Αντετοκούνμπο: Ο λόγος που δεν πρέπει να παίξει στο Game 5! (vids)

Αντετοκούνμπο: Ο λόγος που δεν πρέπει να παίξει στο Game 5! (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Αντετοκούνμπο: Ο λόγος που δεν πρέπει να παίξει στο Game 5! (vids)

bet365

Το Yahoo! Sports παρουσίασε τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι εξήγησε τους λόγους που οι Μπακς δεν πρέπει να πιέσουν για την επιστροφή του στο Game 5 με το Μαϊάμι (9/1, 1:30, COSMOTE SPORT 4).

Οι Μπακς μείωσαν σε 3-1 την ημιτελική σειρά με τους Χιτ, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γύρισε ξανά τον δεξί αστράγαλο κι αποχώρησε από το Game 4 παίζοντας μόνο 11 λεπτά. Σύμφωνα, μάλιστα με τον Άντριαν Βοϊναρόφσκι, ο Αμυντικός της Χρονιάς και προσεχώς back-to-back MVP στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη ενθάρρυνε τους ανθρώπους των Μπακς να του δέσουν τον αστράγαλο και να του επιτρέψουν να συνεχίσει!

Το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το Yahoo! Sports παρέθεσε τα δεδομένα, θέτοντας τους Γκραντ Χιλ και Κέβιν Ντουράντ ως παραδείγματα προς αποφυγή.

«Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σωριάστηκε στο παρκέ έπειτα από τον τραυματισμό του στον δεξί αστράγαλο, οι Μπακς ήλθαν αντιμέτωποι με ακόμα μια αρνητική εξέλιξη. Εν τέλει το Μιλγουόκι απέφυγε ένα ντροπιαστικό sweep στη σειρά με το Μαϊάμι, επικρατώντας με σκορ 118-115 στην παράταση, αποδεικνύοντας ότι οι παίκτες του κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ έχουν καρδιά και ανταγωνιστικό πνεύμα σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν στα προηγούμενα ματς της σειράς. Για την ακρίβεια, υποχρεώθηκαν να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές χωρίς τον Γιάννη, ξεπερνώντας την... απόγνωση που προκάλεσε ο τραυματισμός του κι ανοίγοντας την πόρτα για ένα πιθανό comeback, συνεχίζοντας με το Game 5 (9/1, 1:30, COSMOTE SPORT 4).

Σε κάθε περίπτωση, οι Μπακς δεν πρέπει να στηρίζονται σε ένα θαύμα για να τους βγάλει από τη μαύρη τρύπα, ούτε χρειάζεται να βάλουν σε κίνδυνο το μέλλον του ηγέτη τους! Τα αρνητικά του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν επισημανθεί σε αυτή τη σειρά. Είναι ένας σούπερ σταρ αλλά χρειάζεται ικανούς και άξιους συμπαίκτες για να γίνει πρωταθλητής. Αυτό ήταν γνωστό πριν από τις αναμετρήσεις με το Μαϊάμι. Θα έπεφτε ξανά στο τραπέζι ακόμα κι αν προκρίνονταν στους τελικούς της Περιφέρειας, εκεί όπου θα έβρισκε απέναντι του τον Μπραντ Στίβενς ή τον Νικ Νερς. Αυτή τη στιγμή οι Μπακς κινδυνεύουν με ακόμα ένα απογοητευτικό φινάλε στην postseason, βάζοντας στην εξίσωση την αξιολόγηση του έργου του Μάικ Μπουντενχόλζερ και το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει το συμβόλαιο του με το Μιλγουόκι αυτό το φθινόπωρο.

Έπειτα από τον τραυματισμό του Γιάννη, ήλθαν ξανά στο προσκήνιο οι περιπτώσεις όπου οι ανάγκες του franchise μπήκαν πάνω από το μέλλον του ίδιου του παίκτη: Επί παραδείγματι, ο Γκραντ Χιλ προσπαθούσε να αποδείξει την αξία του στο Ντιτρόιτ με έναν προβληματικό αστράγαλο το 2000 ενώ ο Κέβιν Ντουράντ άκουσε τόσα πολλά στους περσινούς NBA Finals, επιστρέφοντας στη σειρά με το Τορόντο για να ενισχύσει τους Ουόριορς. Τι συνέβη; Η καριέρα του Χιλ δεν ήταν ποτέ η ίδια. Δεν ήταν MVP όμως έπρεπε να προστατευτεί! Όλα άρχισαν με ένα διάστρεμμα... Ακολούθησαν μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών και συνεχόμενες αποχές που είχαν ως αποτέλεσμα να μην δείξει ποτέ τι αξίζει στο prime του.

Σε ό,τι αφορά τον Ντουράντ, όλοι θυμούνται την κριτική που δέχτηκε εκείνη την περίοδο πριν βγει στην free agency. Οι Ουόριορς έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει. Το ίδιο θα πρέπει να ειπωθεί για τους Μπακς, μολονότι έχουν επενδύσει περισσότερο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο απ' ό,τι το Γκόλντεν Στέιτ στον Ντουράντ. Δεν χτίζεις ένα νέο γήπεδο δισεκατομμυρίων με τη σκέψη ότι θα ανταλλάξεις τον σούπερ σταρ σου ένα χρόνο πριν από την free agency. Κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις στρατηγικές κινήσεις του οργανισμού των Μιλγουόκι Μπακς από τη στιγμή που ανακάλυψαν τον Γιάννη. Θέλουν να κάνουν all-in με την πεποίθηση ότι θα κρατήσουν τον Αντετοκούνμπο, ελπίζοντας ότι θα υπογράψει το supermax συμβόλαιο ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο θα κρατούσαν τον σούπερ σταρ τους αλλά η συγκεκριμένη κίνηση θα επιβεβαίωνε ότι οι Μπακς είναι ένα αξιόπιστο franchise που είναι contender στην Ανατολική Περιφέρεια, διεκδικώντας και το πρωτάθλημα.

Πλέον ο Γιάννης έχει μπει σε ένα διαφορετικό status. Ένα δεύτερο βραβείο MVP θα τον καθιερώσει ως έναν παίκτη που ανήκει στην ιστορία, όχι μόνο στο σήμερα. Έτσι, λοιπόν θα πρέπει να κρίνεται ανάλογα και, συγχρόνως να σκέφτεται ρεαλιστικά αν οι Μπακς μπορούν πραγματικά να τον περιβάλλουν με το κατάλληλο supporting cast και τον προπονητή για να κερδίσει. Οι τελευταίες δυο συμμετοχές στην postseason έχουν βγάλει στην επιφάνεια τις αδυναμίες των Μπακς. Πέρσι το Τορόντο παρέταξε ένα γκρουπ διψασμένων παικτών κι έναν αποφασισμένο Καουάι Λέοναρντ, διαγράφοντας άμεσα το αρχικό 2-0. Από την άλλη πλευρά, οι Μαϊάμι Χιτ έχουν περισσότερους σουτέρ που δείχνουν σαν να ήταν προετοιμασμένοι καιρό για να κατατροπώσουν τους Μπακς! Μπορεί να πει κανείς ότι είναι απλώς δυο κακά matchups δυο συνεχόμενες χρονιές; Οι Μπακς έχουν τέσσερις παίκτες με μεγάλα συμβόλαια (σ.σ. Αντετοκούνμπο, Μίντλετον, Μπλέντσο, Μπρουκ Λόπεζ) και δεν είναι εύκολο να κινηθούν με ευελιξία στην αγορά, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη λίγκα έπειτα από αυτή την πανδημία.

Η απόλυση του Μάικ Μπουνενχόλζερ είναι κάτι που ενδεχομένως δεν το είχε σκεφτεί το front office σε αυτή την postseason, έχοντας ήδη μετατρέψει τους Μπακς σε μια ομάδα που έχει εξαιρετική απόδοση στη regular season. Το γεγονός ότι το Μιλγουόκι... δεινοπαθεί στα playoffs δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δεν είναι δικαιολογία, επίσης ότι βρήκαν μπροστά τους προπονητές όπως ο Σποελστρα και ο Νερς. Οι Μπακς δίνουν την αίσθηση ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τη διαφορά ανάμεσα στη regular season και τα playoffs! Δεν μπορούν να στηρίζονται στον Αντετοκούνμπο σαν τη λύση για όλα τα προβλήματα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Αν δεν καταρρεύσουν οι Χιτ ή αν ο Αντετοκούνμπο δεν γίνει... Wolverine, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους Μπακς. Το ρολόι έχει χτυπήσει για το Μιλγουόκι και τον Γιάννη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα