Αντετοκούνμπο: Κατάλαβε ότι δεν πρέπει να σουτάρει τρίποντα! (pics)

Αντετοκούνμπο: Κατάλαβε ότι δεν πρέπει να σουτάρει τρίποντα! (pics)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Κατάλαβε ότι δεν πρέπει να σουτάρει τρίποντα! (pics)

bet365

Ο Γιάννης δεν πήρε τρίποντο σε 2 σερί ματς και τα αποτελέσματα δείχνουν πως όταν αποφασίζει να αφήσει τον συγκεκριμένο τομέα, τα πράγματα πάνε εξαιρετικά για την ομάδα του.

Μπαρτσελόνα - Εφές Αναντολού: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Δεν είναι τυχαίο που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε 2ο σερί ματς χωρίς να πάρει τρίποντο. Επίσης δεν είναι τυχαίο που σε 2ο συνεχόμενο παιχνίδι οι Μπακς νίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία μια ομάδα που στοχεύει να μπει στα playoffs.

Ο Greek Freak τόσο με τους Μπλέιζερς όσο και με τους Πέισερς, δεν πήρε ούτε ένα τρίποντο, ενώ είχε εξαιρετικά ποσοστά σε βολές και σουτ εντός πεδιάς.

Όταν παίρνει πολλά τρίποντα και είναι άστοχος οι Μπακς χάνουν

Αν δει κάποιος όλα τα παιχνίδια των Μπακς φέτος, θα καταλάβει πως τα... ελάφια δεν τα πάνε καλά όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφασίζει να πάρει πολλά τρίποντα.

Στις αναμετρήσεις που ο Greek Freak επιχείρησε πολλά τρίποντα και ήταν άστοχος, το Μιλγουόκι γνώρισε την ήττα.

Με Σέλτικς είχε 3/8 τρίποντα και η ομάδα του έχασε με 122-121, ενώ κόντρα στους Νικς είχε 1/5 και η ομάδα του ηττήθηκε με 130-110. Κόντρα στους Χιτ, είχε 2/6 και οι Μπακς δεν τα κατάφεραν.

Τα... ελάφια έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι και στα ματς με Λέικερς, Νετς, Πέλικανς και Χόρνετς. Εκεί ο MVP είχε 2/6, 1/3, 2/7 και 0/4 αντίστοιχα στο τρίποντο.

Έχουν 6-1 όταν ο Γιάννης παίρνει 3 ή λιγότερα τρίποντα

Αντίθετα όταν ο Αντετοκούνμπο προσεγγίζει ένα ματς με τα δυνατά του σημεία, δηλαδή το παιχνίδι του κοντά στη ρακέτα, την εκρηκτικότητα που τον βοηθά να τελειώνει εύκολα φάσεις αλλά και την ικανότητα του να διαβάζει το παιχνίδι και να βρίσκει τον αμαρκάριστο συμπαίκτη, τότε το πράγμα αλλάζει.

Στα 7 ματς που ο Γιάννης είχε επιχειρήσει 3 ή λιγότερα τρίποντα, οι Μπακς μετρούν 6 νίκες και μόλις μια ήττα από τους πρωταθλητές Λέικερς του ΛεΜπρόν.

Με Ουόριορς είχε 0/3 τρίποντα με 15 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ στη νίκη των Μπακς. Με Χιτ είχε 0/2 τρίποντα και έμεινε χαμηλά με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά οι Μπακς σκόρπισαν τους Χιτ

Με Χοκς είχε 0/2 τρίποντα, αλλά 27 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ με Ράπτορς μέτρησε 0/1 τρίποντα και είχε 24 με 18 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Τέλος με Μπλέιζερς που δεν πήρε τρίποντο είχε 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε ένα ματς που προφυλάχθηκε από τον Μπουντενχόλζερ, ενώ χθες που πάλι δεν πήρε τρίποντο, τελείωσε με 21, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κάνοντας triple double.

Αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο και δείχνει την αυτοπεποίθηση που χτίζει τόσο ο Γιάννης όσο και η ομάδα του μέσα στο ματς, όταν ο ηγέτης κάνει αυτό που ξέρει καλά και δεν... παρασύρεται με τα τρίποντα.

Το πρόβλημα στις βολές

Είναι ένα θέμα που έχει επισημάνει και ο ίδιος και γνωρίζει καλά πως αν το φτιάξει, τότε θα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο Greek Freak είναι σχεδόν απίθανο να αντιμετωπιστεί κοντά στη ρακέτα και πολλές φορές τον σταματούν με φάουλ και τον στέλνουν στη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Όμως φέτος κάνει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του σε αυτόν τον τομέα, σουτάροντας με 60%.

Πάντως στα τελευταία 2 ματς που δεν πήρε τρίποντα, σούταρε με 87.5 και 66.5%, ενώ και στις 30 Γενάρη με Πέλικανς είχε 85.7%. Ο Γιάννης ψάχνει τον τρόπο να βελτιωθεί και δεν σταματά να δουλεύει.

Αν φτιάξει το ποσοστό στις βολές, περιορίσει τα τρίποντα που παίρνει και βελτιώσει το midrange του, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις.

Οι Μπακς και ο ίδιος γνωρίζει τα δυνατά του σημεία και θα πρέπει να πορευτούν με αυτό για να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τον 2 σερί φορές MVP της λίγκας.

Σε 4 από τα 20 ματς είχε 40+% τρίποντο

Στα τρίποντα φέτος ο Γιάννης έχει μόλις 28%, ενώ σε πολύ λίγα ματς είναι συνεπής σε αυτόν τομέα.

Από τα 20 ματς στα οποία πάτησε παρκέ, φέτος μόνο στα 4 έχει σουτάρει με τουλάχιστον 40%.

Ψάχνεται πολύ σε αυτόν τον τομέα, ενώ όπως είπαμε και στην αρχή, στα 2 τελευταία ματς που δεν επιχείρησε τρίποντο, η ομάδα του έφτασε σε άνετες νίκες.

Η κριτική του Μπάρκλεϊ στον Γιάννη και ο υποστηρικτής Σακίλ

Πριν λίγες μέρες ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχε ασκήσει κριτική στον Γιάννη και είχε πει πως θα ήθελε να τον δει να παίζει πιο πολύ στο post, ενώ έθιξε και το θέμα των βολών. Μάλιστα είπε πως αν βελτιώσει το post up παιχνίδι, θα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Ο Σακίλ διαφώνησε και τόνισε πως απλά πρέπει οι Μπακς να αλλάξουν στρατηγική, ενώ πρόσθεσε πως δεν θέλει να τον δει να σουτάρει τρίποντα, όμως είναι απαραίτητο να βελτιώσει το midrange shot.

 

NBA Τελευταία Νέα