Ντόντσιτς Vs Γιόκιτς: Η απόλυτη μονομαχία Vol. II (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ντόντσιτς Vs Γιόκιτς: Η απόλυτη μονομαχία Vol. II (vid)

bet365

Οι Ντάλας Μάβερικς υποδέχονται τους Ντένβερ Νάγκετς και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και πάλι στους δύο παίκτες οι οποίοι ξέρουν να «γεμίζουν» την στατιστική τους όσο λίγοι στο ΝΒΑ!

Απόλαυση!

Ίσως αυτή η λέξη να αντιπροσωπεύει στο έπακρο τα όσα παρουσιάζουν οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς στο ΝΒΑ. Καθένας ξεχωριστά για την ομάδα του. Καθένας με τον δικό του, μοναδικό, τρόπο. Φανταστείτε τις στιγμές που βρίσκονται ταυτόχρονα στο παρκέ! Μία από αυτές τις «μονομαχίες» θα έχουμε την τύχη και την ευκαιρία να «απολαύσουμε» τα ξημερώματα της Τρίτης (26/1, 03:30), όταν οι Ντάλας Μάβερικς και ο Σλοβένος «μάγος» θα υποδεχθούν τους Ντένβερ Νάγκετς του πληθωρικού Σέρβου σέντερ.

Μιλάμε για δύο παίκτες οι οποίοι στο ξεκίνημα της σεζόν «αγγίζουν» το «triple double» στους μέσους όρους τους! Ο μεν Ντόντσιτς ύστερα από 15 ματς με 34,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο έχει 26,7 πόντους, 9,7 ριμπάουντ, 9,5 ασίστ σουτάροντας 46% εντός παιδιάς. Ο δε Γιόκιτς μετράει 16 παιχνίδια φέτος με 35,7 λεπτά, έχοντας από την πλευρά του 25,8 πόντους (σ.σ. η καλύτερη επίδοση στην 6η σεζόν της καριέρας του), 12,9 ριμπάουντ (σ.σ. επίσης η καλύτερη επίδοση έως τώρα) και 9,6 τελικές πάσες (σ.σ. επίσης η καλύτερη επίδοση της καριέρας του).

Μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι οι «αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέμματα στο μπάσκετ» αλλά στην προκειμένη περίπτωση αποτυπώνουν στο 100% την επίδραση των δύο παικτών στο παρκέ για λογαριασμό των ομάδων τους. Αυτή τη στιγμή οι Μάβερικς βρίσκονται οριακά εκτός οκτάδας με ρεκόρ 8-8 ενώ οι Νάγκετς μετρούν 9 νίκες και 7 ήττες όντας στην 5η θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Σίγουρα αυτό δεν λέει τίποτα καθώς υπολείπονται άλλα 56 ματς στην regular season όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Η πρώτη μονομαχία με τις 38άρες

Το πόσο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεταξύ τους «μονομαχία» φάνηκε πριν από δύο εβδομάδες, όταν διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Κολοράντο! Οι Μαβς είχαν αποδράσει με τη νίκη (124-117) στην παράταση και οι δύο παίκτες είχαν κάνει... πράγματα και θαύματα στο παρκέ της «Ball Arena» του Ντένβερ! Αμφότεροι είχαν πετύχει από 38 πόντους με «double-double» στην στατιστική τους (38π., 13ασ., 9ριμπ., ο Ντόντσιτς και 38π., 11ριμπ., 4ασ., ο Γιόκιτς) και απέδειξαν όλον τον... δικαιολογημένο ντόρο που γίνεται γύρω από τα ονόματά τους.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντίπαλοι στα παρκέ του ΝΒΑ έξι φορές και επικρατεί απόλυτη ισορροπία, αφού μοιράζονται τις νίκες (3-3). Στην τριετία του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ, ο Γιόκιτς μετράει μία νίκη παραπάνω κόντρα στους Μάβερικς (4-3) αλλά ήταν σε παιχνίδι από το οποίο είχε απουσιάσει ο Σλοβένος. Όσο για τις φετινές τους επιδόσεις; Οι δύο 38άρες από την μεταξύ τους αναμέτρηση αποτελούν και το season high τους όσον αφορά το σκοράρισμα. Παράλληλα έχουν κάνει θραύση και στα triple doubles, με τον σταρ του Ντάλας να έχει πέντε σε 15 ματς και τον Σέρβο σέντερ να μετράει από τη πλευρά του έξι triple doubles σε 16 παιχνίδια!

Άραγε τι θα δούμε τα ξημερώματα;

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
15ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ16
34,5ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ35,7
26,7ΠΟΝΤΟΙ25,8
44,7%ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ56,1%
31,7%ΤΡΙΠΟΝΤΑ35,3%
73,8%ΒΟΛΕΣ83,3%
9,7ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ12
9,5ΑΣΙΣΤ9,6
0,9ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ1,9
0,7ΤΑΠΕΣ0,5
3,9ΛΑΘΗ4,1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα