Κλέι Τόμπσον: Καταπονήθηκε αρκέτα, αλλά μάλλον στάθηκε υπερβολικά άτυχος...

Κλέι Τόμπσον: Καταπονήθηκε αρκέτα, αλλά μάλλον στάθηκε υπερβολικά άτυχος...

Αντωνία Σπανού
Κλέι Τόμπσον: Καταπονήθηκε αρκέτα, αλλά μάλλον στάθηκε υπερβολικά άτυχος...

bet365

Ο Κλέι Τόμπσον βιώνει τον δεύτερο συνεχόμενο σοβαρό τραυματισμό του και τα ερωτήματα για την καταπόνηση του σώματος τους είναι αρκετά.

Ήταν μερικές ημέρες πριν, όταν οι Ουόριορς δημοσίευσαν στον λογαριασμό τους στο twitter, με περίσσια χαρά, τον Κλέι Τόμπσον να έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και να χαμογελαστός και δυνατός να τρέχει στο παρκέ.

Κάπου εκεί όμως τα πράγματα άλλαξαν και η μοίρα χτύπησε πολύ άγρια τον παίκτη. Στις 19 Νοεμβρίου οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και ο Κλέι Τόμπσον, ανακοινώθηκε πως χάνει την σεζόν, αφού έκοψε τον αχίλλειο του και άμεσα θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ενώ είναι προφανές ότι θα χάσει όλη την σεζόν.

Το σοκ ήταν τεράστιο για ολόκληρο τον κόσμο του ΝΒΑ. Ο Στεφ Κάρι δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα.

«Πρέπει να έχει μεγάλη πνευματική δύναμη όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχει ακόμα πολύ χρόνο στην καριέρα του, θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Γροθιά για μένα όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα. Πολλά δάκρυα. Δεν ξέρεις τι να πεις, γιατί πρέπει να περάσει μία σοβαρή αποθεραπεία τώρα. Πρέπει να τον στηρίξουμε κι ελπίζουμε να είναι κομμάτι μας και στην διάρκεια της αποθεραπείας του.

Μπορεί να επιστρέψει πάλι δυνατός. Αγαπάει το μπάσκετ πάρα πολύ και θα κάνει ότι χρειάζεται για επιστρέψει και να είναι ο εαυτός του. Δυόμιση χρόνια αποθεραπείας είναι σκληρά για οποιονδήποτε. Περιμέναμε επτά μήνες για να τον δούμε στο γήπεδο. Να μην τον βλέπω τόσο καιρό είναι περίεργο».

Άπαντες που πατούν στα παρκέ ξέρουν και αναγνωρίζουν πόσο σκληρό είναι να μένεις εκτός για τόσο πολύ καιρό, να επιστρέφεις και να τραυματίζεσαι και πάλι τόσο σοβαρά. Ο Τόμπσον έχει έναν Γολγοθά μπροστά του, όχι τόσο για το πόδι του, αλλά κυρίως για την ψυχή του, που θα πρέπει να βρει δύναμη να παλέψει για ακόμα μια φορά.

Γι' αυτόν τον τραυματισμό πολλά ακούστηκαν, μετά τον χιαστό στο ένα γόνατο τον περασμένο χρόνο, ήρθε ο αχίλλειος στο άλλο πόδι, κάτι που συμβαίνει συχνά σε αθλητές και άπαντες μπήκαν στην διαδικασία να συζητήσουν για το αν είναι τυχαίο το γεγονός ή φταίει και η μεγάλη καταπόνηση του κορμιού, ενός πρωταθλητή του ΝΒΑ.

ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ 97% ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ, ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΕΖΟΝ

Όπως σας παρουσίασε και το gazzetta.gr, οι Ουόριορς στο θέμα των τραυματισμών τις τελευταίες σεζόν μοιάζουν σαν... καταραμένοι. Τίποτα δεν πηγαίνει καλά, οι τραυματισμοί και μάλιστα σοβαροί διαδέχονται ο ένας τον άλλον και δείχνει ότι οι επιτυχίες τους, έχουν κόστος.

Το καλοκαίρι του 2016, ο Κέβιν Ντουράντ άφησε τους Θάντερ, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τους Ουόριορς για να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Κάρι, Τόμπσον και Γκριν και να φτιάξουν μια ανεπανάληπτη superteam στο Γκόλντεν Στέιτ. Αυτή η κίνηση έφερε στους... πολεμιστές 2 σερί πρωταθλήματα του 2017 και το 2018, αφού κανείς δεν μπορούσε να τους απειλήσει. Είναι φτιάξει μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο.

Το 2019 όμως τα πράγματα χάλασαν στο τέλος. Οι Ουόριορς είχαν ως μοναδικό στόχο να κάνουν το three peat, μπήκαν δυναμικά, χρόνος για ξεκούραση δεν υπήρχε και κάπου εκεί άρχισε η... τραγωδία. Αρχικά o Kέβιν Ντουράντ υπέστη ρήξη αχίλλειου στο Game 5 των τελικών. Ο KD δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, οι Ουόριορς πίεσαν και ρίσκαραν με τη συμμετοχή του και μπορεί να πήραν το ματς, αλλά έχασαν τον 2 φορές MVP των τελικών, με την κριτική να γίνεται εξαιρετικά σκληρή.

Ο Ντουράντ βγήκε μπροστά και υπερασπίστηκε την ομάδα του, τόνισε ότι μόνος του ήθελε να μπει να παίξει, αλλά το αποτέλεσμα άφησε για πάντα μια σκιά, πάνω από τους Ουόριορς.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το Game 6, της ίδιας σεζόν, για να τους... διαλύσει και να βγάλει πολλά θέματα στην επιφάνεια. Εκεί που προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν τη σειρά, ήρθε η άτυχη στιγμή για τον Κλέι Τόμπσον. Σε μια προσπάθεια του για κάρφωμα, έπεσε άτσαλα στο παρκέ και υπέστη ρήξη χιαστού.

Ο Τόμπσον αποχώρησε από το παρκέ, η σειρά κάπου εκεί τέλειωσε για του πρωταθλητές και έμειναν να μετρούν πληγές και ίσως λάθη. Ο Ντουράντ αποχώρησε και έμεινε όλη την σεζόν εκτός για την αποθεραπεία του, το ίδιο έγινε και με τον Τόμπσον και η περσινή σεζόν κατέληξε σε «τραγωδία» για τους Ουάριορς, οι οποίοι έχασαν και τον Κάρι ο οποίος έσπασε το χέρι του, μετά από ένα άτσαλο πέσιμο στο παρκέ.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο δείχνει να είναι εξαιρετικά άτυχη. Και η ατυχία δεν έχει τέλος.

Ο Κλέι Τόμπσον, πριν προλάβει να επιστρέψει, τραυματίστηκε και πάλι πολύ σοβαρά, σε προπόνηση που έκανε, το άλλο του πόδι δεν άντεξε και πλέον ξεκινάει ακόμα έναν κύκλο αποθεραπείας του στα 31 του πια. Εντυπωσιακό και ίσως να δείχνει κάτι είναι το γεγονός ότι μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά, είχε χάσει ελάχιστα παιχνίδια στην καριέρα του, έχοντας παίξει το 97% αυτών, δίχως διακοπή.

O πρωταθλητισμός που κάνουν οι Ουόριορς δεν έχει αφήσει περιθώρια και ο Τόμπσον ίσως να αποτελεί έναν συνδυασμό καταπόνησης και ατυχίας. Ένας εξειδικευμένος ορθοπεδικός σχολίασε ότι μοιάζει με σατανική σύμπτωση αυτό που συμβαίνει, παρά κάτι άλλο.

Ότι και να συμβαίνει ο Τόμπσον έχει μπροστά του ακόμα έναν δύσκολο χρόνο, όπου θα πρέπει να μείνει δυνατός. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο παίκτης θα χάσει κάποιο ποσοστό από την ταχύτητα του, αλλά είναι τόσο καλός σουτέρ, που οι προβλέψεις τον θέλουν πίσω στο παρκέ, σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Σπουδαίοι παίκτες του ΝΒΑ, που έχουν βρεθεί να παλεύουν με τους τραυματισμούς, μοιάζουν να μην επιστρέφουν το ίδιο και απ' όσα έχουμε δει πιο πιθανό είναι να μην επιστρέψουν καθόλου, από το να επιστρέψουν ακριβώς όπως ήταν πριν το τραυματισμό. Σύμφωνα με το ESPN, μόλις 3 παίκτες στο ΝΒΑ έχουν πάθει και τους δύο αυτούς τραυματισμούς. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Κάζινς, ο οποίος προσπαθεί να πατήσει και πάλι παρκέ, μετά από μια τεράστια περιπέτεια.

Ο Τόμπσον έχει μπόλικο ταλέντο, μοναδικό σουτ και οι προβλέψεις είναι πολύ θετικές για εκείνον. Το ψυχολογικό βάρος είναι μεγάλο, αλλά θα πρέπει να σταθεί δυνατός και να παλέψει, για να βγει από το σκοτάδι.

Οι Ουόριορς θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, δίχως έναν εκ των ηγετών τους, αλλά θα τον περιμένουν και πάλι, αφού αξίζει να το κάνουν...

 

NBA Τελευταία Νέα