ΝΒΑ: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα για την covid-19!

Gazzetta team
ΝΒΑ: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα για την covid-19!

bet365

Η έξαρση κρουσμάτων covid-19 στο ΝΒΑ, υποχρέωσες τη Λίγκα να λάβει νέα έκτακτα μέτρα!

Σχεδόν σαν... φτου και από την αρχή. Όλα αλλάζουν στο ΝΒΑ, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ήδη έχουν αναβληθεί πέντε αναμετρήσεις από την αρχή της σεζόν, με τις τρεις να αφορούν τους Μπόστον Σέλτικς.

Αναλυτικά, όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν αρχικά για 15 ημέρες.

Δραστηριότητες εκτός ομάδας - Όταν μια ομάδα είναι στην έδρα της, επιτρέπονται οι επαφές με το οικογενειακό περιβάλλον και οι μετακινήσεις θα πρέπει να αφορούν μόνο δραστηριότητες της ομάδας. Όταν οι ομάδες ταξιδεύουν, τότε απαγορεύεται να φεύγουν από το ξενοδοχείο και να έχουν επαφές με άτομα που είναι καλεσμένοι της ομάδας.

Συναντήσεις - Πριν τα ματς, επιτρέπονται οι συναντήσεις με τη χρήση μάσκας μόνο για 10 λεπτά. Οι ομάδες θα πρέπει να δημιουργήσουν τους κατάλληλους χώρους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητα απόσταση ανάμεσα στους παίκτες.

Για τις πτήσεις - Οι ομάδες θα πρέπει να διαμορφώνουν το πλάνο τους, έτσι ώστε οι παίκτες που κάθονται κοντά στον πάγκο να το κάνουν και στο αεροπλάνο. Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται στο γήπεδο ή σε ανοικτό χώρο, με τους εμπλεκόμενους να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας.

Την ημέρα του αγώνα - Οι παίκτες απαγορεύεται να φτάνουν στο γήπεδο περισσότερο από τρεις ώρες πριν το τζάμπολ. Πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούν τους αγκώνες ή τις μπουνιές τους για να χαιρετηθούν. Παράλληλα, πρέπει να κρατάνε αποστάσεις.

Μάσκες - Οι παίκτες στον πάγκο πρέπει να φοράνε μάσκες. Το ίδιο οι προπονητές και το επιτελείο.

Τεστ - Όποιος επισκέπτεται το σπίτι ενός παίκτη σε μία σταθερή βάση, θα πρέπει να κάνει τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Για κάθε ομάδα με κρούσματα, το ΝΒΑ μπορεί να ζητήσει διπλά τεστ για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

NBA NEWS FEED