Όταν ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ «σάρωνε» 33 ριμπάουντ σε ένα ματς! (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ «σάρωνε» 33 ριμπάουντ σε ένα ματς! (vid)

bet365

Τον έχουν ονομάσει ως τον «στρογγυλό όγκο των ριμπάουντ». Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ λάτρευε να σκοράρει. Περισσότερο αγαπούσε να μαζεύει ριμπάουντ. Ένας... κοντός, στον κόσμο των ψηλών!

Ο Τσαρλς Μπαρκλεϊ είναι μόλις 1.98. Το ύψος του δεν τον εμπόδιζε να προκαλεί μπελάδες σε ψηλότερους παίκτες. Και να κάνει όσα δεν μπορούσαν οι ψηλοί της εκάστοτε ομάδας του. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, ο Μπάρκλεϊ έγραψε ιστορία απέναντι σε ένα παλιό μπασκετικό... έρωτα.

Φορούσε τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς. Και κόντρα στους Φίνιξ Σανς, την ομάδα που οδήγησε στους τελικούς του 1993 και μαζί της κέρδισε το βραβείο του MVP, πέτυχε 20 πόντους και συγκέντρωσε 33 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 8 επιθετικά)! Οι Ρόκετς επικράτησαν με 110-95, όμως το... ζουμί των στατιστικών βρίσκεται στα «σκουπίδια».

Το Χιούστον συγκέντρωσε 58 ριμπάουντ, ενώ η συγκομιδή του Σερ Τσαρλς ξεπέρασε εκείνη της ομάδας των Σανς (30)!

Όταν το ριμπάουντ γίνεται τέχνη

Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση για τον Μπάρκλεϊ, την οποία έκανε σε ηλικία 33 ετών. Στην καριέρα του έχει οκτώ αναμετρήσεις με τουλάχιστον 24 ριμπάουντ!

Η κορυφαία απόδοσή του σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου του 1993, στα playoffs με αντιπάλους τους Σιάτλ ΣουπερΣόνικς, όταν σημείωσε 44 πόντους και «κατέβασε» 24 ριμπάουντ!\

 

NBA Τελευταία Νέα