Draft 2020: O oδηγός επιβίωσης των αριθμών

Draft 2020: O oδηγός επιβίωσης των αριθμών

bet365

Το Draft του ΝΒΑ ζυγώνει. Η αγωνία των αθλητών για την 1η επιλογή. Η αγωνία των αθλητών αν θα ακούσουν το όνομά τους. Εξήντα ευκαιρίες για την είσοδο στον κόσμο του ΝΒΑ. Ιδού οι αριθμοί που πρέπει να ξέρετε πριν το μεγάλο βράδυ.

«Με την πρώτη επιλογή, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς διαλέγουν...». Ο Άνταμ Σίλβερ θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία. Τι και αν η πανδημία τον υποχρεώνει να διευθύνει ένα Draft του ΝΒΑ που θα έχει ψηφιακή μορφή; Οι επιλογές των ομάδων δεν θα διαφοροποιηθούν. Ο κομισάριος έχει πάρει και την πρώτη... κρυάδα και έχει τον μπούσουλα.

Το Draft (ξημερώματα της Πέμπτης 19/11, 02:00) θα αναδείξει την τάξη του 2020. Την τάξη της πανδημίας, στο πιο περίεργο και αποστειρωμένο Draft στην ιστορία του ΝΒΑ. Παρακάτω θα βρείτε έναν... μπούσουλα για αρχάριους, με τους αριθμούς του φετινού Draft. Μιας διαδικασίας που θα έχει και τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι ανάμεσα στους αθλητές προς επιλογή.

Οι αριθμοί του Draft

1 – Το πρώτο Draft στην ιστορία του NBA που θα γίνει ψηφιακό, λόγω της πανδημίας.

10- Ένας πρωτοετής του κολεγίου έχει επιλεγεί στην πρώτη θέση ενός Draft τα δέκα τελευταία χρόνια. Ο τελευταίος που δεν ήταν πρωτοετής ήταν ο Μπλέικ Γκρίφιν το 2009.

14 – Οι χρονιές που ο Άνταμ Σίλβερ θα ανακοινώσει επιλογές σε Draft. Αυτή θα είναι η 7η ως κομισάριος, ενώ έχει και άλλες επτά ως βοηθός του Ντέιβιντ Στερν.

146 – Όσες και οι ημέρες που μεσολάβησαν από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής τους (25 Ιουνίου).

1975 – Η πρώτη φορά που ένα Draft δεν έγινε τον Ιούνιο, μετά το 1975!

1989 – Τότε υιοθετήθηκε το σύστημα της επιλογής σε δύο γύρους (1-30, 31-60).

Οι ομάδες

1- Η Μινεσότα θα επιλέξει το Νο1. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά για τους Τίμπεργουλβς την τελευταία πενταετία. Το 2015 διάλεξαν τον Καρλ Άντονι Τάουνς.

2 – Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα έχουν τη 2η επιλογή. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διαλέξουν στη συγκεκριμένη θέση.

3 – Όσες και οι επιλογές των Μπόστον Σέλτικς στον 1ο γύρο. Οι «Κέλτες» θα επιλέξουν στο Νο14, στο Νο26 και στο Νο30.

5 -Οι Σίξερς έχουν δύο περισσότερες επιλογές απ' τους Σέλτικς. Συνολικά, η ομάδα της Φιλαντέλφια θα διαλέξει πέντε παίκτες, αλλά μόνο ένα στον 1ο γύρο (Νο21). Οι άλλες είναι στο 2ο γύρο (34, 36, 39, 49, 58).

11 – Από την εποχή του Τιμ Ντάνκαν (1997) έχουν να επιλέξουν τόσο ψηλά οι Σαν Αντόνιο Σπερς!

Το παγκόσμιο παιχνίδι

5 – Το φετινό Draft θα έχει τη δυνατότητα να «σπάσει» το ρεκόρ επιλογής παικτών από την Αφρική, αφού ενδέχεται να επιλεγούν 5 Αφρικανοί.

7 – Επτά παίκτες έχουν δεσμούς με τη Νιγηρία. Ο Ουντόκα Αζουμπούικε (Κάνσας) και ο Πρέσιους Ατσίουα (Μέμφις) είναι Νιγηριανοί. Ενώ οι Ισαάκ Οκόρο (Όμπουρν), Ονιέκα Οκόνγκιου (USC), Ζέκε Νάτζι (Αριζόνα), Ντάνιελ Οτούρου (Μινεσότα) και Τζόρνταν Νουόρα (Λούιβιλ) έχουν τουλάχιστον ένα γονέα από την αφρικανική χώρα.

7 – Αν ο Γάλλος Κιλιάν Χέις επιλεγεί στις επτά πρώτες επιλογές, θα είναι η υψηλότερη θέση για έναν Γάλλο.

22 – Αν ο Ντένι Αβντίγια καταφέρει να πλασαριστεί στις 22 πρώτες θέσεις, τότε θα καταλάβει την ψηλότερη θέση που έχει πάρει ένας Ισραηλινός μπασκετμπολίστας.

13 – Τόσοι είναι οι ξένοι παίκτες που έχουν επιλεγεί στο Νο1. Ο πιο πρόσφατος είναι ο Ντιάντρε Άιτον από τους Φίνιξ Σανς, με καταγωγή από τις Μπαχάμες.

27 – Το ρεκόρ στην επιλογή ξένων αθλητών κρατάει από το Draft του 2016. Οι 15 απ' αυτούς είχαν επιλεγεί στον 1ο γύρο.

69 – Από το 2001, συνολικά 69 μέλη που παρακολούθησαν τα καμπ του Basketball without borders έχουν βρει μία θέση στο ΝΒΑ.

Οικογενειακοί δεσμοί

6 – Ο γκαρντ του Αριζόνα, Νίκο Μανιόν είναι ο γιος του Πέις Μανιόν, ο οποίος αγωνίστηκε για 6 σεζόν στο ΝΒΑ.

8 – Ο πατέρας του σέντερ του Ντιουκ, Βέρνον Κάρεϊ Τζούνιορ, έχει αγωνιστεί στο NFL (Αμερικάνικο φούτμπολ). Ο Βέρνον Κάρεϊ ο πρεσβύτερος ήταν στην ομάδα των Μαϊάμι Ντόλφινς.

1982 – Ο μπαμπάς του Ντένι Αβντίγια, Ζούφερ, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την Γιουγκοσλαβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

6.5εκ. - Ο ΛαΜέλο Μπολ, υποψήφιος για το Νο1, είναι αδερφός του Λόνζο Μπολ, γκαρντ των Πέλικανς και έχει 5.6 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Αυτοί που ξεχωρίζουν

16 – Ο Ντένι Αβντίγια έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών, με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

107 – Ο Όμπι Τόπιν του Ντέιτον έκανε 107 καρφώματα, τα περισσότερα τόσο για το σχολείο του (σε μία σεζόν), όσο και σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

2005 – Πέρσι, ο ΛαΜέλο Μπολ έγινε ο πρώτος που κάνει συνεχόμενο triple double στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας από το 2005.

1 – Ο Τζέιμς Ουάισμαν του Μέμφις είχε τοποθετηθεί στην πρώτη θέση της λίστας που έκανε το ESPN για τους παίκτες των Λυκείων στις ΗΠΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα