Μπακς: Είχαν μάθει διαφορετικά, αλλά καλύτερα τώρα, παρά στα playoffs! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Μπακς: Είχαν μάθει διαφορετικά, αλλά καλύτερα τώρα, παρά στα playoffs! (pics & vid)

bet365

Οι Μπακς είχαν καλομάθει με νίκες στην κανονική διάρκεια, αλλά αν έρθει η ώρα να επιλέξουν καλύτερα να χάσουν τώρα, πάρα στα playoffs.

Οι Μπακς, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έρχονται αντιμέτωποι με συνεχόμενες ήττες στην κανονική διάρκεια. Η ομάδα του Μιλγουόκι είχε... καλομάθει σε καλές πορείες, σε πρωτιές στην Ανατολή και ρεκόρ που διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα άλλαξε μεγάλο μέρος της, προχώρησε σε ανανέωση και οι αλλαγές αυτές βγαίνουν και στο παρκέ. Άπαντες δυσκολεύονται, ειδικά στο τέλος που οι άμυνες σφίγγουν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παλεύει, αλλά μοιάζει μόνος του. Ο Χόλιντεϊ είναι εκτός και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

«Νιώθω ότι όλοι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, που δεν θα έπρεπε. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να παίζουμε καλά, πρέπει να βλέπουμε βίντεο και στο τέλος της ημέρας να βγούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όταν έρχεσαι εδώ, τίποτα δεν είναι εύκολο. Στο τέλος της ημέρας χάσαμε τέσσερα ματς, δεν πάμε σπίτι μας. Είμαστε εδώ. Δεν είναι τα playoffs. Προφανώς είναι απογοητευτικό. Θέλουμε να νικάμε, ειδικά παιχνίδια σαν και αυτό. Έπαιξαν όλοι σκληρά... Θες να βγεις και να κερδίσεις, αλλά δεν πάει πάντα έτσι όπως θες. Αλλά πάντα πρέπει να κοιτάς την θετική πλευρά. Θα έχουμε την ευκαιρία την Πέμπτη. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου».

Ο Έλληνας σταρ είπε το αυτονόητο, μέσα στον πανικό που έχει αρχίσει να δημιουργείται. Ότι αν πρέπει να διαλέξει προτιμά να χάσει τώρα, παρά στα playoffs. Οι Μπακς είδαν από πρώτο χέρι ότι τα ρεκόρ στην κανονική διάρκεια στο τέλος δεν τους δίνουν τίποτα και δεν χρειάζονται να πανικοβάλλονται. Αλλά σίγουρα χρειάζονται βελτίωση.

ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΦΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΤΤΕΣ

Οι Μπακς δεν έχουν άδικο που ξαφνιάζονται με τις ήττες. Έχουν να χάσουν 4 παιχνίδια σερί από τα playoffs της σεζόν 2018/19, που έχασαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς. Ενώ, αν θέλουμε 4 ήττες σε κανονική διάρκεια, πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω, στην σεζόν 2017/18.

Σε αυτά τα χρόνια έχουν συνηθίσει να είναι πρώτοι στην κανονική διάρκεια, με χαρακτηριστική ευκολία και μάλιστα σπάζοντας ρεκόρ πολλών χρόνων. Φέτος έχασαν το 12ο παιχνίδι τους και είναι στο 16-12. Την περασμένη σεζόν έχασαν το 12ο παιχνίδι τους στις 9 Μαρτίου και όταν είχαν 53 νίκες και ας μην ξεχνάμε και το σερί των 4 ηττών.

Οι Μπακς έχουν 0-9 όταν είναι πίσω μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο, ενώ έχουν την δεύτερη χειρότερη αξιολόγηση όταν τα παιχνίδια πηγαίνουν στην κόψη του ξυραφιού. Μόνο οι Πίστονς είναι χειρότεροι. Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο παρκέ και προφανώς ψάχνουν λύσεις.

Η επιστροφή του βασικού τους γκαρντ θα είναι μια από αυτές, αλλά και πάλι δείχνουν έλλειψη ποιότητας κόντρα σε διεκδικητές του τίτλου. Πρέπει σύντομα να βρουν τον καλό τους εαυτό, αφού πολλές ομάδες φαντάζουν πολύ δυνατές φέτος.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑ ΜΕΤΑ

Είναι σίγουρα καλύτερα για τους Μπακς να κάνουν ήττες τώρα, παρά στα playoffs. Μπορεί όλα τα περασμένα χρόνια να εντυπωσίαζαν με την καλή τους πορεία και να τραβούσαν τα βλέμματα, αλλά ο θόρυβος που έκαναν οι ήττες στα playoffs, ήταν εκκωφαντικός. Φέτος έχουν την ευκαιρία να κάνουν λάθη, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους με όλους και σίγουρα να βελτιωθούν. Έχουν μια νέα ομάδα, με νέα πρόσωπα και ακόμα και ο Γιάννης έχει παραδεχτεί πολλές φορές ότι προσπαθεί να συνηθίσει το παιχνίδι.

Μάλιστα, για το παιχνίδι των Τζαζ σχολίασε ότι μοιάζουν με τους Μπακς πέρυσι. Τα «Ελάφια» έχασαν παίκτες που είχαν για χρόνια, που είχαν μάθει να παίζουν μαζί και αυτό είναι πρόβλημα. Σκοπός του βέβαια ήταν να κάνουν καλύτερες κινήσεις για τα ματς που... μετράνε και αυτό προσπαθούν. Οι νίκες στo τέλος έχουν νόημα και εκεί θέλουν να είναι δυνατοί. Φέρνουν σίγουρα προβληματισμό οι ήττες, αλλά σίγουρα θέλει ψυχραιμία.

Οι κλειστές άμυνες αποτελούν το βασικό τους πρόβλημα, το σετ παιχνίδι είναι η αδυναμία τους και οφείλουν να βρουν λύσεις. Τα τρίποντα είναι μέρος του παιχνιδιού τους, αλλά δεν μπορούν να πάρουν τίτλο μόνο με αυτά. Ειδικά στα playoffs όλα γίνονται πιο δύσκολα και πρέπει να υπάρχουν λύσεις στο παρκέ. Ο Γιάννης φαίνεται προβληματισμένος με όσα πρέπει να θυσιάσει στο παιχνίδι του, ενώ ψάχνει να βρει ισορροπία μεταξύ όσων του αρέσει να κάνει και όσων λειτουργούν τελικά. Τ

ο επιθετικό του παιχνίδι, από μόνο του, δεν θα φέρνει πάντα νίκες, ειδικά όσο τον μαθαίνουν στο ΝΒΑ. Το να θυσιάσει κάποια πράγματα για τους συμπαίκτες του, θα ήταν λύση, αλλά δεν νιώθει άνετα και το έχει πει. Οφείλει να βρει λύση όμως, αν θέλει να κάνει το σύνολο που ηγείται να κερδίζει.

Μένει να δούμε αν μπορούν και πόσο γρήγορα, να βγουν από αυτή την πρωτόγνωρη θέση που έχουν μπει.

 

NBA Τελευταία Νέα