ΝΒΑ: Σκέψεις για τζάμπολ τα Χριστούγεννα και μικρότερη κανονική περίοδο!

ΝΒΑ: Σκέψεις για τζάμπολ τα Χριστούγεννα και μικρότερη κανονική περίοδο!

bet365

Τα Χριστούγεννα έχουν πέσει στο τραπέζι για να την έναρξη της νέας σεζόν. Με λιγότερα από 82 ματς θα γίνει η σεζόν.

Δύσκολη η απόφαση. Αλλά κάποιος πρέπει να την πάρει. Και σύντομα. Το ΝΒΑ συνεδριάζει την Παρασκευή (23/10) για να αποφασίσει την ημερομηνία του πρώτου τζάμπολ. Εδώ και ημέρες, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 18η Ιανουαρίου, η ημέρα μνήμης για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Σύμφωνα με τους New York Times, στο τραπέζι έπεσε και η ημέρα των Χριστουγέννων. Με το ΝΒΑ να θεωρεί (ορθά) πως στις 25 Δεκεμβρίου θα προσελκύσουν περισσότερους τηλεθεατές.

Αυτή τη στιγμή, τα Χριστούγεννα έχουν ένα μικρό προβάδισμα, παρά την αντίθετη γνώμη των ομάδων που προτιμούν την έναρξη της σεζόν το 2021.

Το μόνο δεδομένο είναι πως η σεζόν πρόκειται να ξεκινήσει δίχως θεατές. Και βλέπουμε πότε ο κόσμος θα μπει στην εξίσωση.

Χωρίς 82 παιχνίδια η κανονική περίοδος

Το άλλο ζήτημα που θα συζητηθεί και χρειάζεται απάντηση είναι το μήκος της σεζόν. Λογικά οι αναμετρήσεις θα είναι λιγότερες από 82.

Με τον αριθμό των 72 αγώνων να μοιάζει λογικός, αφού το ΝΒΑ θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια στιγμή, το ΝΒΑ αισθάνεται την... καυτή ανάσα της ΔΟΕ στο «σβέρκο» του, αφού το 2021 είναι προγραμματισμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, και η Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει τους ΝΒΑερς στην Ιαπωνία.

Και φυσικά όσες αποφάσεις παρθούν για τη σεζόν 2020-2021, θα επηρεάσουν και τη σεζόν 2021-2022. Κυρίως στην έναρξη, αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής του.

 

NBA Τελευταία Νέα