Όταν ο Κόμπι πετυχαινε 81 πόντους, μα φέτος δεν είναι το ίδιο (vids)

Όταν ο Κόμπι πετυχαινε 81 πόντους, μα φέτος δεν είναι το ίδιο (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Όταν ο Κόμπι πετυχαινε 81 πόντους, μα φέτος δεν είναι το ίδιο (vids)

bet365

Η νύχτα του Κόμπι. Η νύχτα που έβαλε 81 πόντους. Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου του. Εκείνη η νύχτα θα είναι φέτος διαφορετική.

Για χάρη της έχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες. Έχουν καταγραφεί ατελείωτα στατιστικά στοιχεία. Και οι περισσότεροι θυμούνται που ήταν το βράδυ που ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 81 πόντους απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς! Ναι, σωστά διαβάσατε, 81 πόντους, στην επικράτηση των Λέικερς με 122-104 στις 22 Ιανουαρίου 2006.

Στον προσωπικό εφιάλτη του Τζέιλεν Ρόουζ, του ανθρώπου που ανέλαβε το μαρκάρισμα του. Χρόνια μετά, το πάθημά του έγινε και διαφημιστικό. Με τη συμμετοχή των δύο αθλητών. Kαι τον Κόμπι να αστειεύεται για τον αριθμό των ελιών που ήθελε στο μαρτίνι του. Στην αρχή ζήτησε 81!

Ο Μπράιαντ είχε 28/46 σουτ (7/13 τρίποντα) και 18/20 βολές για να φτάσει στη δεύτερη καλύτερη επιθετική συγκομιδή, μετά τους θρυλικούς 100 πόντους του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Μπράιαντ σημείωσε περισσότερους πόντους απ' ότι ολόκληρη η ομάδα των Ράπτορς (55-41 το... σκορ Κόμπι - Ράπτορς).

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Ο Κόμπι δεν ζει για να θυμηθεί ξανά το κατόρθωμά του. Το θυμούνται άλλοι γι' αυτόν.

 

NBA Τελευταία Νέα