Όταν ο Έλτζιν Μπέιλορ δεν ανέχτηκε τον ρατσισμό ξενοδοχείου, ρίσκαρε και τελικά άλλαξε την ιστορία στο ΝΒΑ (pic)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Έλτζιν Μπέιλορ δεν ανέχτηκε τον ρατσισμό ξενοδοχείου, ρίσκαρε και τελικά άλλαξε την ιστορία στο ΝΒΑ (pic)

bet365

Ο θάνατος του Έλτζιν Μπέιλορ σκόρπισε θλίψη στο ΝΒΑ, αλλά η παρακαταθήκη του θα τον ακολουθεί πάντα.
Πριν από λίγες ημέρες το ΝΒΑ βυθίστηκε στο πένθος, αφού ο Έλτζιν Μπέιλορ, πέθανε από φυσικά αίτια, στα 86 του χρόνια. Ήταν ο σούπερ σταρ της εποχής του, αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του. Την δεκαετία '60 αποτέλεσε πραγματικό «πολυβόλο» και έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς. Αγωνίστηκε σε 846 ματς με τη φανέλα των Λέικερς έχοντας κατά μέσο όρο 27,4 πόντους, 13,5 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ!

Είχε επιλεγεί στο νούμερο «1» του draft to 1956, ερχόμενος από το τα πανεπιστήμια του Αΐντάχο και του Σιάτλ. Πήρε μέρος σε 11 All Star Games, ήταν MVP το 1959, 10 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν, αποτελεί μέλος του Hall Of Fame, ενώ το νούμερο «22» έχει αποσυρθεί για πάντα από τους Λέικερς.

Μερικές φορές δεν είναι μόνο αυτά που αφήνει κάποιος πίσω του στην στατιστική, αλλά είναι η συνολικά παρακαταθήκη και αυτό έκανε ο Μπέιλορ. Ήταν το 1959, όταν οι Λέικερς ταξίδεψαν στο Τσάρλεστον για παιχνίδι. Όταν έφτασαν, ένα ξενοδοχείο δεν δέχτηκε τους μαύρους παίκτες και απαίτησε να μείνουν αλλού.

Ο Μπέιλορ έγινε έξαλλος και πήγε στο παιχνίδι ντυμένος με πολιτικά ρούχα και είπε ότι ρισκάρει όλο τον μισθό του, για να σταθεί για ότι είναι σωστό. Οι χορηγοί ήθελαν να αποβληθεί, αλλά ο κομισάριος του ΝΒΑ, Μορίς Ποντόλοφ, έκανε ακριβώς το αντίθετο και φρόντισε να μην γίνει ξανά παιχνίδι σε πόλη που δεν τους σέβεται όλους.

Ο Μπέιλορ πολλά χρόνια πριν απέδειξε σε όλους ότι είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε παιχνίδι είναι να στέκεσαι απέναντι σε ότι είναι λάθος και αυτό κάνει τον μύθο του ξεχωριστό.

Amazing Elgin Baylor story about sitting out to stand up for what’s right after a hotel in West Virginia demanded...

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

 

NBA Τελευταία Νέα