράπτορς, Πέισερς, Χιτ, Σίξερς, Νετς και Μάτζικ.

Φέτος ο χάρτης της περιφέρειας έχει αλλάξει και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Σίξερς και Νετς είναι οι κορυφαίες ομάδες της περιφέρειας και μονομαχούν για την πρωτιά, ενώ οι Μπακς που είναι τρίτοι θέλουν να κάνουν ένα δυνατό finish και να τους αμφισβητήσουν.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι στις θέσεις 4-5. Εκεί όπου βρίσκονται οι Χοκς και οι Νικς, δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Πέρυσι οι Χοκς τερμάτισαν προτελευταίοι στην Ανατολή, ενώ η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο ήταν 12η. Τα... γεράκια άλλαξαν πρόσωπο φέτος και με την απόκτηση των Μπογκντάνοβιτς, Γκαλινάρι ανέβηκαν, ενώ το δίδυμο Γιανγκ-Κόλινς διατηρήθηκε αναλλοίωτο.

Για τους Νικς βρήκαν στο πρόσωπο του Ραντλ τον ηγέτη που έψαχναν, ενώ ο Θίμποντο έχει μάθει την ομάδα να παίζει άμυνα και να νικάει.

Σέλτικς και Χιτ είναι πεσμένοι σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει λόγω ρόστερ και εμπειρίας.

Άλλη μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στα playoffs είναι οι Χόρνετς που έχει κάνει τον Χέιγουορντ να ξανανιώσει, ενώ ο Ροζίερ πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν.

Σημαντική η βελτίωση που παρουσιάζουν στο παιχνίδι τους και οι Μπουλς με τον Μπίλι Ντόνοβαν στην άκρη του πάγκου. Πάντως ο τραυματισμός του ΛαΒίν μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός και να τους στοιχίσει τη θέση στο play-in τουρνουά.

Κλείνοντας βλέπουμε πως οι Ράπτορς που πέρυσι πήγαν μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs και πρόπερσι έφτασαν στο πρωτάθλημα, φέτος κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Επιπλέον οι Μάτζικ που πέρυσι αγωνίστηκαν στην postseason, τη φετινή σεζόν κάνουν rebuild, έδωσαν Βούτσεβιτς, Γκόρντον,, Φουρνιέ και αποτελούν από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας.

Μένει να δούμε αν στον πρώτο γύρο της postseason στην Ανατολή μπορούν να απειληθούν οι 3 ομάδες (Νετς, Σίξερς και Μπακς) που δείχνουν να είναι πιο μπροστά από τις υπόλοιπες σε ποιότητα, συνέπεια και συνοχή. Πάντως ομάδες όπως οι Χοκς και Νικς θέλουν να κάνουν θόρυβο στα playoffs και να δείξουν πως επέστρεψαν δυναμικά και θέλουν να παραμείνουν.

Διαβάστε ακόμα

Πέλικανς - Νετς 129-134: Ίρβινγκ λαμπρός τους οδηγεί! (vid)

Νικς - Χόρνετς 109-97: Το τρένο από τη Νέα Υόρκη! (vid)

Άνετα οι Χοκς και οι Τίμπεργουλβς (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα