Γιόκιτς: Τα απίστευτα νούμερα του Σέρβου στις ασίστ (pics)

Γιόκιτς: Τα απίστευτα νούμερα του Σέρβου στις ασίστ (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Γιόκιτς: Τα απίστευτα νούμερα του Σέρβου στις ασίστ (pics)

bet365

Ότι ο Νίκολα Γιόκιτς είναι πλέι μέικερ ρακέτας είναι γνωστό. Όμως έτσι όπως μοιράζει τις ασίστ, τείνει να εξελιχθεί και σε... κανονικό point guard! Τα ρεκόρ του δεν έχουν τελειωμό!

Δεν ξέρουμε αν ο Σέρβος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς μοιράζει ασίστ και στον ύπνο του, αλλά σίγουρα στον... ξύπνιο του δεν σταματάει να δίνει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.

Απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ τελείωσε το ματς με 16 ασίστ και έφτασε τα 81 ματς στην καριέρα του με τουλάχιστον 10 τελικές πάσες! Συγκεκριμένα έγινε ο πρώτος σέντερ που τα κατάφερε, αφήνοντας πίσω τον μεγάλο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Και να 'ταν μόνο αυτό; Υπάρχει και συνέχεια. Από αυτές τις 16 ασίστ, τις 12 τις μοίρασε στο δεύτερο ημίχρονο! Αριθμός που αποτελεί με την καλύτερη επίδοση της καριέρας του ενώ μόλις για δεύτερη φορά κατάφερε κάποιος παίκτης να δώσει τόσες πολλές ασίστ σε ένα μισό αγώνα.

Τέλος από το 1980 και μετά ο Γιόκιτς έχει 6 ματς στην καριέρα του με τουλάχιστον 15 τελικές πάσες. Μαντέψτε: Κανείς άλλος σέντερ δεν το έχει καταφέρει τα τελευταία 41 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάγκετς-Μάτζικ 119-109: Ο Γκόρντον «πλήγωσε» την... πρώην με ανατροπή από το -18 (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα