Ποκουσέσφκι: Θα πάρει $14.5 εκατομμύρια αν μείνει 4 χρόνια στους Θάντερ!

Gazzetta team
Ποκουσέσφκι: Θα πάρει $14.5 εκατομμύρια αν μείνει 4 χρόνια στους Θάντερ!

bet365

Εφόσον ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι εξαντλήσει το rookie contract με την Οκλαχόμα, θα εισπράξει 14.5 εκατομμύρια δολάρια για όλη την τετραετία της παρουσίας του στους Θάντερ.

Ο 18χρονος Σέρβος φόργουορντ θα ζήσει το όνειρο του ΝΒΑ, από τη στιγμή που οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επέλεξαν τον Ποκουσέφσκι στο νούμερο 17 του Draft, παραχωρώντας στη Μινεσότα τον Ρίκι Ρούμπιο και τα νούμερα 25 και 28.

Έτσι ο «Πόκου» θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο ως το τέταρτο υψηλότερο draft pick στην ιστορία της Σερβίας ενώ έχει αγωνιστεί μόλις σε τρεις αγώνες στην EuroLeague με τους Πειραιώτες.

Αν ο Ποκουσέφσκι εξαντλήσει το rookie contract με την Οκλαχόμα, θα λάβει 14.5 εκατομμύρια δολάρια! Συγκεκριμένα, θα εισπράξει 2.9 εκατομμύρια τη σεζόν 2020-21 και 3.1 τη σεζόν 2022-21. Συνολικά, δηλαδή το εγγυημένο ποσό (σ.σ. τα δυο πρώτα χρόνια στο rookie contract είναι εγγυημένα) ανέρχεται στα έξι εκατομμύρια δολάρια.

Εφόσον οι Θάντερ τον κρατήσουν για τρίτη και τέταρτη σεζόν (team option), ο Σέρβος θα λάβει αντίστοιχα 3.2 και 5 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 14.5 εκατομμύρια!

 

NBA Τελευταία Νέα