Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον σόκαρε τον πλανήτη!

Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον σόκαρε τον πλανήτη!

Gazzetta team
Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον σόκαρε τον πλανήτη!

bet365

Η περίφημη «ανακοίνωση» του Μάτζικ Τζόνσον, η οποία άλλαξε για πάντα τον κόσμο του μπάσκετ και τη ζωή του Μάτζικ.

Εκείνη η στιγμή ήταν συγκλονιστική. Για χάρη της έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ. Και έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις. Η περίφημη «ανακοίνωση» που σόκαρε όλον τον πλανήτη. Ο Μάτζικ Τζόνσον εμφανίστηκε μπροστά από κάμποσα μικρόφωνα. Και άλλους τόσους δημοσιογράφους. ανακοίνωση του ήταν δυσάρεστη. Για την εποχή, το μακρινό 1991, η γνωστοποίηση πως ήταν φορέας του Aids - και λόγω της άγνοιας που υπήρχε - στο μυαλό των περισσότερων σήμαινε και την αρχή του τέλους για μία τραγωδία.

Μόνο που ο Μάτζικ ήταν μαχητής. Πάλεψε και παλεύει ακόμη. Και ζει! Στις 7 Νοεμβρίου 1991 ο γκαρντ των Λέικερς γνωστοποίησε θα έπρεπε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Η απόφαση άνηκε στον ίδιο, παρά την «πίεση» που δέχτηκε από τον κομισάριο Ντέιβιντ Στερν. Ο εκλιπών τον στήριξε σε όλη τη διαδικασία. Και δεν ήθελε να τον στιγματίσει.

Ο Μάτζικ δεν εγκατέλειψε μεμιάς το αγαπημένο του παιχνίδι. Συμμετείχε στο All Star Game εκείνης της σεζόν, παίρνοντας το βραβείο MVP, ενώ ήταν και από τις πρώτες επιλογές στη δημιουργία της Dream Team, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

«Η ζωή συνεχίζεται και θα είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος»

«Λόγω του ιού HIV που έχω προσβληθεί, θα πρέπει να αποσυρθώ από τους Λέικερς. Σήμερα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω AIDS, αλλά τον ιό HIV. Η γυναίκα μου είναι καλά. Οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές. Σκοπεύω να ζήσω για πολύ καιρό.
Σίγουρα, πλέον, χωρίς την πίεση του πρωταθλητισμού θα μπορέσω να απολαύσω άλλες χαρές της ζωής. Θα μου λείψει το παιχνίδι, αλλά σκοπεύω να γίνω ομιλητής για τον ιό HIV για να πω σε όλα τα νεαρά παιδιά πόσο σημαντικό είναι να κάνεις ασφαλές σεξ.
Μερικές φορές είσαι λίγο αφελής και νομίζεις ότι δεν θα τύχει κάτι τέτοιο σε σένα. Συνέβη σε μένα, αλλά σκοπεύω να το αντιμετωπίσω. Η ζωή μου θα συνεχιστεί. Η ζωή συνεχίζεται και θα είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος», ήταν τα λόγια του σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου.
 

NBA Τελευταία Νέα