Κάιλ Λάουρι: Παράδειγμα πίστης και υπέρβασης!

Κάιλ Λάουρι: Παράδειγμα πίστης και υπέρβασης!

Αντωνία Σπανού
Κάιλ Λάουρι: Παράδειγμα πίστης και υπέρβασης!

bet365

Ο Κάιλ Λάουρι είναι η επιτομή της πίστης, έμεινε και πάλι στους Ράπτορς και ό,τι και να γίνει στο τέλος της ημέρας, μπορεί να κοιτά πίσω του και να χαμογελά.

Ο Κάιλ Λάουρι είναι ξεχωριστός, είναι μοναδικός, είναι σπάνιος, όπως σπάνια είναι και η σχέση που έχει με τους Ράπτορς. Είναι ο παίκτης που έχει μείνει σε όλα τα δύσκολα πιστός και κατάφερε να πανηγυρίσει ως πρωταθλητής. Μπορεί να είδε τον ΝτεΡόζαν και τον Λέοναρντ να φεύγουν, αλλά εκείνος για ακόμα μια φορά έμεινε στο Τορόντο και ηγείται της ομάδας του εντός και εκτός παρκέ.

«Θα αποσυρθώ σαν παίκτης των Ράπτορς. Ακόμα και με συμβόλαιο μιας ημέρας, ό,τι και να συμβει». Είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης της ομάδας του, είναι εκεί στα δύσκολα, είναι εκεί για να βγει μπροστά στις αποτυχίες και είναι εκεί για να γιορτάσει στις επιτυχίες.

Ο Κάιλ ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Καναδών, στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους και στο μοναδικό πρωτάθλημα που κατέκτησαν το 2019. Ο Λάουρι δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους σταρ του ΝΒΑ. Παίζει σε αντιεμπορική ομάδα, δεν δημιουργεί ίντριγκες και το παιχνίδι του δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο των σταρ της λίγκας.

Παρά όλα αυτά όμως είναι 9 χρόνια πλέον στην ομάδα του, έγινε πρωταθλητής και είναι ο απόλυτος ηγέτης. Αυτός ήταν που κράτησε την ομάδα του ενωμένη όταν έφυγε ο κολλητός του, ΝτεΡόζαν και δεν άφησε τα προσωπικά του συναισθήματα να τον... πνίξουν.

Βγήκε μπροστά, άφησε στην άκρη όσα τον πίκραναν και δίπλα στον Λέοναρντ να τον βοηθήσει σε ό,τι χρειάστηκε. Ο Λέοναρντ έφυγε και αυτός, μετά το πρωτάθλημα, αλλά ο Λάουρι έμεινε και όχι μόνο έμεινε, αλλά είναι πάντα εκεί για την ομάδα του. Πέρυσι στα playoffs, έπαιξε ουσιαστικά μόνος του, έχει κάνει τεράστια παιχνίδια και ποτέ δεν αποζητά την προσοχή, όπως οι περισσότεροι.

Οι Ράπτορς είναι ευλογημένοι να έχουν έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Λάουρι. Η κριτική που έχει ακούσει είναι ιδιαίτερα σκληρή, στις κακές του εμφανίσεις δέχεται όλα τα πυρά και όταν κουβαλάει την ομάδα του υποτιμάται. Φέτος είναι γεγονός ότι η ομάδα του Καναδά δεν τα πάει καλά. Περνάει μεγάλη κρίση, δεν μπορεί να βρει νίκες και κυνηγάει κυρίως μια θέση στα play in, αφού τα playoffs φαίνεται είναι πολύ μακριά.

Ο Λάουρι είχε την ευκαιρία να φύγει και να πάει σε μια ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο. Αρκετοί τον θέλανε, αλλά τελικά έμεινε. Η ομάδα τον ήθελε, εκείνος για ακόμα μια φορά δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και στο τέλος της ημέρας θα ολοκληρώσει την σεζόν στους Ράπτορς.

Άπαντες στην λίγκα περίμεναν αυτή την ανταλλαγή, αλλά δεν έγινε. Κανείς δεν απογοητεύτηκε, κανείς δεν το θεώρησε αποτυχία. Και οι δύο πλευρές μίλησαν και αποφάσισαν να μην σχολιάσουν αρνητικά την εξέλιξη. Ο Λάουρι για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε στα μίντια ευδιάθετος, με το 7 στον λαιμό του και κάνοντας πλάκα ότι οι δημοσιογράφοι ήθελαν να τον διώξουν.

«Ήταν μια τρελή ημέρα. Οι Ράπτορς με θεώρησαν πολύτιμο για την ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο. Με υπολογίζουν». Οι δύο πλευρές έχουν μοναδική σχέση. Αυτό τους επιτρέπει στο τέλος της ημέρας να είναι και όλοι χαρούμενοι. Μίλησαν δημόσια για το ότι είναι δουλειά όλο αυτό και μπορεί να προκύψει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χάλασε κάτι και αυτό είναι σπανιότατο.

Ο Λάουρι έμεινε σε μια ομάδα που λατρεύει, που έχει πονέσει, που έχει κλάψει γι' αυτήν, αλλά το καλοκαίρι η συζήτηση θα ανοίξει ξανά. Όλα έδειχναν ότι θα φύγει, αλλά εκείνος έμεινε, φοράει την φανέλα του και τα δίνει όλα, χωρίς γκρίνιες, χωρίς δισταγμό.

Ήταν καπετάνιος σε ένα πλοίο που δεν πήγαινε πάντα σε ήρεμη θάλασσα. Χρειάστηκε να βγει μπροστά και στα άσχημα, που ήταν περισσότερα. Έμεινε εκεί όταν η ομάδα του δεν έμπαινε καν στα playoffs, όταν δεν ήταν εκείνος που στις επιτυχίες όλοι έτρεχαν πάνω του, αλλά ήταν εκεί βράχος να στηρίξει πρώτα απ' όλα την ομάδα. Πολλοί είπαν ότι «σώθηκαν» οι Λέικερς ή οι Σίξερς που δεν τον πήραν στο τέλος. Μπορεί οι αριθμοί να δείχνουν κάποια δεδομένα, αλλά αυτά που φέρνει ο Λάουρι σε μια ομάδα δεν μετριούνται στην στατιστική. Είναι παραπάνω και το έχει αποδείξει.

Φέτος, οι Καναδοί είναι... ξεσπιτωμένοι, μένουν μόνιμα στις ΗΠΑ και αυτό σίγουρα τους φθείρει. Πάντως είναι εκεί και παλεύουν και μέχρι το τέλος της σεζόν θα το κάνουν έχοντας τον ηγέτη τους στο πλευρό τους. Ο τραυματισμός του τώρα δείχνει πόσο ανάγκη τον έχουν. Πάντως, και οι Αμερικανοί είναι εντυπωσιασμένοι από το πόσο καλή σχέση υπάρχει γύρω από έναν παίκτη και τον Οργανισμό. Είναι σπάνιο και πάντα έχει αξία.

Σε μια εποχή που τίποτα δεν είναι σταθερό και ειδικά στο ΝΒΑ γίνεται χαμός, αυτή η ξεχωριστή περίπτωση κάνει σε όλους εντύπωση. Είναι μια καταπληκτική ιστορία και στο τέλος όλοι θέλουν να δουν το τέλος. Ελάχιστοι ελπίζουν σε ευτυχισμένο. Είναι η δουλειά τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια. Το καλοκαίρι είναι κοντά και θα δούμε τι θα συμβεί. Μέχρι τότε, ο Λάουρι θα αποτελεί έναν από τους ξεχωριστούς παίκτες του ΝΒΑ.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα