Από τον ΛεΜπρόν με αγάπη!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Από τον ΛεΜπρόν με αγάπη!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας αποδίδει τα εύσημα στον οργανισμό του L.A. για την επιστροφή στους τελικούς του ΝΒΑ και παρ' ότι δεν συμπαθεί τον «βασιλιά», νιώθει υποχρεωμένος να του βγάλει το καπέλο, ενώ δεν θέλει να ακούει την δικαιολογία της απουσίας των Κλίπερς!

Build A Bet στο ΑΕΛ - Παναθηναϊκός. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Τα Χριστούγεννα θα κλείσει τα 36 και στη νέα σεζόν, την 18η της καριέρας του, θα περπατάει στο 37ο έτος της ηλικίας του. Κοινώς, η μισή ζωή του είναι μέσα στα παρκέ του ΝΒΑ και η μισή της μισής και κάτι παραπάνω, στους τελικούς του «μαγικού κόσμου»!

Ο λόγος για τον κορυφαίο εν ενεργεία μπασκετμπολίστα του κόσμου, που πλέον θα συμμετάσχει για 10η φορά στην τελική σειρά των playoffs και θα διεκδικήσει το 4ο δαχτυλίδι της συλλογής του. Και μάλιστα με τρίτη διαφορετική ομάδα!

Δεν μ' αρέσει που το λέω, γιατί δεν είμαι "ΛεΜπρονιστής" και δεν γουστάρω ούτε το εγωιστικό του προφίλ αλλά ούτε τον περίγυρό του που ελέγχει όλες τις εμπορικές του δραστηριότητες. Αλλά μετά από την εφετινή του διαδρομή και όλα όσα έχει καταφέρει, αν δεν αποδώσουμε στον "King James" τα εύσημα σε ποιον θα τα αποδώσουμε;

Και δεν θέλω να ακούω δικαιολογίες του τύπου «οι Κλίπερς δεν ήταν εκεί να τους αντιμετωπίσουν», γιατί οι Κλίπερς, τους οποίους κι εγώ πίστεψα λόγω του βάθους, της ποιότητας, του προπονητή τους, μα πάνω απ' όλα λόγω του Καουάϊ Λέοναρντ, (τον οποίον ήθελαν και οι Λέικερς) έκαναν μία τρύπα στο νερό και επιβεβαίωσαν ότι το παρατσούκλι των "losers", δεν τους ακολουθεί τυχαία...

Δεν... περιγράφω άλλο, όμως, για τους Κλίπερς, γιατί πραγματικά δεν τους αξίζει παρά μία σκάρτη παράγραφος σε ένα κείμενο αφιερωμένο στον μέχρι στιγμής, πραγματικά μεγαλύτερο πρωταγωνιστή της χρονιάς. Μίας χρονιάς που για τον πρώτο τη τάξει οργανισμό του Λος Άντζελες, ήταν εξ' αρχής δύσκολη και στην πορεία της έγινε «βαριά κι ασήκωτη».

Μία χρονιά, σίγουρα όχι σαν όλες τις άλλες!

Θυμηθείτε απλά πως μπήκαν οι «λιμνάνθρωποι» στην αφετηρία της σεζόν που ακόμη είναι σε εξέλιξη, σχεδόν 11 μήνες και κάτι μέρες μετά το πρώτο τζάμπολ! Με νέο προπονητή και συνολικά 13 καινούριους συμπαίκτες, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έπρεπε να ηγηθεί μίας ομάδας, που αρχικά όφειλε να επιστρέψει στα playoffs μετά από 6 χρόνια απουσίας!

Τότε φυσικά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την κοσμογονία που θα επακολουθούσε. Αναφέρομαι στον φριχτό θάνατο του παίκτη-συμβόλου των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ (μαζί με την κόρη του κι άλλα επτά άτομα μετά από την συντριβή του ελικοπτέρου τους) τον περασμένο Ιανουάριο!

Καθώς επίσης στην έξαρση της πανδημίας που έως τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και έχει αλλάξει την προσέγγιση όλων μας απέναντι στην καθημερινότητα.

Έκτοτε ο 35χρονος τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, είναι κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος. Όσοι τον ξέρουν καλά, το διέκριναν από την τελετή στη μνήμη του "Black Mamba", στις 24 του περασμένου Φλεβάρη. Ο ΛεΜπρόν επέλεξε να μην μιλήσει και να μην καθίσει στις πρώτες θέσεις της σκηνής που στήθηκε στο "Staples Center", ζητώντας να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όσοι έτυχε να είδατε την χθεσινή απονομή του τροπαίου για τον τίτλο της δυτικής περιφέρειας, θα προσέξατε ότι ήταν καθισμένος οκλαδόν δίπλα στους συμπαίκτες και ανέκφραστος, με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στα γόνατα, περίμενε στωικά να έρθει η στιγμή που θα έπρεπε να απαντήσει στις ερωτήσεις του TNT. Το μέχρι στιγμής ρεκόρ των Λέικερς στα playoffs είναι 12-3, ενώ το σκορ σε καθεμία από τις τρεις σειρές (με Πόρτλαντ, Χιούστον και Ντένβερ) ήταν το ίδιο και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης (4-1 στις νίκες).

Όχι άλλο «κανονάκι» στο Ντένβερ!

Λίγο νωρίτερα, είχε κάνει το παιχνίδι της χρονιάς και με 38 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ (το 2ο triple double στην σειρά με τους «σβώλους», το 4ο στην postseason και το 17ο εφετινό) και είχε διασφαλίσει την επιστροφή της ομάδας του στους τελικούς για πρώτη φορά μετά μία δεκαετία (2010), φτάνοντας τις 16 νίκες σε 17 τελευταία παιχνίδια που κρίθηκαν στα τελευταία τρία λεπτά. Και παίζοντας στα 82 από τα 86 ματς που έως τώρα, έχουν δώσει οι Λέικερς στην εφετινή σεζόν.

Λίγο αργότερα, μας θύμισε κάτι που ίσως πρέπει να βρίσκεται κάθε μέρα στο μυαλό μας! Ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο! Γενικά αλλά και ειδικά! Στην ζωή και στο μπάσκετ! Έστω κι αν ο ίδιος φτάνει στους τελικούς για 9η συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται στα playoffs (πέρυσι οι «λιμνάνθρωποι» έμειναν εκτός)!

Οι 16 από τους 38 συνολικά πόντους που σκόραρε στην 4η περίοδο, όταν οι Νάγκετς έκαναν την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια και πλησίασαν στο καλάθι, δείχνουν την θέλησή του να αποτελειώσει έναν αντίπαλο που είχε αποδειχθεί εφτάψυχος.

Ειδικότερα αν απέναντί του έχει ομάδες που έχουν την ηττοπάθεια μέσα τους. Όχι κόντρα στην δική του ομάδα! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα έξι τελευταία καλάθια του προήλθαν από ατομικές του ενέργειες, ούτε ότι σκόραρε τους 9 από τους 14 τελευταίους πόντους της ομάδας του.

Λέικερς και ΛεΜπρόν σημαίνει τελικούς και δαχτυλίδια!

Οι Λέικερς έφτασαν αισίως για 32η φορά στους τελικούς του ΝΒΑ! Κάτι που σημαίνει ότι έχουν αγωνιστεί στο 43% των τελικών σειρών που έχουν διεξαχθεί συνολικά (74)! Αν σ' αυτό το νούμερο προσθέσουμε τις φορές που ο ΛεΜπρόν ήταν παρών χωρίς να φοράει την χρυσή και μωβ φανέλα, ο άτυπος αυτός «συνασπισμός», παίρνει πανηγυρική αυτοδυναμία (55% με 41/74)!

Ο οργανισμός με τις αμέσως περισσότερες συμμετοχές (21) σε τελικούς είναι οι Σέλτικς, που αποτελούν την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του πρωταθλήματος (17). Οι «λιμνάνθρωποι» έχουν έναν λιγότερο, αλλά κάτι μου λέει ότι όχι για πολύ ακόμη...

Ο τρόπος που ο "King James" ταυτοποίησε το κίνητρό του με την κληρονομιά που άφησε ο "Black Mamba" στην ομάδα αλλά και στην πόλη ολόκληρη, δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια όσον αφορά την μάχη των Finals. Sorry mr Riley! Να μας συμπαθάνε οι σκληροτράχηλοι Χιτ και ο καθ' όλα άξιος Έρικ Σπόλστρα, που άλλωστε θα έχει και την υποστήριξη μου στο ζευγάρι του τελικού. Ωστόσο, το εφετινό "Larry O'Brien trophy" (θα είναι το 4ο για τον "βασιλιά") "ανήκει" στον Κόμπι! Από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με αγάπη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!