Κώστας Αντετοκούνμπο: Ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα πρωταθλητής ΝΒΑ!

Νίκος Μαρούδας
Κώστας Αντετοκούνμπο: Ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα πρωταθλητής ΝΒΑ!

bet365

Ιστορία έγραψε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος μετά την τέταρτη νίκη των Λέικερς επί των Χιτ έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κατακτά το ΝΒΑ!

Στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ έζησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο! Ο άσος των Λέικερς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι πρωταθλητής ΝΒΑ, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά μπασκετμπολίστας που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα!

Ο μικρός αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κατάφερε να τον... προλάβει και στη πρώτη του σεζόν με τους Λέικερς να κατακτήσει το ΝΒΑ έχοντας μάλιστα αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια της regular season. Μπορεί στα play offs να μην αγωνίστηκε, ωστόσο ήδη έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ελλήνων αθλητών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, καθώς έγινε ο πρώτος που γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατάφερε να το κατακτήσει.

Δεν είναι όμως ο πρώτος ελληνικής καταγωγής που το κατακτά, καθώς κατά το παρελθόν το έχουν καταφέρει ακόμα τέσσερις. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος μπασκετμπολίστας ελληνικής καταγωγής που το πέτυχε, ήταν ο Λου Τσιορόπουλος με τους Μπόστον Σέλτικς το 1957, αλλά και το 1959. Τον ακολούθησε ο Κερτς Ράμπις ή Κυριάκος Ραμπίδης που αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ, όταν κατέκτησε επίσης με τους Λέικερς το τρόπαιο τέσσερις φορές.

Τέλος, ελληνικό διαβατήριο είχε τόσο ο Ράσο Νεστέροβιτς - Μακρής, που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Σπερς, όσο και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς - Κίνης, ο οποίος πήρε τον τίτλο το 2011 με τους Μάβερικς. Ωστόσο, ο μοναδικός από τους παραπάνω που γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα