Κόμπι Μπράιντ: Η ιστορία πίσω από τη θλίψη του στο πρωτάθλημα του 2001 (pic & vid)

Κόμπι Μπράιντ: Η ιστορία πίσω από τη θλίψη του στο πρωτάθλημα του 2001 (pic & vid)

Κόμπι Μπράιντ: Η ιστορία πίσω από τη θλίψη του στο πρωτάθλημα του 2001 (pic & vid)

bet365

Οι Λέικερς μόλις είχαν κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ, αλλά ο Κόμπι Μπράιαντ βρισκόταν στεναχωρημένος στα αποδυτήρια, αγκαλιά με το τρόπαιο.

Το 2001 η ομάδα του Λος Άντζελες κατέκτησε το τρόπαιο του ΝΒΑ για 13η φορά συνολικά, αλλά και back-to-back, αφού επικράτησε με 4-1 στη σειρά με τους Σίξερς.

Με το τέλος του πέμπτου αγώνα, ο Κόμπι Μπράιαντ και οι συμπαίκτες του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Στα αποδυτήρια, όμως, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε μία από τις πιο iconic φωτογραφίες του «Black Mamba».

Τι είχε συμβεί, όμως, και ο Κόμπι ήταν στεναχωρημένος;

Γονείς η αιτία

Καθισμένος στον πάγκο των αποδυτηρίων, αγκαλιά με το τρόπαιο και θλιμμένος.

Η εικόνα του Κόμπι μετά την κατάκτηση σου ράγιζε την καρδιά. Κι αιτία ήταν οι γονείς του...

Η ιστορία αρχίζει πολύ πιο πριν, το 2000, όταν ο σταρ των Λέικερς άρχισε να βγαίνει με την μετέπειτα σύζυγό του, Βανέσα. Οι γονείς του δεν ενέκριναν αυτή τη σχέση, αφού δεν ήθελαν μια Λατίνα για νύφη τους (είναι από το Μεξικό), αλλά μια Αφροαμερικανή. Ο Κόμπι δεν τους άκουσε και επέλεξε τον έρωτα, αρραβωνιάστηκε τη Βανέσα και οι σχέσεις του με τους γονείς του ψυχράθηκαν για τα καλά.

Παρά τα προβλήματα στην προσωπική του ζωή, το παιχνίδι του δεν επηρεάστηκε και ο ίδιος κυριάρχησε. Τον Απρίλιο του 2001 παντρεύτηκε και την γυναίκα της ζωής του, αλλά οι γονείς του δεν ήταν παρόντες στο γάμο.

Στους τελικούς του 2001 με τους Σίξερς, ο Κόμπι είχε μέσα του την ελπίδα πως οι σχέσεις με τους γονείς του θα αποκατασταθούν και εκείνοι θα βρεθούν στο γήπεδο για να δουν τα κατορθώματά του, από τη στιγμή που θα βρισκόταν και στη γενέτειρά του, την Φιλαντέλφεια.

Αυτό, όμως, δεν έγινε κι από εκεί «γεννήθηκε» αυτή η διάσημη πια φωτογραφία. Για την ακρίβεια, ο Κόμπι έκλαιγε την περισσότερη ώρα που ήταν στα αποδυτήρια, ενώ είπε στους «Los Angeles Times» πως «Αυτό ήταν για τον πατέρα μου».

 

NBA Τελευταία Νέα