Σέξτον: Ο 22χρονος που... καθάρισε μόνος του Ντουράντ-Χάρντεν-Ίρβινγκ! (vids)

Νίκος Καρφής
Σέξτον: Ο 22χρονος που... καθάρισε μόνος του Ντουράντ-Χάρντεν-Ίρβινγκ! (vids)

bet365

Ο Κόλιν Σέξτον... εκτέλεσε τους Νετς και το gazzetta.gr γράφει για τον σταρ των Καβς που φέτος το έχει πάρει προσωπικά.

Οι Καβς πέτυχαν τη νίκη της βραδιάς στην 2η παράταση κόντρα στους Νετς.

Οι Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ είχαν παρέα 96, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον Κόλιν Σέξτον που μέτρησε 42 πόντους, ενώ μίλησε σε πολλές κρίσιμες καταστάσεις.

Το gazzetta.gr γράφει για τον χαρισματικό γκαρντ που κάνει τον κόσμο να θέλει να ασχοληθεί λιγάκι με το ξεχασμένο από τον... Θεό, Κλίβελαντ.

Κατασπάραξε μόνος του την Big-3 των Νετς και θύμισε ΛεΜπρόν

Ο Κόλιν έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει το Κλίβελαντ σε μια μεγάλη νίκη και τα κατάφερε.

Το κοντέρ έγραψε 42 πόντους, ενώ ο ίδιος έσωσε την ομάδα του με το τρίποντο που έστειλε το ματς στην 2η παράταση, εκεί όπου όλα έμοιαζαν χαμένα.

Εκτός από την 42άρα, είχε 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ, ενώ σούταρε με 16/29.

COLLIN SEXTON PUT UP 22 PTS IN 2 OVERTIMES TO BEAT KYRIE, KD, HARDEN, AND BROOKLYN 42 PTS, 5 REB, 5 AST,...

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Εκεί όμως που θα πρέπει να σταθούμε είναι τα... όργια του στις 2 παρατάσεις. Συνολικά στα 2 έξτρα πεντάλεπτα είχε 22 και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Καβς.

Ο Σέξτον κατάφερε να υποτάξει την κορυφαία τριάδα στη λίγκα αυτή τη στιγμή, αφού του υποκλίθηκαν οι Ντουράντ, Ίρβινγκ και Χάρντεν. Μια big-three που δημιουργήθηκε για να πάρει το πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά ο Κόλιν δεν μάσησε και έδειξε την κλάση του. Mάλιστα πέτυχε 20 σερί πόντους κατά τη διάρκεια της παράτασης και έγινε ο 2ος στην ιστορία των Καβς που κάνει κάτι τέτοιο την τελευταία 20ετία μετά τον ΛεΜπρόν.

Εξαιρετικός σκόρερ που πρέπει να φτιάξει τα υπόλοιπα

Ο Σέξτον φέτος κάνει εντυπωσιακή σεζόν, μετρώντας 25.1 πόντους και ανέλπιστα οι Καβς κάνουν όνειρα playoffs.

Μέχρι τώρα έχει δείξει πως αντέχει τον ρόλο του ηγέτη σε πολλές καταστάσεις, κάτι που έκανε και κόντρα στους Νετς. Το Κλίβελαντ βρίσκεται στο 7-7, κάτι που μοιάζει με ένα μικρό θαύμα, αν σκεφτεί κανείς τι έλεγαν οι προβλέψεις πριν ξεκινήσει η σεζόν. Όμως ο ταλαντούχος γκαρντ έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο.

Πάντως η ικανότητα του στο σκοράρισμα, δεν τον αφήνει να κάνει το... κομμάτι του και σε άλλες κατηγορίες.

Ξέρει πολύ καλά πως θα πρέπει να βελτιωθεί στον δημιουργικό τομέα, αφού μετρά 3.5 ασίστ ανά ματς, ενώ έχει μόλις 2.1 ριμπάουντ μέσο όρο.

Για να γίνει πιο ολοκληρωμένος, θα πρέπει να κοιτάξει και τα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού.

Πάντως σε σχέση με πέρυσι τα πηγαίνει καλύτερα σε πόντους (25.1 αντί 20.8) και σε ασίστ (3.5 αντί 3).

Το Κλίβελαντ έχει ξανά... φωνή

Ήταν είναι και θα είναι το... βασίλειο του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτό είναι το Κλίβελαντ και ας μην βρίσκεται πλέον εκεί ο Βασιλιάς.

Οι Καβς έζησαν τις δόξες τους, όταν στην ομάδα ήταν ο LBJ, ο οποίος τους έφερε και ένα πρωτάθλημα το 2016, ενώ τους είχε πάντα τις επάλξεις.

Μοιραία όταν έφυγε για άλλες πολιτείες, το Κλίβελαντ δεν ήταν πια εμπορική ομάδα και περνά έναν... κορεσμό, έναν μαρασμό.

Δεν υπάρχει η μεγάλη μορφή να φέρει και πάλι το ενδιαφέρον στην πόλη. Ο Σέξτον έχει βαλθεί να βγάλει και πάλι το... ουράνιο τόξο στην πόλη. Μια αποστολή πολύ δύσκολη και με πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας.

Πάντως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως προσπαθεί, πως παλεύει να βροντοφωνάξει πως το Κλίβελαντ είναι εδώ και θα δώσει τη μάχη του για τα playoffs.

Ο Κόλιν θέλει να ξαναβάλει την ομάδα στον χάρτη και μέχρι στιγμής κάνει αρκετό θόρυβο. Το εγχείρημα μοιάζει δύσκολο, ωστόσο ο Σέξτον δεν δείχνει διατεθειμένος να... πέσει χωρίς να έχει αφήσει την ψυχή του στο παρκέ.

Tον πήραν στο Νο.8 στο draft του 2018 και σιγά-σιγά βγάζει την μπασκετική του ποιότητα στο παρκέ, κάνοντας τον κόσμο στο Κλίβελαντ χαρούμενο.

 

NBA Τελευταία Νέα