Μπάρκλεϊ: «Λέω στα μαύρα παιδιά πως μπορούν να γίνουν γιατροί και δικηγόροι»

Gazzetta team
Μπάρκλεϊ: «Λέω στα μαύρα παιδιά πως μπορούν να γίνουν γιατροί και δικηγόροι»

bet365

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές και τις στηρίζει με κάθε τρόπο.

Ο 57χρονος Hall of Famer είχε δώσει μια συνέντευξη το 2015 στο «ESPN», στην οποία αναφέρθηκε στις... τύχες των λευκών και μαύρων παιδιών και στην ευκαιρία των δεύτερων να γίνουν κάτι «μεγάλο» στη ζωή τους.

Τη σήμερον ημέρα, και μετά από όλη την αναταραχή που επικρατεί στις ΗΠΑ, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις πορείες διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας, τα μέσα ενημέρωσης την αναδημοσίευσαν, αφού είναι... επίκαιρη.

«Μας βάζουν σε ένα κουτί, όπου μπορούμε να γίνουμε μόνο αθλητές και διασκεδαστές», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, προσθέτοντας:

«Τα λευκά παιδιά μεγαλώνουν, σκεπτόμενα πως μπορούν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. Τα μαύρα παιδιά δεν τα σκέφτονται αυτά. Στόχος μου είναι να τα φτάσω εκεί. Ποτέ δεν τους μιλάω για τον αθλητισμό. Ποτέ! Τους λέω "μπορείς να γίνεις γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, δάσκαλος, πυροσβέστης, αστυνομικός". Τέτοια πράγματα.

Δεν τους μιλάω ποτέ για το πως θα παίξουν αθλήματα. Είναι μη ρεαλιστικό. Έχουν καλύτερη τύχη να γίνουν γιατροί, από το να παίξουν στο ΝΒΑ».

 

NBA Τελευταία Νέα