Κλίπερς: Oι βασικοί... αγνοούνται, η χημεία αμφισβητείται! (pics & vid)

Κλίπερς: Oι βασικοί... αγνοούνται, η χημεία αμφισβητείται! (pics & vid)

Νίκος Καρφής
Κλίπερς: Oι βασικοί... αγνοούνται, η χημεία αμφισβητείται! (pics & vid)

bet365

Οι Κλίπερς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λίγες μέρες πριν το restart, αφού τους αρκετοί σημαντικοί παίκτες, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ντοκ Ρίβερς.

Σίγουρα δεν φτάνουν στην κατηγορία των Νετς, που θα παραταχθούν στο restart με ελάχιστους βασικούς παίκτες, αλλά και οι Κλίπερς έχουν πολλά θέματα πριν το restart.

Το πιο φρέσκο ακούει στο όνομα Λου Ουίλιαμς, ο οποίος εξαιτίας της επίσκεψης του σε strip club, θα πρέπει να μπει σε 10ήμερη καραντίνα. Αυτό θα τον κάνει να χάσει τα πρώτα 2 ματς των Κλίπερς στο restart με Λέικερς και Πέλικανς.

Λείπουν σχεδόν όλες οι βασικές επιλογές

Φυσικά αυτή τη στιγμή η ομάδα του Λος Άντζελες στερείται των υπηρεσιών και του Πατ Μπέβερλι, του Μοντρέζλ Χάρελ, του Λάντρι Σάμετ και του Ίβιτσα Ζούμπατς. Οι 2 τελευταίοι χρειάζονται να κάτσουν στην καραντίνα για άλλες 2 μέρες πριν μπορέσουν να αφήσουν τα δωμάτια τους και να επιστρέψουν στις προπονήσεις της ομάδας. Σχετικά με τους Μπέβερλι και Χάρελ, θα κάνουν τεστ κάθε μέρα και αν συνεχίσουν να είναι αρνητικοί στον κορονοϊό, θα μπουν σε 4ήμερη καραντίνα πριν επιστρέψουν στις υποχρεώσεις των Κλίπερς.

Ο Ντοκ Ρίβερς χρησιμοποίησε μόλις 10 παίκτες στο πρώτο φιλικό στη.. φούσκα με τους Ουίζαρντς. Οι Κλίπερς έφτασαν στη νίκη με 105-100 απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει στη διάθεση της Μπράντλεϊ Μπιλ, Τζον Ουόλ και Ντάβις Μπέρτανς. Σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Πάτρικ Πάτερσον που είχε 16 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο. Από 13 είχαν οι Μαν, Κόφεϊ, ΜακΓκρούντερ και Μάρκους Μόρις. Από τους 4 τελευταίους, αν εξαιρέσει κάποιος τον Μόρις, οι υπόλοιποι δεν θα έχουν σημαντικό ρόλο στα playoffs.

Έπαιξε μόνο ο Τζορτζ και ο Λέοναρντ

Πάντως τα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον Ρίβερς, ήρθαν από την πλευρά του Γιοακίμ Νοα που μπορεί να σημείωσε μόλις 1 πόντο, αλλά γέμισε τις υπόλοιπες στατιστικές. Ο βετεράνος ψηλός που αποκτήθηκε ως λύση ανάγκης για να βοηθήσει και στη postseason, είχε 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 μπλοκ. Σταθερά για τους Κλίπερς ο ένας εκ των 2 ηγετών τους, ο Πολ Τζορτζ που έδειξε ορεξάτος και ετοιμάζεται για τα επίσημα ματς. Τώρα ο έτερος σταρ και μεγάλος ηγέτης της ομάδας, Καουάι Λέοναρντ που θα είναι και ο άνθρωπος που θα στηριχθούν εν πολλοίς οι ελπίδες των Κλίπερς για τίτλο, έδειξε να κάνει συντήρηση δυνάμεων στα φιλικά και η ομάδα του LA τον περιμένει να ανέβει για να αρχίζει να ζεσταίνεται ενόψει των επίσημων ματς. Πάντως ο Klaw είναι παίκτης playoffs και πάντα... πετάει στην postseason.

Ο Ντοκ Ρίβερς δήλωσε για τους νέους παίκτες μετά τη νίκη με τους Ουίζαρντς. «Έπαιξαν τέλεια. Όπως και στις προπονήσεις μας. Παρόλο που είχαμε έλλειψη μεγάλου ταλέντου και δεξιοτήτων με τις απουσίες, τα κατάφεραν περίφημα και είμαι χαρούμενος για εκείνους». Πάντως όλος ο κόσμος ξέρει πως ο Ντοκ κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού στο Ορλάντο δεν έχει δει παρέα στο παρκέ τα βασικά του σχήματα.

Από τους βασικούς μόνο ο Τζορτζ και ο Λέοναρντ ξεμούδιασαν ενώ λείπουν οι Χάρελ, Μπέβερλι, Ουίλιαμς και Χάρελ. Οι Κλίπερς δεν έχουν χρόνο για να βρουν και πάλι τη χημεία τους και θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα για να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί που έχουν από το ξεκίνημα της σεζόν. Τα πράγματα είναι δύσκολα για εκείνους, αφού δεν γνωρίζει κανείς αν οι κώδικες επικοινωνίας που είχαν αναπτύξει μέσα στη σεζόν θα διατηρηθούν στα κρίσιμα που έρχονται. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα για τον Ρίβερς, να βλέπει να παίζουν μόνο 2 βασικοί στα φιλικά ματς. Θα πρέπει και εκείνος να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη μίνι κρίση.

Πάντως η ομάδα έχει σπουδαίες προσωπικότητες εντός και εκτός παρκέ, ενώ διαθέτει παίκτες με μεγάλη ποιότητα που ξέρουν να ανεβάζουν απόδοση σε ματς που διακυβεύονται πολλά. Ειδικά οι Καουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ και Λου Ουίλιαμς. Το θέμα είναι να μαζευτούν επιτέλους όλοι μαζί στη... φούσκα.

 

NBA Τελευταία Νέα