Χιτ-Σέλτικς 112-109

Φώτης Καρακούσης
Χιτ-Σέλτικς 112-109

bet365

Με τον 20χρονο Τάιλερ Χίρο να κάνει εμφάνιση καριέρας πετυχαίνοντας 37 πόντους, οι Χιτ επικράτησαν των Σ'ελτικς με 112-109, έκαναν το 3-1 και βρίσκονται μόλις μία νίκη μακριά από το εισιτήριο για τον τελικό του NBA.

Ακόμα μία ματσάρα είχαμε στους τελικούς της Ανατολής. Με τους Χιτ να προηγούνται με 2-1, οι Σέλτικς ήθελαν τη νίκη προκειμένου να μην βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Τάιλερ Χίρο. Ο 20χρονος γκαρντ της ομάδας του Μαϊάμι έκανε το παιχνίδι της ζωή του φτάνοντας τους 37 πόντους και οδήγησε τους Χιτ στην μεγάλη νίκη με 112-109. Μια νίκη που έφερε τους τυπικά γηπεδούχους στο 3-1 και πλέον θέλουν ακόμα μία για να επιστρέψουν στους τελικούς του NBA. Από την άλλη οι Κέλτες θα παλέψουν για την ολική ανατροπή, κάτι που στο παρελθόν έχουν κάνει ελάχιστες ομάδες, το να γυρίσουν δηλαδή σειρά μετά ενώ βρίσκονται πίσω με 3-1.

Στα του αγώνα, η σημερινή αναμέτρηση είχε δύο πρόσωπα. Είχε αυτό του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο οι Χιτ ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι έχοντας απέναντί τους έναν Τέιτουμ που είχε 0/6 σουτ και αυτό του δευτέρου με τον ηγέτη των... πράσινων να ανεβαίνει, να έχει στο διάστημα αυτό 10/16 σουτ και να βλέπουμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ένα ντέρμπι που που όπως είπαμε δεν φαινόταν όταν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12 πόντους (60/48). Στο σημείο εκείνο ο Τέιτουμ με 10 συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του, βάζει τους Σέλτικς μπροστά.

Εκεί όμως που έδειχνε πως το μομέντουμ έχει αλλάξει, μίλησε και πάλι ο Χίρο που πέτυχε κρίσιμα καλάθια και οι Χιτ πήγαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο με έναν πόντο μπροστά (77-76). Στην τελευταία περίοδο η αγωνία έφτασε στον Θεό, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα και όταν το έπαιρναν οι Χτι, οι Σέλτικς απαντούσαν αμέσως. Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν όταν 56 δεύτερα πριν το τέλος η ομάδα του Μαϊάμι προηγήθηκε με 107-98, αλλά και πάλι οι Κέλτες αντέδρασαν και 9 δεύτερα πριν το τέλος μείωσαν στους 2 πόντους (109-107). Εκεί μίλησε η εμπειρία του Μπάτλερ όμως που με βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα του που όπως αναφέραμε έκανε και το 3-1 στους τελικούς της Ανατολής βλέποντας πλέον ακόμα πιο κοντά τους τελικούς του NBA.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο εντυπωσιακός Τάιλερ Χίρο που έκανε ρεκόρ καριέρας με 37 πόντους μόλις στα 20 χρόνια του και τον ακολούθησαν ο κομβικός Μπάτλερ με 24, ο εξαιρετικός Ντράγκιτς με 22 και ο ανίκητος στον αέρα Αντεμπάγιο με 20 και 12 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ο τραγικός και άποντος Τέιτουμ του πρώτου ημιχρόνου έφτασε στο δεύτερο τους 28, με τον Μπράουν να έχει 21 και τον Ουόκερ 20, αλλά να μην φτάνουν στους Σέλτικς για να ισοφαρίσουν και πλέον τώρα ξημερώματα Παρασκευής θα τα παίξουν όλα για όλα αν θέλουν να μείνουν ζωντανοί στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα