ΝΒΑ Draft 2020: Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγάλη βραδιά (pics & vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ Draft 2020: Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγάλη βραδιά (pics & vids)

bet365

Το ΝΒΑ Draft έρχεται (19/11, 02:00) και το gazzetta.gr μάζεψε τα σημαντικότερα στοιχεία και τα κορυφαία prospects, ετοιμάζοντας τους αναγνώστες του για την αποψινή διαδικασία.

bwin - Ελλάδα - Σλοβενία με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την έναρξη του draft του ΝΒΑ (19/11, 02:00). Εκεί όπου οι ομάδες του ΝΒΑ θα διαλέξουν τα κορυφαία prospects και θα τα εμπιστευτούν στο μεγάλο... άλμα που θα κάνουν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Σπουδαία ταλέντα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σταρ του NCAA, γνώριμους στο ελληνικό κοινό (Ποκουσέφσκι) και με εμπειρία Euroleague (Αβντίγια).

Το gazzetta.gr προετοιμάζει τους αναγνώστες του για την ιδιαίτερη βραδιά που φέτος λόγω της πανδημίας θα λάβει χώρα στο Κονέκτικατ και δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε virtual μορφή

Το φετινό Draft του ΝΒΑ θα διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή για πρώτη φορά στην ιστορία. Αντί για το Μπρούκλιν, θα λάβει χώρα σε στούντιο στο Κονέκτικατ στις 19 Νοέμβρη (02:00).

Ο κορονοϊός δεν άφησε άλλη επιλογή στους ανθρώπους του ΝΒΑ, με την λίγκα να ανακοινώνει πως η φετινή διαδικασία θα γίνει virtual από τα στούντιο του ESPN στο Κονέκτικατ.

Ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ και ο αναπληρωτής κομισάριος Μαρκ Τέιτουμ θα παρουσιάσουν το draft, με τους παίκτες που επιλέγονται, να εμφανίζονται ψηφιακά. Την ίδια διαδικασία ακολούθησαν φέτος και οι άλλες αθλητικές λίγκες στις ΗΠΑ, το NFL, η MLB και το NHL.

Πάντως η φετινή διαδικασία θα είναι ιδιαίτερη και για το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει τον Νοέμβριο εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Τα κορυφαία prospects

Το gazzetta.gr στάθηκε στα.... διαμαντάκια του draft, ενώ δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός κουβέντας τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι που αν και υπήρχε δημοσίευμα στο οποίο έλεγε πως θα πάει στους Θάντερ, τώρα πλέον έχει σκαρφαλώσει στο Νο.17 στο mock draft, εκεί όπου κάνουν τις επιλογές οι ειδικοί της διαδικασίας.

Όπως όλα δείχνουν τρεις εκ των Άντονι Έντουαρντς, Τζέιμς Ουάισμαν, ΛαΜέλο Μπολ και Ονιέκα Οκόνγκου θα βρεθούν στο TOP 3. Tόπιν, Πάτρικ Ουίλιαμς, Οκόρο, Χαλιμπέρτον και Κίλιαν Χέις (έχει πέσει αρκετά τελευταία και... κινδυνεύει να είναι εκτός top 10) έχουν προβάδισμα για να είναι στην 10άδα. Αν ο Χέις επιλεγεί στις επτά πρώτες επιλογές, θα είναι η υψηλότερη θέση για έναν Γάλλο. Ο Όμπι Τόπιν του Ντέιτον έκανε 107 καρφώματα, τα περισσότερα για κάθε παίκτη του NCAA στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Έντουαρντς είναι εξαιρετικό επιθετικό όπλο με δυνατά πατήματα και εκρηκτικότητα, αλλά και όμορφα τελειώματα μετά από μπάσιμο. Ο Ουάισμαν που λογικά θα καταλήξει στους Ουόριορς κάνει καλή δουλειά στη ρακέτα και έχει εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, ενώ ο ΛαΜέλο Μπολ διαθέτει εξαιρετική πάσα και είναι μάστορας στο playmaking. O Oκόνγκου έχει δηλώσει πως θέλει να μοιάσει στον Αντεμπάγιο και είναι ικανός finisher κοντά στο καλάθι και rim protector. Τέλος ο Τόπιν ξεχωρίζει για την εκρηκτικότητα του, τις pick n' roll και catch n' shoot καταστάσεις.

Δεν αποκλείεται στο TOP 3 να βρεθούν 2 σέντερ, ο Ουάισμαν και ο Οκόνγκου, κάτι που είναι σπάνιο για την διαδικασία, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στην 10άδα δύο παίκτες που έρχονται από την Ευρώπη (Αβντίγια και Χέις).

Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Αβντίγια θα είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος στο draft, αφού αρκετές ομάδας έχουν... ξετρελαθεί με όσα είδαν από εκείνον στα workouts. Άλλωστε έχει δείξει το ταλέντο του τόσο με τη Μακαμπι όσο και με τις μικρές Εθνικές ομάδες του Ισραήλ. Αν πάει στο TOP 22 κάτι που πιθανότατα θα γίνει, τότε θα καταλάβει την ψηλότερη θέση που έχει πάρει ένας Ισραηλινός μπασκετμπολίστας.

Θέση στην δεκάδα όπως είπαμε και παραπάνω διεκδικεί ο γκαρντ της Ουλμ, ο Κίλιαν Χέις, ενώ στην 30αδα θα μπει εύκολα ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι που κλέβει τις εντυπώσεις για το χειρισμό μπάλας παρά το ύψος του, με τους Θάντερ να δείχνουν ένας από τους επικρατέστερους προορισμούς και τη Μινεσότα να τον διεκδικούν νωρίτερα στο Νο.17.

Ο Τεό Μαλεντόν που είδαμε πέρυσι στη Euroleague με τη Βιλερμπάν δίνεται από τους ειδικούς στο Νο.22 και τους Νάγκετς, ενώ ο Μπολμάρο της Μπαρτσελόνα... χτυπά την πόρτα του Ντάλας στο 31.

Η λοταρία με βάση τους ειδικούς

1. Αnthony Edwards (Georgia) - Timberwolves

2. James Wiseman (Memphis) - Warriors

3. Onyeka Okongwu (USC) - Hornets

4. Lamelo Ball (Australia) - Bulls

5. Obi Toppin (Dayton) - Cavs

6. Patrick Williams (Florida State) - Hawks

7. Isaac Okoro (Auburn) - Pistons

8. Tyrese Haliburton (Iowa State) - Knicks

9. Deni Avdija (Maccabi) - Wizards

10. Kira Lewis (Alabama) - Suns

11. Killian Hayes (Ulm) - Spurs

12. Devin Vassell (Florida State) - Kings

13. Saddiq Bay (Villanova) - Pelicans

14. Jalen Smith (Maryland) - Celtics

Η σειρά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου

15. Μάτζικ

16. Μπλέιζερς

17. Τίμπεργουλβς (οι ειδικοί γράφουν για Ποκουσέφσκι)

18. Μάβερικς

19. Νετς

20. Χιτ

21. Σίξερς

22. Νάγκετς

23. Τζαζ

24. Πέλικανς

25. Θάντερ

26. Σέλτικς

27. Νικς

28. Λέικερς

29. Ράπτορς

30. Σέλτικς

 

NBA Τελευταία Νέα