Νικς: Δεν είναι πλέον για... γέλια! (pics & vids)

Νικς: Δεν είναι πλέον για... γέλια! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Νικς: Δεν είναι πλέον για... γέλια! (pics & vids)

bet365

Οι Νικς δίνουν απαντήσεις φέτος με τις εμφανίσεις τους και το gazzetta.gr γράφει για μια... καταραμένη ομάδα που πλέον δεν είναι... ανέκδοτο της λίγκας.

H Nέα Υόρκη είναι μία από τις πιο λαμπερές πόλεις των ΗΠΑ, ενώ το Madison Square Garden θεωρείται η Μέκκα του μπάσκετ και το γήπεδο που ονειρεύονται να παίξουν όλοι.

Ωστόσο τα... εγκλήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους Νικς και η αδυναμία να φτιαχθεί μια σταθερή ομάδα, έκαναν το franchise να θεωρείται ένα από τα... ανέκδοτα της λίγκας.

Η έλευση του σκληρού και λάτρη της άμυνας Τομ Θίμποντο σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ορισμένων νεαρών παικτών έχει αλλάξει την κατάσταση και στη Νέα Υόρκη ελπίζουν ξανά.

Το gazzetta.gr αναλύει τους ανανεωμένους Νικς.

Μια 7ετία που θέλουν να ξεχάσουν

Οι Νικς αγνοούν τα playoffs από τη σεζόν 2012-13, τότε που στην ομάδα βρισκόταν ακόμα ο Καρμέλο Άντονι.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έχουν αποτύχει σε 7 σερί σεζόν και τα ρεκόρ τους είναι απογοητευτικά.

Η καλύτερη σεζόν τους από το 2013 μέχρι σήμερα, είναι το 2013-14, τότε που μάζεψαν 37 νίκες.

Την τελευταία διετία το πράγμα είναι τραγικό, αφού οι Νικς πρόπερσι είχαν ρεκόρ 17-65 και πέρυσι 21-45. Οι φίλαθλοι της ομάδας έδειχναν απελπισμένοι, μέχρι να έρθει ο Θίμποντο και να δώσει μια ταυτότητα σε μια... καταραμένη ομάδα.

H ελπίδα γεννιέται ξανά

Φέτος οι Νικς έχουν ρεκόρ 11-13 και βρίσκονται στην 6η θέση της Ανατολής όμως σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι στο ότι ακόμα και τα ματς που χάνουν, τα παλεύουν μέχρι τέλους.

Δεν θυμίζουν την ομάδα που παρουσίαζε εικόνα αποσύνθεσης κατά τη διάρκεια των ματς και παρατούσε το παιχνίδι, όταν κάτι στράβωνε.

Η Νέα Υόρκη έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλες νίκες φέτος όπως αυτή κόντρα στους Μπακς, τους Σέλτικς και τους Ουόριορς, ενώ δείχνουν ικανοί να παλέψουν για την μια θέση που οδηγεί στα playoffs.

O Θίμποντο έχει... μεταμορφώσει την ομάδα, την έχει κάνει μπετόν αρμέ στον αμυντικό τομέα και της έχει δώσει μια σκληράδα που έλειπε τα τελευταία χρόνια

Η 2η κορυφαία άμυνα στη λίγκα

Ο Τομ Θίμποντο είναι λάτρης της αμυντικής προσήλωσης και παραδοσιακά όλες οι ομάδες του έδιναν βάση στον τομέα αυτό, ακόμα και οι εξαιρετικοί Μπουλς του Ντέρικ Ρόουζ.

Ο Thibs άλλαξε τη νοοτροπία των Νικς, οι οποίοι πλέον παλεύουν, πολεμάνε και καταθέτουν την ψυχή τους για κάθε φάση, για κάθε μπάλα που διεκδικείται.

Βάζουν τα κορμιά τους για την άμυνα και λειτουργούν σαν ομάδα και όχι ο καθένας για την πάρτη του όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Οι Νικς κάνουν σπουδαία δουλειά στον αμυντικό τομέα, αφού είναι η 2η καλύτερη άμυνα της λίγκας.

Δέχονται 104.1 πόντους ανά ματς, ενώ οι πρώτοι Λέικερς είναι στο 103.1. Είναι 5οι στη λίγκα στα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ δυσκολεύεσαι πάρα πολύ με την σκληρή άμυνα τους.

Ο Ραντλ κάνει τη σεζόν της ζωής του

Φέτος ο Ραντλ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, δείχνει να ξέρει τι θέλει σε κάθε φάση και φανερώνει τα εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κάνουν ξεχωριστό.

Ο Τζούλιους που έδειξε μερικά στοιχεία του ταλέντου του στους Λέικερς, αλλά τώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση του, μετρά 22.6 πόντους, 11.1 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι κορυφαίος της Νέας Υόρκης και στις 3 σημαντικότερες κατηγορίες.

Ο Ραντλ μπορεί να απειλήσει τόσο μακριά με τις εξαιρετικές κινήσεις του κοντά στο καλάθι, αλλά και από το τρίποντο, εκεί όπου σουτάρει με 39.6%. Είναι ο ηγέτης των Νικς και άμα συνεχίζει έτσι, θα φλερτάρει έντονα με το πρώτο All Star Game της καριέρας του.

Ένας πανέξυπνος ψηλός που δείχνει να έχει βρει την Ιθάκη του σε μια πόλη που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει εύκολα, αφού είναι γεμάτη πειρασμούς και λάμψη.

Ο rookie και ο δευτεροετής

Οι Νικς είναι μια νεανική ομάδα, με τον Θίμποντο να εμπιστεύεται πολλά από τα ταλαντούχα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ.

Ο RJ Μπάρετ στην 2η σεζόν του στη λίγκα δείχνει πιο έτοιμος, πιο σίγουρος στις δυνατότητες του και πατά καλύτερα στα πόδια του.

Είναι 2ος σκόρερ με 17.8 πόντους, ενώ μαζεύει 6.6 ριμπάουντ ανά ματς. Ένα παιδί με λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Εξαιρετική περίπτωση είναι και ο rookie γκαρντ, Ιμάνουελ Κουίκλι που έχει 12.4 πόντους και είναι ο άνθρωπος με το 2ο καλύτερο player efficiency rating στην ομάδα μετά τον σταρ Ραντλ.

Χρήσιμος ο πρωτοετής και ο Thibs τον εμπιστεύεται και τον αφήνει να δείξει το ταλέντο του στο παρκέ.

Σημείο αναφοράς στην άμυνα αποτελεί ο Μίτσελ Ρόμπινσον, ένας εκ των κορυφαίων μπλοκέρ στη λίγκα με 1.7 τάπες μέσο όρο.

Επιπλέον μαζεύει 8.2 ριμπάουντ, κάνοντας στα θραύση στα επιθετικά με 3.8. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί στον επιθετικό τομέα για να ολοκληρωθεί σαν παίκτης και να ανέβει επίπεδο.

Σημαντική συνεισφορά στο rotation του Θίμποντο έχουν και οι Ρίβερς, Πέιτον, Νοξ, Μπερκς, Μπούλοκ, ενώ περιμένουν τον Τόπιν να δείξει τα στοιχεία για τα οποία τον διάλεξαν στο draft και τον πιστεύουν τόσο πολύ.

Τα εύσημα των παικτών στον Θίμποντο

Ο προπονητής είναι ο άνθρωπος που έχει αλλάξει τα πάντα στη Νέα Υόρκη. Ακόμα και οι σημαντικοί παίκτες των Νικς παραδέχονται πως ο Θίμποντο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κάτι σημαντικό φέτος.

«Ο Θίμποντο είναι κάθε μέρα μαζί μας. Είναι ηγέτης για μας και μας φτιάχνει ένα πλάνο που το πιστεύουμε. Μπαίνουμε σε κάθε ματς συγκεντρωμένοι», ανέφερε ο Ραντλ.

Από την πλευρά του ο Μπάρετ συμπλήρωσε: «Ξεκινάω με τον Θίμποντο γιατί αυτό είναι το σωστό. Ο Ραντλ είναι σκληρός κάθε νύχτα. Όλοι που μπαίνουν, παίζουν σκληρά. Ο κάθε παίκτης συνεισφέρει σε πολλά πράγματα και αυτό είναι υπέροχο»

 

NBA Τελευταία Νέα