Θα πέσουν τα τσιμέντα: Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς & Πορζίνγκις στο Ντάλας!

Αντώνης Σαούλης
Θα πέσουν τα τσιμέντα: Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς & Πορζίνγκις στο Ντάλας!

bet365

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, οι Μαβερικς σκέφτονται πολύ σοβαρά να δημιουργήσουν μία «Dallas-Europe» super team...

Ναι, ο Γιάννης έχει στο μυαλό του τα playoffs του ΝΒΑ και το πως μπορεί να φτάσει στο πολυπόθητο δαχτυλίδι. Ομως στο Ντάλας μπορούν να ονειρεύονται. Πριν από μερικές μέρες οι Μάβερικς αποκλείστηκαν από τους Κλίπερς και σκέφτονται ήδη την επόμενη σεζόν. Η μάλλον για να ακριβολογούμε τις επόμενες χρονιές.

Και σύμφωνα μεα ρκετά ρεπορτάζ, το Ντάλας και ο Μαρκ Κιούμπαν σκέφτονται πολύ σοβαρά να κινηθούν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ώστε να φτιάξουν μία super team από Ευρωπαίους!

«Από όλους τους σούπερ σταρ, νομίζω πως αυτός (σ.σ. ο Αντετοκούνμπο) θα το σκεφτόταν», είπε ο Μπράιαν Σκαλαμπρίν, ο πρώην παίκτης των Μπόστον Σέλτικς ο οποίος πλέον σχολιάζει την επικαιρότητα στο ΝΒΑ. «Το ν' αφήσεις όμως μια ομάδα είναι δύσκολο ειδικά αν είσαι ο Γιάννης. Σκεφτείτε απλά τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Εμεινε στο Ντάλας για πάντα και φαίνεται πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Γιάννη», πρόσθεσε με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ ωστόσο.

«Το Ντάλας έχει τις ίδιες πιθανότητες όπως όλοι. Μπορούν να δώσουν τα χρήματα που ψάχνει ο Γιάννης και έχουν ήδη τον Λούκα και τον Κρίσταπς. Είναι κάτι το ελκυστικό».

Αρκεί όμως η γνώμη του Σκαλαμπρίν; Οχι. Υπάρχουν και συγκεκριμένα ρεπορτάζ που θέλουν τον Μαρκ Κιούμπαν να εκμεταλλεύεται την κατάσταση στο Τέξας (πάει να γίνει η νέα Καλιφόρνια, ένας φορολογικός παράδεισος για τους επιχειρηματίες) και να ψάχνει τον τρόπο να δημιουργήσει στο Ντάλας την Europe Super Team.

  1. Γιάννης Αντετοκούνμπο
  2. Λούκα Ντόντσιτς
  3. Κρίσταπς Πορζίνγκις

Πρώτον το Ντάλας έχει αρκετό χώρο στο salary cap όταν μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεύτερον, όπως γράψαμε το Τέξας θα γίνει η επόμενη Καλιφόρνια μιας και ήδη αρκετές εταιρείες πηγαίνουν τις έδρες τους εκεί (λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων) με αποτέλεσμα οι επενδυτικές ευκαιρίες να είναι τεράστιες! Και αν κάποιος ξέρει από business να είστε σίγουροι πως αυτός είναι ο Μαρκ Κιούμπαν.

Τρίτον, ο ιδιοκτήτης των Μαβς έχει μια ιδιαίτερη αγάπη με τους Ευρωπαίους, Μία αγάπη που ξεκίνησε με τον Ντιρκ Νοβίτσκι ο οποίος του χάρισε και το μοναδικό πρωτάθλημα (στην ίδια ομάδα ήταν και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς) και συνεχίστηκε με το «στοίχημα» του Πορζίνγκις (τον πήρε όταν είχε τραυματιστεί) και τον Ντόντσιτς.

Περά από τον εμπορικό αντίκτυπο (ο οποίος θα είναι τεράστιος σε παγκόσμιο επίπεδο) οι Μάβερικς σκέφτονται πως και αγωνιστικά μπορούν να δέσουν οι 3 τους. Και στο κομμάτι των χαρακτήρων (αρκετά ταπεινοί και οι 3) δεν βάζουν πρώτα το «εγώ» τους αλλά την ομάδα και έχουν σε δεύτερη μοίρα την... στατιστική.

Οσο για διαφημιστικό κομμάτι; Σκεφτείτε μια ομάδα που θα έχει τους 2 από τους 5 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ (Γιάννη και Λούκα) οι οποίοι μπορούν να μιλήσουν σε αρκετές γλώσσες και είναι από την Ευρώπη. Μιλάμε για εκτόξευση και ο Μαρκ Κιούμπαν είναι μανούλα σε αυτό.

Μένει να δούμε αρχικά τι θα γίνει στο τέλος της φετινής σεζόν. Γιατί ναι μεν ο Γιάννης μένει ελεύθερος το 2021, αλλά το μέλλον του είναι στα χέρια του εάν θέλει να αποχωρήσει από το Μιλγουόκι και φέτος. Και δεδομένα το Ντάλας θα περιμένει την απόφασή του για να κάνει την κίνησή του...

 

NBA Τελευταία Νέα