Γιατί ο Χάρντεν δεν μπορεί να πάει ούτε στους Μπακς, ούτε στους Χιτ!

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Γιατί ο Χάρντεν δεν μπορεί να πάει ούτε στους Μπακς, ούτε στους Χιτ!

bet365

Ο Τζέιμς Χάρντεν μπορεί να θέλει να γίνει ανταλλαγή στους Μιλγουόκι Μπακς ή στους Μαϊάμι Χιτ. Μπορεί, όμως, να γίνει; Μία πρώτη ματιά λέει πως όχι! Το συμβόλαιο του Χάρντεν είναι τεράστιο και θέλει ανταλλάγματα!

Το ονομάζουν ανταλλαγή. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Στο ΝΒΑ μία ανταλλαγή υποχρεώνει τις ομάδες, πέρα από πρόσωπα, αν ανταλλάζουν και συμβόλαια. Όσο πιο υψηλή η αξία ενός συμβολαίου, τόσο πιο ακριβό πρέπει να είναι ένα αντάλλαγμα. Το Athletic ονόμασε τους Μιλγουόκι Μπακς και τους Μαϊάμι Χιτ ως επιθυμητούς προορισμούς του Τζέιμς Χάρντεν! Όλα καλά μέχρι εδώ. Γιατί μετά αρχίζει η... ανηφόρα.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: ο Χάρντεν πρέπει να λάβει τα δύο επόμενα χρόνια $40.824.000 και $43.848.000 (υπάρχει και τρίτος χρόνος με επιλογή του παίκτη, έναντι $46.872.00). Κάτι που σημαίνει πως στο salary cap των Μπακς ή των Χιτ θα πρέπει να βρεθεί για την τρέχουσα σεζόν (αρχικά) κενό 40 εκατομμυρίων δολαρίων!

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Στο Μιλγουόκι θα πρέπει να παραχωρήσουν το πιο «βαρύ» συμβόλαιό τους, αυτό τον Κρις Μίντλετον ($33.051.724 για τη σεζόν 2020-2021). Το οποίο δεν είναι αρκετό. Στην εξίσωση θα πρέπει να μπουν και άλλοι παίκτες. Μαζί και ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει έναν καλύτερο παίκτη στο πλευρό του, αλλά πώς θα του φανεί που θα χάσει τον «αδελφό» του Κρις Μίντλετον;

Ήδη οι Μπακς είναι πάνω από το όριο στο salary cap και ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει την supermax επέκταση με τον Giannis.

Η περίπτωση του Μαϊάμι

Όσο για το Μαϊάμι; Για να πάει εκεί ο |Χάρντεν (με τους Χιτ να ξεκόβουν από την αρχή την ανταλλαγή του Τάιλερ Χίρο) θα πρέπει να γίνει ανταλλαγή με τον Τζίμι Μπάτλερ (που δεν γίνεται) και με έναν ακόμη παίκτη με συμβόλαιο στα 6 εκατομμύρια δολάρια. Αλλιώς το Μαϊάμι, το οποίο έφτασε στους τελικούς και χωρίς τον Χάρντεν, θα είναι υποχρεωμένο να... ξηλώσει τη μισή ομάδα (Για παράδειγμα: Ιγκουοντάλα - 15.000.000, Όλινικ - 12.000.000, Λέοναρντ - 9.000.000, Χάρκλες - 3.000.000).

Όπως και το Μιλγουόκι, έτσι και το Μαϊάμι έχει ξεπεράσει τον χώρο που έχει διαθέσιμο στο salary cap του.

Και βέβαια δεν πρέπει να λησμονούμε και την επόμενη σεζόν. Όπου όποια ομάδα αποκτήσει τον Χάρντεν θα πρέπει να έχει χώρο και για τον επόμενο χρόνο στο συμβόλαιό του.

Όλα τα παραπάνω βέβαια και με ένα τεράστιο αστερίσκο. Ακόμη και αν οι ομάδες βρούνε χώρο για να πάρουν τον MVP του 2018, τότε θα πρέπει και τα ανταλλάγματά τους να είναι αρεστά στο Χιούστον!

 

NBA Τελευταία Νέα