Η πιο «ευλογημένη» χρονιά του Γιάννη!

Η πιο «ευλογημένη» χρονιά του Γιάννη!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Η πιο «ευλογημένη» χρονιά του Γιάννη!

bet365

Το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος που η πλειοψηφία του κόσμου «καταράστηκε» για όσα δεινά πέρασε η ανθρωπότητα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχαιρετά την χρονιά ως «βασιλιάς» και «Μίδας» στον επαγγελματικό τομέα, αλλά περισσότερο ευτυχισμένος σε προσωπικό επίπεδο.

«Να φύγει και να μην ξανάρθει!»... Αυτή είναι ίσως η επικρατέστερη επωδός που μονοπωλεί τις ευχές που ανταλλάσσει ο περισσότερος κόσμος καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση μίας χρονιάς, που πέρα από τις σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν λόγω της πανδημίας, άλλαξε την συνολική προσέγγιση της καθημερινότητας. Μίας χρονιάς που μέσα σε λίγους μήνες, έκανε τον κόσμο να απομονωθεί, να αναθεωρήσει το δεδομένο και να ζει με φόβο και φόντο απλά την επόμενη μέρα...

Μέσα σ' αυτή την θλιβερή περίοδο της «βασιλείας» του κορονοϊού, όμως, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, συνειδητοποιήσαμε τη σημασία της οικογενειακής ευτυχίας! Μίας ευλογίας, που υπό νορμάλ συνθήκες, το πιθανότερο είναι ότι – στο μυαλό όλων μας – βρισκόταν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και ενδεχομένως να θεωρούνταν δεδομένη! Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις εκείνων, που στηρίζουν όλη τους την ύπαρξή τους, κατά συνέπεια και την επαγγελματική πορεία και πρόοδό τους στην συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα που τους μεταφέρουν οι δικοί τους άνθρωποι.

Σ' αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκει ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού αθλητισμού. «Το παιδί των φαναριών» που πλέον είναι πασίγνωστο με το μικρό του όνομα και που για μία ακόμη χρονιά πρωταγωνίστησε στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που καθώς πλησιάζει η ώρα του ετήσιου απολογισμού για τα πεπραγμένα των προηγούμενων 365 ημερών, έχει κάθε λόγο να κλείνει τα μάτια, να κοιτάει τον ουρανό και να λέει το δικό του πελώριο “ευχαριστώ”! Για τον 26χρονο Έλληνα superstar του ΝΒΑ, άλλωστε, το 2020 δεν ήταν απλά μία χρονιά... Ήταν η δική του χρονιά!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα βάλουν το ηγεμονικό συμβόλαιο (supermax) το οποίο υπέγραψε πρόσφατα, στην κορυφή της πυραμίδας των στιγμών που τον σημάδεψαν μέσα στο 2020. Και καθόλου άδικα, γιατί τα 228,2 εκατομμύρια δολάρια που θα εισπράξει από τους Μπακς στην πεντεατία 2021-2026 και θα λύσουν οριστικά το οικονομικό πρόβλημα των παιδιών και των δισέγγονών του, αποτελούν το ακριβότερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ποτέ στην ιστορία του «μαγικού κόσμου» του μπάσκετ.

Περισσότεροι ίσως να θεωρήσουν σημαντικότερη την ανάδειξή του σε back2back MVP, κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά Ευρωπαίος και για δεύτερη μη Αμερικανός μπασκετμπολίστας στο ΝΒΑ (Στιβ Νας)! Δύσκολη η κατάκτηση της κορυφής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά ακόμη πιο δύσκολη η παραμονή της σ' αυτήν μετά από μία χρονιά με φυσιολογικά εντονότερο ανταγωνισμό και μεγαλύτερη αμφισβήτηση!

Αυτό που μετράει περισσότερο στο αξιακό σύστημα του “Greek Freak” και στο τέλος της ημέρας (σ.σ.: αγαπημένη του λέξη), πολλώ δε μάλλον του χρόνου, έχει μεγαλύτερη αξία, κρύβεται μέσα σε μία και μόνο λέξη. Μία λέξη που με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα, γράφεται μόνο με κεφαλαία γράμματα και δεν είναι άλλη από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Μέσα στην χρονιά που οσονούπω θα περάσει στην ιστορία, ο Γιάννης κρατάει το ξεχωριστό εκείνο απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου, που έγινε πατέρας. Και φυσικά όλες εκείνες τις αμέτρητες στιγμές που ήταν στο πλευρό της Μαράια, που ξύπνησε το βράδυ ή δεν κοιμήθηκε καθόλου, που έτρεχε πίσω από τον Λίαμ Τσαρλς, αρχίζοντας πλέον να συνειδητοποιεί τι σημαίνει να είσαι πατέρας και τι θυσίες έκανε ο δικός του, για να σταθεί ο ίδιος στα πόδια του και να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Όλες εκείνες τις ευλογημένες στιγμές που γύριζε σπίτι και η παρουσία του, του θύμιζε πόσο όμορφα διαφορετική είναι πλέον η ζωή του!

Όλες τις καθημερινές στιγμές που αντικρύζει τα αγαπημένα του πρόσωπα του και του φτάνει το χαμόγελο που είναι ζωγραφισμένο στα χείλη τους και που ο ίδιος αισθάνεται πανευτυχής, αφήνοντας πίσω τις διαδοχικές αποτυχίες στα playoffs και δουλεύοντας σκληρά με μοναδικό στόχο την κορυφή. Η διπλή χαρά που ένιωσε βλέποντας live τον αδελφό του Κώστα να στέφεται πρωταθλητής του ΝΒΑ και πριν από λίγο καιρό να παραλαμβάνει το δαχτυλίδι του στην καθιερωμένη τελετή απονομής.

Η ζωή κοινού θνητού που έζησε δύο μήνες στην Ελλάδα σε ένα ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο χωρίς γυναίκα να βοηθάει για τον μικρό και χωρίς οδηγό να τον πηγαινοφέρνει και ασφάλεια να τον προσέχει. Η επιστροφή στο ήσυχο και φιλόξενο Μιλγουόκι, που πλέον είναι και με την βούλα η πόλη του και στην οποία δύσκολα θα δει την φανέλα με το νο34 να καίγεται! Προτιμά να την δει να ανεβαίνει ψηλά στην οροφή του Fiserv Forum, μαζί με μερικά λάβαρα πρωταθλήματος σε καμία δεκαετία από τώρα... Για την ομάδα που πλέον είναι κάτι περισσότερο από δεύτερη οικογένειά του. και το περασμένο καλοκαίρι τον γέμισε με περηφάνια. Με την ιστορική άρνησή της να παίξει τον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ωμή, δολοφονική αστυνομική βία στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το 2020 ήταν η χρονιά της απόλυτης καταξίωσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εμείς στο gazzetta.gr, νιώθουμε διπλά χαρούμενοι γι' αυτόν και πολλαπλά περήφανοι για τους αναγνώστες μας που τον ανέδειξαν για 2η συνεχή σεζόν, κορυφαίο αθλητή της χρονιάς καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής στα gazzetta awards.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!