Μπούκερ: Επιτέλους παίρνει αυτό που αξίζει η τεράστια ποιότητα του! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Μπούκερ: Επιτέλους παίρνει αυτό που αξίζει η τεράστια ποιότητα του! (pic & vid)

bet365

Οι Σανς νίκησαν τους Τζαζ με πρώτο σκόρερ τον Μπούκερ και το gazzetta.gr στέκεται στον παικταρά που έφτασε η ώρα να πάρει αυτό που αξίζει.

Το Φοίνιξ κάνει υπέροχη χρονιά και μετά τη νίκη επί των Τζαζ, τους πλησίασε ακόμα περισσότερο και απειλεί να τους πάρει την 1η θέση στη Δύση, με τον Μπούκερ να βάζει 35 πόντους και να είναι καθοριστικός στην παράταση.

Οι Σανς... πετάνε φέτος, με τους κύριους Μπούκερ και Πολ να παραδίδουν σεμινάρια. Αποτελούν εκ των πιο fun to watch ομάδες της λίγκας (Νας και Αμάρε θα είναι περήφανοι), ψάχνοντας μια σπουδαία πορεία και στα playoffs.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο ποιοτικότατος Μπούκερ παίρνει αυτό που δικαιούται, μια ομάδα ικανή να φτάσει μακριά στην postseason. Το gazzetta.gr γράφει για τον σταρ του Φοίνιξ.

Άντεξε, έκανε υπομονή και φέτος παίρνει αυτό που αξίζει

Ήταν κρίμα για τον Μπούκερ να μην έχει παίξει σε playoffs, αφού ήταν σε μια μετριότατη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πάλευε μόνος του με τα θηρία και δεν μπορούσε με τίποτα να πάει σε postseason. Ωστόσο φέτος οι Σανς κάνουν φοβερά πράγματα, με τον ηγέτη τους να βγαίνει μπροστά. Άλλωστε είχε προειδοποιήσει από πέρυσι στη φούσκα, όταν πήγε να βάλει μόνος του το Φοίνιξ στα playoffs..

O Nτέβιν είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στη λίγκα και δεν σταματά να το δείχνει. Μέχρι στιγμής έχει και η σεζόν που κάνουν οι Σανς έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του παρέα με τον Κρις Πολ.

Πριν λίγο τρέλανε κόσμο στο ματς με τη Μινεσότα, όπου σκόραρε 40+ πόντους σε 3 δωδεκάλεπτα για 4η φορά στην καριέρα του. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των Σανς την τελευταία 25ετία το έχουν κάνει μόλις 2 φορές.

Ο Μπούκερ είναι παίκτης που θέλει τη μπάλα στα δύσκολα και το έχει δείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν λίγο καιρό εκτέλεσε τους Μάβερικς, αφού τους... σκότωσε με νικητήριο τρίποντο.

Τελευταίο του θύμα οι Μορμόνοι στην παράταση σε ένα ματς που το κοντέρ έγραψε 35 πόντους.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε πει πέρυσι: «Είναι σπουδαίο να βλέπω τον Μπουκ και το Φοίνιξ να παίζουν καλά, αλλά φίλε φύγε από εκεί. Δεν του κάνει καλό, δεν βοηθάει την καριέρα του. Θέλω ο άνθρωπος μου να πάει κάπου όπου θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ όλη την ώρα και θα νικάει».

Clutch και σκόρερ ολκής

Το λέει η καρδούλα του . O D-Book δεν κρύβεται ποτέ σε μεγάλες στιγμές και βγαίνει μπροστά για την ομάδα του. Πριν από 2 μήνες περίπου οι Σανς πήραν το θρίλερ κόντρα στους Μάβερικς, αφού ο Ντέβιν Μπούκερ τους... σκότωσε με νικητήριο τρίποντο.

Ο ηγέτης του Φοίνιξ τότε είχε πετύχει το 5ο του go ahead FG (καλάθι που δίνει προβάδισμα) τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα. Μόνο ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έχει παραπάνω τέτοια καλάθια από τη σεζόν 2015-16 μέχρι σήμερα.

O Mπούκερ δεν αστειεύεται σε οριακές καταστάσεις. Όμως δεν είναι μόνο το clutch, αλλά και η εκτελεστική του δεινότητα. Φέτος είναι 10ος σκόρερ του ΝΒΑ με 25.9 πόντους μέσο όρο, ενώ μετρά 49% εντός πεδιάς και 37% στα τρίποντα.

Kόντρα στη Γιούτα, είχε τους 7 εκ των 15 πόντων της ομάδας του στην παράταση και έβαλε το λιθαράκι του για τη μεγάλη νίκη.

Φέτος έχει 2 40άρες και 13 30άρες

Το επιθετικό του ρεπερτόριο και η ποιότητα του είναι τα μεγάλα του ατού. Ο Ντέβιν μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι με 1000 τρόπους. Πολύ δύσκολα τον μαρκάρεις και αυτό το ξέρουν όλοι στο ΝΒΑ.

Ο Μπούκερ φέτος έχει πετύχει 2 φορές 40+ πόντους κόντρα σε Μπουλς και Τίμπεργουλβς, ενώ μετρά 13 30άρες, δείχνοντας πως δεν αστειεύεται.

Μάλιστα έχει μπει στον Απρίλη με τρέλα κέφια, βάζοντας 32, 36 και 35 σε Θάντερ, Ρόκετς και Τζαζ αντίστοιχα.

Ο Μπούκερ κάνει... παπάδες μαζί με τον Πολ, οι Σανς είναι καυτοί και οι φίλαθλοι τους ανυπομονούν για την postseason, αφού μετά από χρόνια υπάρχει ελπίδα για κάτι πολύ μεγάλο.

 

NBA Τελευταία Νέα