Λέικερς - Χιτ 116-98

Φώτης Καρακούσης
Λέικερς - Χιτ 116-98

bet365

Με το καλημέρα έδειξαν οι Λέικερς πως είναι έτοιμοι για τον τίτλο. Οι... Λιμνάνθρωποι έχοντας ασταμάτητους τους ΛεΜπρόν και Ντέιβις επικράτησαν των Χιτ με 116-98 και έκαναν το 1-0 στους τελικούς των playoffs.

Σε παράσταση για έναν ρόλο ή για την ακρίβεια για δύο, μετέτρεψαν τον πρώτο τελικό των φετινών playoffs οι Λέικερς. Οι... Λιμνάνθρωποι έχοντας σε φοβερή μέρα τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις επικράτησαν με 116-98 των άτυχων Χιτ κάνοντας το 1-0 στην σειρά. Μια νίκη που δείχνει σε μεγάλο βαθμό την δίψα που έχει η ομάδα του Λος Άντζελες για να επιστρέψει στην κορυφή. Μια νίκη που σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν πως θα έρθει τόσο άνετα, από την στιγμή που οι Χιτ έφτασαν να προηγούνται με 13 πόντους στην 1η περίοδο.

Ωστόσο από την μία η αντίδραση των Λέικερς και από την άλλη η ατυχία άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς. Και λέμε ατυχία γιατί οι ηττημένοι εκτός από τον αγώνα, έχασαν και τους Γκόραν Ντράγκιτς και Μπαμ Αντεμπάγιο, δύο ιδιαίτερα κομβικούς παίκτες για τους οποίους αγχώνονται αν θα τους έχουν στο δεύτερο παιχνίδι.

Καλύτερο ξεκίνημα οι Χιτ

Στα του τελικού, όπως αναφέραμε οι Χιτ ξεκίνησαν εξαιρετικά και έφτασαν να προηγούνται με 13 πόντους. Στο διάστημα αυτό ο Μπάτλερ ήταν ο παίκτης που οδηγούσε την ομάδα του, με τον Αντεμπάγιο να κερδίζει στον αέρα τους αντιπάλους του και τον Ντράγκιτς να ακολουθεί. Από την άλλη οι Λέικερς δεν μπορούσαν να αντιδράσουν κυρίως στην εξαιρετική άμυνα που είχαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι.

Φοβερό σερί των Λέικερς με όπλο τα τρίποντα

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως οι Χιτ είχαν το πάνω χέρι, όλα άλλαξαν όταν οι Λέικερς άρχισαν να... πυροβολούν πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Με τον Ντέιβις ασταμάτητο έκαναν ένα σερί 21-5, ενώ στη δεύτερη περίοδο είχαν ένα εντυπωσιακό 13-0 παίρνοντας κεφάλι στον αγώνα. Για να γίνει αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα τρίποντα καθώς συνολικά στο πρώτο ημίχρονο είχαν 11/17, με τα 11 να είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σε τελικούς σε ένα ημίχρονο.

Έφτασε τους 30 πόντους και η νίκη ήρθε άνετα

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ουσιαστικά έναν περίπατο των τυπικά γηπεδούχων. Οι Λέικερς έφτασαν την διαφορά και στους 30 πόντους και το μόνο που είχε ενδιαφέρον στον πρώτο τελικό ήταν αν τελικά ο ΛεΜπρόν πετύχαινε triple double κάτι που τελικά δεν πέτυχε για μία ασίστ. Οι Χιτ στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους έχοντας και τις σημαντικές απουσίες και θα λέγαμε πως το 116-98 είναι μικρή διαφορά σε σχέση με την διαφορά που υπήρξε στο γήπεδο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο εντυπωσιακός Ντέιβις που παίζοντας πολλά λεπτά ως πεντάρι είχε 34 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Δίπλα του ο ΛεΜπρόν με τον «Βασιλιά» να έχει 25 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ χάνοντας όπως αναφέραμε για μία ασίστ το triple double. Για τους ηττημένους ο Μπάτλερ είχε 23, ο Ναν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά είχε 18 και ο Χίροου σταμάτησε στους 14.

 

NBA Τελευταία Νέα