Ζάιον Ουίλιαμσον όπως Άντονι Ντέιβις: Η Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να στηρίξει τα ταλέντα της!

Ζάιον Ουίλιαμσον όπως Άντονι Ντέιβις: Η Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να στηρίξει τα ταλέντα της!

Αντωνία Σπανού
Ζάιον Ουίλιαμσον όπως Άντονι Ντέιβις: Η Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να στηρίξει τα ταλέντα της!

bet365

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον κάνει μια τρομακτική σεζόν, αλλά οι Πέλικανς είναι κακοί και η περίπτωση του μοιάζει πολύ με εκείνη του Άντονι Ντέιβις.

Στην Νέα Ορλεάνη δεν θα ήθελαν να δουν την πορεία του Άντονι Ντέιβις, να έχει κοινά στοιχεία με εκείνη του Ζάιον Ουίλιαμσον. Φυσικά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε με σιγουριά για τον Ζάιον, αλλά η φετινή σεζόν προκαλεί προβληματισμό σε όλους και πιθανότατα και στον ίδιο.

Ο νεαρός, που επιλέχθηκε στο Νο.1 του περσινού ντραφτ, στηρίχθηκε ώστε να βρει τον καλό του εαυτό, φέτος φαίνεται πως έχει πάει σε άλλο επίπεδο, αλλά η ομάδα του δεν μπορεί να τον ακολουθήσει. Ήταν το περασμένο καλοκαίρι όταν η... πληγή του Άντονι Ντέιβις άνοιξε στην Νέα Ορλεάνη, δημιούργησε τεράστια προβλήματα και όλα φαίνονταν να καταρρέουν. Η απόφαση και τελικά η φυγή του σταρ της ομάδας έφερε τεράστια αναστάτωση, αλλά το απρόσμενο Νο.1 στο ντραφτ άλλαξε γρήγορα τα συναισθήματα.

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον ήταν το Νο.1 που όλοι ήθελαν και οι Πέλικανς θα μπορούσαν να τον κάνουν δικό τους. Σε συνδυασμό με τα ανταλλάγματα από τις ανταλλαγές τους, η συνθήκη ξαφνικά έδειχνε ιδανική. Αλλά τίποτα δεν γίνεται εύκολα.

Ο νεαρός μπήκε στο ΝΒΑ, με παραπανίσια κιλά και προβλήματα που θα έπρεπε να λυθούν. Αρχικά τραυματίστηκε και έμεινε εκτός και έπειτα μπήκε στο παιχνίδι, με πάρα πολλούς περιορισμούς. Ο Ζάιον, σχεδόν, έχασε τη πρώτη του σεζόν και κινήθηκε μεταξύ περιορισμών, γκρίνιας, πολλών ερωτήσεων και κάποιων καλών εμφανίσεων.

Η σεζόν διακόπηκε απότομα και ο νεαρός είχε την ευκαιρία να λύσει τα θέματα του και να επιστρέψει ακόμα καλύτερος. Κάπως έτσι έγινε. Οι Πέλικανς στήριξαν την νεανική ομάδα τους, θέλησαν να κάνουν μια νέα αρχή, έχοντας ως ηγέτη τον νεαρό τους, αλλά η φετινή σεζόν δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά τελικά.

Αυτό δεν είναι ο Ζάιον Ουίλιαμσον που κάνει τρομαχτική σεζόν. Είναι εκπληκτικός στο παρκέ, υγιής και με την στατιστική του βάζει το όνομα του δίπλα σε μεγαθήρια. Έχει 20+ πόντους σε 49 από τα 60 πρώτα παιχνίδια της καριέρας του, κάτι που είχε πετύχει μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν, που είχε 52 από τα 60.

Δείχνει ποιότητα, σταθερότητα και φυσικά ταλέντο, που φαίνεται και στην στατιστική του. Παράλληλα, έχει 25,5 πόντους κατά μέσο όρο, με 62% και είναι ο πρώτος παίκτης που έχει 25 πόντους και 60%, στα πρώτα 35 παιχνίδια της σεζόν, κάτι που τελευταίος είχε κάνει ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Δεν χρειάζονται πολλά στατιστικά για τα όσα κάνει ο Ζάιον στο παρκέ. Έχει συνεχόμενα παιχνίδια με πάνω από 20 πόντους, ενώ το κάνει με ιστορική ακρίβεια, αφού σουτάρει με τρομερά ποσοστά. Και όλα αυτά, ενώ η Νέα Ορλεάνη είναι στο 17-24 και θέλει θαύμα για να μπει στα playoffs. Λύση δεν έχει βρεθεί. Το ταλέντο δεν λείπει, αλλά υπάρχουν σίγουρα προβλήματα.

Ο Χόλιντεϊ είναι πλέον μέλος των Μπακς και ο Μπλέτσο είναι κακός, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ο Μπολ, παρόλο που έχει ανέβει, έχει τον νου του πως θα φύγει από εκεί και ο Ίνγκραμ δεν φαίνεται ικανός να κάνει την διαφορά. Ο Ζάιον χαραμίζει το ταλέντο σε μια ομάδα, που δεν μπορεί να τον στηρίξει και η ιστορία του θα μπορούσε να μοιάσει με εκείνη του Άντονι Ντέιβις.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΣ;

O Άντονι Ντέιβις είναι ένα παιδί που επέλεξε και στήριξε η Νέα Ορλεάνη. Επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2012 και έμεινε εκεί μέχρι το 2019 να παλεύει και αυτός μόνος τους. Με πλούσιο ταλέντο κα όνειρα να λάμψει έφτασε σε ένα σημείο που δεν μπορούσε άλλο να κάνει υπομονή.

Οι Πέλικανς δεν μπορούσαν να του δώσουν το κάτι παραπάνω και επέλεξε να ζητήσει να φύγει. Ο τρόπος που το απαίτησε, όπως συμβαίνει συνήθως, ήταν ακραίος και δεν άρεσε καθόλου σε μια πόλη που τον λάτρεψε. Το ίδιο συμβαίνει τώρα με τον Ζάιον. Η πόλη τον λατρεύει, άλλωστε και εκείνος έχει παραδεχθεί πόσο ωραία νιώθει, αλλά...

Ο AD έμεινε εκτός και απαίτησε να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού στην Νέα Ορλεάνη τίποτα δεν τον βοηθούσε να πάει πιο κοντά στον πρωταθλητισμό. Απόδειξη είναι ότι με μια σεζόν στους Λέικερς σάρωσε ό,τι υπήρχε. Ο Ουίλιαμσον, αν και πολύ μικρότερος, βιώνει δυσκολίες. Λάμπει μόνος του, σε μια ομάδα που δεν μπορεί να τον στηρίξει. Δείχνει πανέτοιμος να ηγηθεί, αλλά σίγουρα προβληματίζεται στο αν οι Πέλικανς είναι η ομάδα που μπορεί να πάει το ταλέντο του σε άλλο επίπεδο.

Ο νεαρός έχει πολλά να μάθει, αλλά σίγουρα τον πληγώνει να μην παλεύει καν για τα playoffs. Θα χρειαστεί να κάνει υπομονή, να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και να τραβήξει και τους υπόλοιπους στο επίπεδο του. Ο Ντόντσιτς προσπαθεί να το κάνει, ο Γιανγκ το ίδιο και ο Ζάιον πρέπει να πάρει τον ίδιο δρόμο. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι αναγκαίο.

Ο κόσμος στην Νέα Ορλεάνη αν δει κι άλλο τόσο μεγάλο ταλέντο να θέλει να βρει την επιτυχία αλλού, είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει, με τον Ζάιον να μην είναι κανένας τυχαίος παίκτης, αλλά να είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

 

NBA Τελευταία Νέα