Χιτ - Λέικερς 96-102

Φώτης Καρακούσης
Χιτ - Λέικερς 96-102

bet365

Μια ανάσα από το να κατακτήσουν το 17ο πρωτάθλημα στην μεγάλη τους ιστορία είναι οι Λέικερς. Οι Λιμνάνθρωποι με εξαιρετικούς ΛεΜπρόν και Ντέιβις επικράτησαν των Χιτ και έκαναν το 3-1 στους τελικούς του NBA.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχισε την ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ οι φίλοι των Λέικερς δεν σταματούσαν να τονίζουν πως το φετινό πρωτάθλημα πρέπει να κατακτηθεί και να αφιερωθεί στη μνήμη του θρύλου των «Λιμνάνθρωπων». Αυτό τόνιζε συνεχώς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, με τον Βασιλιά να δείχνει στην πράξη πόσο θέλει αυτόν τον τίτλο για να το αφιερώσει στον καλό του φίλο, αλλά και να γίνει ο μοναδικός που κατακτά πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Και για να τα καταφέρει δεν είναι μόνος, έχει μαζί του και τον Άντονι Ντέιβις, τον παίκτη που φέτος έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο NBA. Βασιλιάς και Μονόφρυδος ήταν εξαιρετικοί και στον 4ο τελικό, οδηγώντας τους Λέικερς στη νίκη με 102-96. Μια νίκη που φέρνει την ομάδα του Λος Άντζελες στο 3-1 και πλέον απέχει μόλις μία από το να πάρει τον 17ο τίτλο της τεράστιας ιστορίας της φτάνοντας έτσι στην κορυφή τους επίσης τεράστιους Σέλτικς.

Από την άλλη οι Χιτ που χωρίς τον Ντράγκιτς, αλλά με τον Αντεμπάγιο πάλεψαν και με το παραπάνω, θα προσπαθήσουν πλέον για την μεγάλη ανατροπή, θέλοντας να θυμίσουν τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν που το 2016 είχαν γυρίσει την σειρά με τους Ουόριορς χάνοντας επίσης με 3-1. Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά οι... ιππότες τους δείχνουν τον δρόμο.

Κάλντγουελ Πόουπ και Μπάτλερ οι πρωταγωνιστές στην πρώτη περίοδο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και την πρώτη περίοδο, εκεί που για τους τυπικά γηπεδούχους πρωταγωνιστής ήταν ο Μπάτλερ με 11 πόντους και 5/5 δίποντα και για τους Λέικερς ο Κάλντγουελ Πόουπ που είχε 10 σε μια εμφάνιση που κανείς δεν περίμενε. Οι Λέικερς ήταν συνεχώς μπροστά και κατάφεραν να προηγηθούν με 27-20.

Ένα 10-0 και μάχη ως το τέλος

Εκεί όμως οι Χιτ αντέδρασαν, έκαναν ένα σερί 10-0 και από εκείνο το σημείο ως σχεδόν στο τέλος του ματς οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί. Μαζί αλλά με τους Λέικερς να δείχνουν στο μεγαλύτερο μέρος πως είχαν τον έλεγχο και τις λύσεις, καθώς όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν την απόδοσή τους και οι ΛεΜπρόν και Ντέιβις. Οι δύο ηγέτες των Λιμνάνθρωπων ήταν κάποιες στιγμές που έδειχναν πως έπαιζαν μόνοι τους απέναντι στους Χιτ, που με την σειρά τους δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν.

Και όμως το καθάρισε ο Κάλντγουελ Πόουπ

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα ο Κάλντγουελ Πόουπ ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου δωδεκαλέπτου, όμως έγινε και πρωταγωνιστής συνολικά του ματς. Με τους Χιτ να μειώνουν στους 2 πόντους (88-90) και ενώ μετά την πρώτη περίοδο δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε έναν πόντο, πέτυχε 5 μαζεμένους με τρίποντο και δίποντο και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς, με τον Ντέιβις με τάπα στον Μπάτλερ να το βάζει και τυπικά. Έτσι γράφτηκε το 96-102 με τους Λέικερς να φαντάζουν το τεράστιο φαβορί για να πάρουν το πρωτάθλημα, το 17ο της ιστορίας τους και να το αφιερώσουν στον Κόμπι Μπράιαντ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο ΛεΜπρόν που είχε 28 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε και 8 ασίστ, με τον Ντέιβις να ακολουθεί με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ αλλά και 4 τάπες και τον Κάλντγουελ Πόουπ να έχει 15. Για τους ηττημένους ο Μπάτλερ είχε 22, ο Χίροου 18, ο Ρόμπινσον 17 και ο Αντεμπάγιο 15, αλλά δεν έφτασαν για να κάνουν το 2-2 στην σειρά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα