Νας - Αμάρε: Δώσε μου 1000 μάτια να τους βλέπω! (pics & vids)

Νας - Αμάρε: Δώσε μου 1000 μάτια να τους βλέπω! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Νας - Αμάρε: Δώσε μου 1000 μάτια να τους βλέπω! (pics & vids)

bet365

Στιβ Νας και Αμάρε Στανταμάιρ θα συνυπάρξουν στους Νετς και το gazzetta.gr γράφει για το υπέροχο δίδυμο που... μάγεψε στα παρκέ με τους fun to watch Σανς.

Ήταν γραφτό. Δεν γινόταν να μείνει ο ένας μακριά από τον άλλο για τόσα χρόνια.

Ο Αμάρε Στάνταμαϊρ θα είναι assistant coach του Στιβ Νας στους Νετς, σε μια συνύπαρξη που θυμίζει στους λάτρεις του ΝΒΑ τα όμορφα χρόνια των Σανς και τις απίθανες συνεργασίες των 2 κυρίων στο παρκέ.

Ο Καναδός που έχει στα χέρια του 2 βραβεία MVP και ο ασταμάτητος στα καλά του, Αμάρε ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και το gazzetta.gr γυρίζει πίσω τον χρόνο και κάνει... βούτια στα αγνά, λατρεμένα μπασκετικά χρόνια που οι Σανς έπαιζαν όμορφο, θελκτικό, fun to watch μπάσκετ. Μια ώδη στην επίθεση.

Αγνή μπασκετική λατρεία

Για τους... ρομαντικούς του μπάσκετ, οι Σανς του Νας και του Αμάρε ήταν απόλαυση. Ένα σύνολο που είχε δημιουργήσει ο Μάικ ΝτΆντόνι που έπαιζε ελκυστικό μπάσκετ στην επίθεση και σε πολλές περιπτώσεις ακολουθούσε το δόγμα 7 seconds or less. Δηλαδή εκδήλωνε τις επιθέσεις της στα 7 δευτερόλεπτα, θέλοντας να σοκάρει και να πιάσει απροετοίμαστον τον αντίπαλο.

Τι να πει κανείς για τους Σανς. Το θέαμα και η επίθεση στα καλύτερα τους. Οι... ήλιοι ήταν σίγουρα μία από τις πιο fun to watch ομάδες όλων των εποχών. Το σύνολο του Μάικ Ντ’Αντόνι της διετίας 2004-06 ήταν απίθανο. Δίδυμο από άλλο πλανήτη με Νας και Αμάρε να σκορπούν τρόμο στους αντιπάλους. Από κοντά και οι Σον Μάριον, Κουέντιν Ρίτσαρντσον και Τζό Τζόνσον που έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάει η ομάδα σε δύο σερί τελικούς Δύσης το 2005 και το 2006. Ίδια κατάληξη όμως από Σπερς και Μάβερικς.

Οι... σκιές στο ματς με τους Σπερς και ο Κόμπι που τους... τελείωσε

Ένα χρόνο μετά το Φοίνιξ συναντιέται στους ημιτελικούς Δύσης με το Σαν Αντόνιο και στο Game 3 γίνονται περίεργα πραγματάκια κατά των Σανς από την πλευρά των διαιτητών (Τιμ Ντόναχι) σε ένα ματς που μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές… σκιές! Μια αρμάδα που άξιζε περισσότερα πράγματα, αλλά εκείνο το βράδυ δεν γινόταν να τα πάρει. Η παρέα του Νας και του Αμάρε παλεύει, αλλά πέφτει μαχόμενη τελικά με 4-2 από τον Πόποβιτς.

Το Φοίνιξ δεν τα παρατάει, κάνει υπομονή μέχρι το 2010, τότε που επιστρέφει σε τελικούς Δύσης. Αυτό θα είναι και το τέλος εποχής μιας φοβερής ομάδας. Το κύκνειο άσμα των φοβερών ήλιων που πλέον καθοδηγούνταν από τον Τζέντρι. Οι Λέικερς με τον ηγέτη Κόμπι να τους οδηγεί, θα εκτελέσουν τους Σανς του Αμάρε, του Νας, του Ρίτσαρντσον, του Φράι και του Γκραντ Χιλ και θα στεναχωρήσουν τον κόσμο που λάτρευε το μπάσκετ που πρέσβευε εκείνη η ομάδα.

Λατρεία και ας μην πήρε τίτλο

Από το 2004 μέχρι το 2006 οι Σανς έζησαν τα πιο όμορφα χρόνια τους μετά την εποχή Μπάρκλεϊ. Με προπονητή τον… ειδικό της επίθεσης, Μάικ Ντ’Αντόνι και ηγέτες τους Στιβ Νας και Αμάρε Στάνταμαϊρ, τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα. Η χημεία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, έχει εμφανιστεί σε πολύ λίγα δίδυμα ψηλού-κοντού στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Καναδός κέρδισε 2 βραβεία MVP, ενώ το 2005 το τέλειωσε με μέσο όρο 11.5 ασίστ και 43% στα τρίποντα.

Από την πλευρά του ο Αμάρε ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα (26 πόντους μέσο όρο), παίζοντας άριστα με πρόσωπο στο καλάθι και παίρνοντας τις μαγικές πάσες του Νας. Ο Μάριον γνωστός και ως Matrix για τις εντυπωσιακές φάσεις του και με το περίεργο σουτ, ήταν επίσης All Star, ενώ ο Ντ΄Αντόνι είχε αναδειχθεί προπονητής της σεζόν. Η ομάδα έκανε 62 νίκες (franchise record), αλλά έχασαν στους τελικούς Δύσης από τους Σπερς όπως είπαμε και παραπάνω, ενώ στη συνέχεια τη θέση του Σαν Αντόνιο πήρε το Ντάλας. Ήταν η τελευταία φορά που το σύνολο που έβαζε 100 για… πλάκα, έφτανε κοντά στους τελικούς του ΝΒΑ.

Μπορεί οι τίτλοι να έχουν την μεγαλύτερη σημασία και οι Σανς να έμειναν άτιτλοι, ωστόσο κάποια πράγματα δεν γίνεται να τα ξεχάσεις. Το Φοίνιξ μπορεί να μην ανέβηκε στον... θρόνο του ΝΒΑ, ωστόσο κέρδισε τον σεβασμό πολλών αντιπάλων και φιλάθλων εκείνη την εποχή. Μια ομάδα που δίδαξε επίθεση και pick n roll με Νας και Αμάρε, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων που γουστάρουν να βλέπουν μαγικά πράγματα στην επίθεση. Οι Σανς δεν έφτασαν στο... Έβερεστ αλλά θα μείνουν στην ιστορία ως μία από τις κορυφαίες fun to watch ομάδες. Και σε αυτό οφείλουν πάρα πολλά στο απίθανο δίδυμο των Νας και Στάνταμαϊρ που χόρτασε μπασκετικές παραστάσεις και μαγικές συνεργασίες το κοινό του Φοίνιξ, αλλά και ολόκληρου του ΝΒΑ.

Aν σκεφτεί κανείς πως οι Νετς έχουν στο ρόστερ τους τα... υπερόπλα Ντουράντ και Ίρβινγκ και στον πάγκο τους, το δίδυμο-ωδή στην επίθεση Νας-Αμάρε, τότε υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις για να δούμε όμορφα πραγματάκια τη νέα σεζόν στο Μπρούκλιν.

 

NBA Τελευταία Νέα