Μπέκι Χάμον: Η μελωδία της δικής της ευτυχίας! (vids)

Μπέκι Χάμον: Η μελωδία της δικής της ευτυχίας! (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μπέκι Χάμον: Η μελωδία της δικής της ευτυχίας! (vids)

bet365

Μία μορφή παρηγοριάς. Η Μπέκι Χάμον πήρε μία γεύση απ' αυτό που λαχταράει. Να γίνει προπονήτρια σε μία ομάδα ανδρών. Σε μία ομάδα του ΝΒΑ. Αν δεν συμβεί σύντομα η.. επανάσταση, μπορεί να μη γίνει ποτέ.

«Δικοί σου». Στον Γκρεγκ Πόποβιτς δεν αρέσουν τα πολλά λόγια. Το συνηθίζει. Και η Μπέκι Χάμον δεν θα ζητούσε κάτι περισσότερο.

Ήταν η δική της σειρά. Έστω και για λίγο.

Το φευγιό του Έτορε Μεσίνα για την Ιταλία, έφερε την άλλοτε αθλήτρια των Σαν Αντόνιο Σταρς ένα βήμα πίσω από τον Πόποβιτς. Σε ένα τεχνικό επιτελείο που έχει προσφέρει δεκάδες πρώτους προπονητές στο ΝΒΑ. Γιατί όχι και την πρώτη γυναίκα προπονητή;

Εδώ που τα λέμε, αυτό θα είναι και το πλέον ταιριαστό. Από τα... πλευρά του Πόποβιτς, του γηραιότερου προπονητή στο ΝΒΑ, να... γεννηθεί κάτι ξεχωριστό!

Το φαντάζεστε; Μία γυναίκα προπονητής σε μία από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ!

Ποιος ξέρει, ίσως ο Αμερικανός με σέρβικο αίμα προπονητής να θέλει να αφήσει την Χάμον ως τη μεγαλύτερη κληρονομιά του στους Σπερς, όταν πια αποφασίσει ότι το τέλος ήρθε. Η θέση του πρώτου προπονητή δεν της είναι άγνωστη. Δεν είναι μόνο εκείνο το ματς που έπρεπε να αναλάβει στο... πόδι του Πόποβιτς (Σπερς - Λέικερς). Για δύο σεζόν βρέθηκε στο Summer League. Οδηγώντας ένα μάτσο σχολιαρόπαιδα και αθλητές που αναζητούν μία ευκαιρία, στον τίτλο!

Η Χάμον κουβαλάει στους ώμους της την προσμονή χιλιάδων γυναικών. Την υλοποίηση ενός άπιαστου ονείρου πριν από μερικά χρόνια. Και ας υπήρχαν οι φιλότιμες πρωτοπόροι του είδους (Νάνσι Λίμπερμαν, Πατ Σάμιτ) .

Όταν η Χάμον είχε πρωτοπάει στο επιτελείο των Σπερς, αυτοί είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία για ένα φιλικό ματς με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Όλοι αναζητήσουν την Χάμον, για μία δήλωση, μας οι Σπερς φρόντισαν να την προστατεύσουν.

Τώρα δεν πρόκειται να το κάνουν. Η 43χρονη είναι πια έτοιμη. Για όλα!

Κάποτε λάτρευε να χορεύει σε σόου ταλέντων. Ήταν η εποχή το ράπερ MC Hammer και η ίδια φορούσε εκείνα τα μεγάλα παντελόνια, σήμα κατατεθέν του τραγουδιστή και χόρευε με την ψυχή της.

Δεν λησμόνησε το παρελθόν της, αφού τα εφηβικά βίντεο ήταν μία μορφή διασκέδασης στα όμορφα χρόνια που η Μπέκι, μαζί με άλλες Αμερικανίδες αναζητούσαν χρήμα και δόξα μακριά από τις ΗΠΑ.

Αυτή είναι η καλύτερη ανάμνηση της συμπαίκτριας της στη Βαλένθια και στις Σαν Αντόνιο Σταρς, Ντελίσα Μίλτον-Τζόουνς.

Βόλτες στην παραλία, ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, καφέ σε όμορφα μέρη και το βράδυ σε κάποιο σπίτι για την αφήγηση ιστοριών.

«Προσπαθούσαμε να βρούμε το επόμενο βήμα στη ζωή μας. Θέλαμε περισσότερα από τη ζωή μας. Η Μπέκι μου το είχε ξεκαθαρίσει: “Το όνειρο μου είναι γίνω προπονήτρια στο ΝΒΑ. Λατρεύω να προπονώ άνδρες”. Και το έκανε», δήλωσε σχετικά η Μίλτον – Τζόουνς.

Έναν χρόνο μετά την κουβέντα για τις μελλοντικές ανησυχίες, η Χάμον ανακοίνωσε την απόσυρσή της. Και οι Σπερς την πρόσληψή της στο επιτελείο του Πόποβιτς.

«Αποκλείεται! Ούτε για πλάκα! Ούτε για πλάκα. Ήταν αυτό που ήθελε και συνέβη», ήταν η αντίδραση της Μίλτον – Τζόουνς στα νέα της τότε νέας καριέρας της φίλης της.

Το φαγητό με τους... αετούς!

Η Χάμον είχει βάλει μπροστά το πλάνο της, αρκετά χρόνια πίσω. Όταν μετά από 8 σεζόν στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στο Σαν Αντόνιο.

Μετά από μία νίκη των Σταρς, η Χάμον, ουχί λόγω σνομπισμού – δεν πήγαινε για φαγητό με τις συμπαίκτριές της. Αλλά με τον Τόνι Πάρκερ, τον Τιμ Ντάνκαν και τον Γκρεγκ Πόποβιτς. Με σκοπό να συζητήσουν τι έγινε στο τελευταίο παιχνίδι και τι θα συμβεί στο επόμενο!

Όπως λένε οι συμπαίκτριές της, προτιμούσε «την παρέα των αετών». Και δεν υπήρχε κάτι κακό σε αυτό.

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες!

Αυτό έμαθε η Μπέκι Χάμον από την πρώτη στιγμή. Και φρόντισε να μην υποχωρήσει ούτε μία ίντσα.

Η είσοδός της στο WNBA την τοποθέτησε άμεσα στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας. Δεν ήταν μόνο rookie. Ήταν ένας rookie με ύψος 1.68μ.. Ένας... νάνος σε έναν κόσμο... δέντρων.

«Αν πιστεύω αυτό που κάνει; Προπονείται γι' αυτή τη στιγμή. Ήταν πάντα το άτομο που έπρεπε να αποδείξει κάτι σε κάποιον λόγω του ύψους της. Βρίσκεται σε προπονητικά κέντρα από την πρώτη στιγμή που έπιασε την μπάλα στα χέρια της. Προπονείται για να ξεπεράσει κάθε δυσκολία», είχε πει σε μία συνέντευξή της μία άλλη συμπαίκτριά της, η Μέρι Φέρντιναντ – Χάρις.

Δεν είχε άδικο. Όλη η ζωή της Χάμον ήταν μία προπόνηση για όσα θα ακολουθούσαν. Τρανό παράδειγμα, η πρώτη προπόνησή της στη Νέα Υόρκη.

Οι... παλιές φρόντισαν να την καλωσορίσουν με τη χρήση αγκώνων στο «σπάσιμο» ενός σκριν. Δύο φορές. Η Χάμον σηκώθηκε και συνέχισε.

Ανάμεσα σε όσα έχει να προσφέρει η ιστορική πόλη του Άλαμο, ανάμεσα σε διάφορα μαγαζιά, υπάρχει ένας τοίχος. Απεικονίζει τη μορφή της Μπέκι Χάμον. Και στη μία γωνία, μια παιδική εκδοχή της. Με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σταρς και το μαλλί της πιασμένο αλογοουρά. Το σήμα κατατεθέν της Χάμον. Το μικρό κορίτσι κοιτάζει τον μεγαλύτερο εαυτό του. Και οι λέξεις «Μην σταματάς» γραμμένες σε περίοπτη θέση.

Η Μπέκι Χάμον δεν έχει σταματήσει. Ούτε σκοπεύει να το κάνει. Την περιμένει η δική της ευκαιρία.

 

NBA Τελευταία Νέα