Οι αριθμοί της πρεμιέρας του ΝΒΑ! (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Οι αριθμοί της πρεμιέρας του ΝΒΑ! (vid)

bet365

Η νέα σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει σε τέσσερα 24ώρα. Με Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολλά στατιστικά στοιχεία. Αυτοί είναι οι αριθμοί της πρεμιέρας του ΝΒΑ!

Κανείς δε γνωρίζει αν το μπάσκετμπολ θα ήταν καλύτερο δίχως τους αριθμούς (του). Στατιστικά, milestone και διάφορα στοιχεία συνθέτουν ένα αριθμητικό... γαϊτανάκι, το οποίο ξετυλίγεται με χάρη. Πόσο μάλιστα αν μιλάμε για την πρεμιέρα του ΝΒΑ, η οποία έρχεται στις 22 Δεκεμβρίου!

Ιδού οι αριθμοί που... πρωταγωνιστούν στην πρεμιέρα του ΝΒΑ, αλλά και στις αναμετρήσεις των Χριστουγέννων.

1 -Τέσσερις παίκτες που έχουν επιλεγεί στο Νο1 του Draft, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (2003), ο Άντονι Ντέιβις (2012), ο Καϊρί Ίρβινγκ (2011) και ο Άντριου Ουίγκινς (2014) θα αγωνιστούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

2 -Μετά από δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα βραβεία MVP στους τελικούς, ο Κέβιν Ντουράντ ετοιμάζεται να επιστρέψει, μετά από απουσία μιας σεζόν, λόγω τραυματισμού.

18ΛεΜπρόν Τζέιμς θα ξεκινήσει την 18η σεζόν της καριέρας του στο ματς της πρεμιέρας ανάμεσα στους Λέικερς και στους Κλίπερς.

50Άντονι Ντέιβις και ο Καϊρί Ίρβινγκ είναι οι τελευταίοι παίκτες που έχουν καταφέρει να σκοράρουν 50 πόντους σε εναρκτήριο ματς! Ο Ντέιβις με τους Πελικανς το 2016 και ο Ίρβινγκ με το Μπρούκλιν το 2019.

2.495Στεφ Κάρι μπαίνει στη νέα σεζόν με 2.495 εύστοχα τρίποντα. Με άλλα πέντε θα... σπάσει το φράγμα των 2.500. Θα γίνει μόλις ο τρίτος που το καταφέρνει μετά τους Ρέτζι Μίλερ (2.560) και Ρέι Άλεν (2973).

17Λούκα Ντόντσιτς είχε τα περισσότερα triple double την περασμένη σεζόν (17).

25Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους τρεις αθλητές που έχει κερδίσει το βραβείο του τουλάχιστον δύο φορές, προτού κλείσει τα 25 έτη ζωής, Οι άλλοι δύο είναι οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Μπιλ Ράσελ.

8 -Οι Φίνιξ Σανς πήραν το «W» και στα οκτώ ματς που έδωσαν στη «φούσκα» του Ορλάντο.

5 -Πέντε MVP θα αγωνιστούν στα ματς των Χριστουγέννων: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Στεφ Κάρι, ο Κέβιν Ντουράντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο προπονητής των Νετς, Στιβ Νας!

7 -Ο προπονητής του Μαϊάμι, Έρικ Σπόλστρα δεν έχει ηττηθεί στις επτά φορές που έχει καθοδηγήσει στους Χιτ σε ματς Χριστουγέννων!

15 ΛεΜπρόν Τζέιμς θα δώσει το 15ο παιχνίδι της καριέρας του τα Χριστούγεννα. Μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ έχει περισσότερα (16).

43.4 Τρέισι ΜακΓκρέιντι έχει μέσο όρο 43.4 πόντων στα ματς των Χριστουγέννων. Σημείωσε τουλάχιστον 40 πόντους σε τρία από τα τέσσερα ματς της καριέρας του.

361 -Τόσοι είναι οι πόντοι τους ΛεΜπρόν Τζέιμς στα ματς της 25ης Δεκεμβρίου. Καταδιώκει τους Όσκαρ Ρόμπερτσον (377) και Κόμπι Μπράιαντ (395).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα