Ροζίερ - Χέιγουορντ: Άφησαν τη Βοστώνη και... κλείνουν στόματα με τις ευλογίες του GOAT! (pic & vids)

Νίκος Καρφής
Ροζίερ - Χέιγουορντ: Άφησαν τη Βοστώνη και... κλείνουν στόματα με τις ευλογίες του GOAT! (pic & vids)

bet365

Ροζίερ και Χέιγουορντ πήραν το... ρίσκο να αφήσουν τη Βοστώνη και δικαιώνονται ως ηγέτες των Χόρνετς υπό το άγρυπνο βλέμμα του τεράστιου Μάικλ Τζόρνταν. To gazzetta.gr αναλύει.

Στους Σέλτικς κάτι τους έλειπε. Δεν ταίριαξαν με τον καλύτερο τρόπο και ένιωσαν πως χρειάζεται μια αλλαγή για να δείξουν την ποιότητα τους.

Ο Τέρι Ροζίερ έφυγε από τους Σέλτικς το 2019 για να ακολουθήσει ο Γκόρντον Χείγουορντ το 2020. Ο προορισμός τους κοινός, η Σάρλοτ. Άφησαν μια ομάδα που έμπαινε με άνεση στα playoffs και διεκδικούσε τελικούς περιφέρειας για να πάνε σε ένα σύνολο που μόνο με... θαύμα έμπαινε στην postseason.

Επέλεξαν να πάνε στην ομάδα όπου ιδιοκτήτης είναι ο λάτρης της τελειότητας, ο αξεπέραστος Μάικλ Τζόρνταν. Δίπλα του είναι δύσκολο να... κολυμπήσεις, έχοντας τον ίδιο να σε κοιτάζει από κοντά, περιμένοντας από σένα να μην τον απογοητεύσεις. Να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, να δικαιολογήσεις την εμπιστοσύνη που σου έδειξε.

Ο GOAT πήρε την απόφαση να πορευτεί με τους πρώην παίκτες των Σέλτικς και εκείνοι δείχνουν να τον δικαιώνουν, όντας ηγέτες μιας ομάδας που παίζε ωραίο μπάσκετ για playoffs και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους Κέλτες, την πρώην ομάδα τους. Μετά τη νίκη επί των Χιτ, έχουν πάει στο 23-21 (4οι στην Ανατολή) και τα όνειρα δεν σταματούν.

Το gazzetta.gr στέκεται στους ηγέτες των σφηκών που άφησαν τη Βοστώνη και έγιναν μπροστάρηδες στη Σάρλοτ υπό το επίμονο βλέμμα του GOAT.

Ο Scary Terry παίζει πλέον σαν ηγέτης

Tα 4 πρώτα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στους Σέλτικς, εκεί που ξεκίνησε να μας δείχνει το ταλέντο του, αλλά δεν ήταν αρκετό για να γίνει το σημείο αναφοράς της ομάδας. Στην Βοστώνη βρήκε τον χώρο για να λάμψει, αφού πέρασε σεζόν έχοντας μαζί του στα γκαρντ τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Μάρκους Σμαρτ, ενώ ήταν πίσω στην ιεραρχία όπως ήταν φυσικό από Τέιτουμ, Μπράουν. Και ο ίδιος κατάλαβε πως θα ήταν η καλύτερη λύση να πάει σε μια ομάδα που θα έχει περισσότερες ευθύνες και παραπάνω χώρο και χρόνο να αφήσει το στίγμα του.

Ο Scary Terry (το παρατσούκλι του) έψαξε μια νέα περιπέτεια στην καριέρα του το 2019, ένα μέρος που θα μπορέσει να δείξει αν αντέχει τον ρόλο του ηγέτη και να φανερώσει τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού του.

Πήγε στη Σάρλοτ και κατάφερε να βρει την... Ιθάκη του, όντας πολύτιμος για τη λειτουργεία των σφηκών. Πλέον είναι και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής όπως έδειξε με Ουόριορς μα πολύ περισσότερο κόντρα στους Πίστονς μπροστά στα μάτια του Μάικλ Τζόρνταν. Ο Τέρι δεν φοβάται, αλλά κάνεις τους αντιπάλους του να τον φοβούνται.

Δεν σταματά να παλεύει κάθε μέρα στο παρκέ για να βάλει τους Χόρνετς στα playoffs. Mαζί με τον Γκόρντον Χέιγουορντ, είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες, οι ηγέτες, οι στρατηγοί των Χόρνετς. Ο Ροζίερ μετρά 20.3 πόντους και 18.28 στο ranking. Δηλαδή είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας και τρίτος σε ranking πίσω από τον Χέιγουορντ που έχει 18.3 και τον Μπολ που μετρά 18.5, όμως όπως όλα δείχνουν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Επιπλέον έχει 3.7 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ, ένας τομέας που σηκώνει μεγάλη βελτίωση για να ανέβει επίπεδο και να... ανοίξει τους ορίζοντες του πάνω στο παρκέ. Επίσης έχει 1.3 κλεψίματα ανά ματς και είναι 2ος πίσω από τον Μπολ..

Δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει και παίζει με αυτοπεποίθηση αφού στην Σάρλοτ τον εμπιστεύονται και βλέπει την πόλη σαν το... σπίτι του. Στη Σάρλοτ νιώθει σαν Βασιλιάς.

Tελικά ο Τζόρνταν ήξερε

Όταν οι Χόρνετς απέκτησαν τον Γκόρντον Χέιγουορντ το καλοκαίρι και του έδωσαν 4ετές συμβόλαιο 120 εκατ. δολαρίων, αρκετοί έκαναν κριτική στον Μάικλ Τζόρνταν, νομίζοντας πως έχει τρελαθεί για να δώσει τέτοιο ετήσιο ποσό σε έναν παίκτη που δεν ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Η αμφισβήτηση ήταν έντονη προς το πρόσωπο του Χείγουορντ και ο κόσμος αναρωτιόταν να θα μπορούσε ο Γκόρντον να αντέξει την πίεση, να βγάλει ασπροπρόσωπο τον GOAT και να δικαιολογήσει το μεγάλο συμβόλαιο του.

Ο Χέιγουορντ έκλεισε τα αυτιά του σε όλα αυτά και δεν σταματά να δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο. Μετρημένος, πιο ώριμος από ποτέ, αποτελεί τον ηγέτη της Σάρλοτ μαζί με τον Ροζίερ.

Ο Γκόρντον συνεχίζει να δείχνει πως είναι εξαιρετικός σκόρερ, μετρώντας 20.1 πόντους, ενώ έχει 5.6 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ. Σουτάρει με 41.6% τρίποντα και είναι δεύτερος στη λίστα πίσω από τον Ροζίερ που έχει 42%.

Αυτή τη στιγμή οι Χόρνετς βρίσκονται στο 23-21 και είναι 4οι στην Ανατολή, παλεύοντας ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Ο Χέιγουορντ έχει βάλει το... λιθαράκι του σε αυτό, κάνοντας περήφανο τον Τζόρνταν που τον εμπιστεύτηκε το καλοκαίρι, αγνοώντας τις... φωνές αρκετών ανθρώπων που πίστευαν πως ο Χέιγουορντ δεν αξίζει τα λεφτά που θα πάρει στους Χόρνετς.

Για μια ομάδα που έχει να περάσει γύρο στα playoffs από το 2002, η φετινή σεζόν μοιάζει σαν... βάλσαμο. Χωρίς μεγάλες απαιτήσεις στο ξεκίνημα, οι σφήκες δείχνουν έτοιμοι να μπουν στα playoffs και να κάνουν πολλές ζημιές εκεί... τσιμπώντας όποιος τους υποτιμήσει.

Και φυσικά οι κύριοι Ροζίερ και Χέιγουορντ θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της... μάχης.

Διαβάστε ακόμα

 

NBA Τελευταία Νέα