ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ρίβερς: «Μου έχουν κάψει το σπίτι για το χρώμα μου»!

Ρίβερς: «Μου έχουν κάψει το σπίτι για το χρώμα μου»!

Ρίβερς: «Μου έχουν κάψει το σπίτι για το χρώμα μου»!

Άπαντες ζητούν δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ και ο Ντοκ Ρίβερς μίλησε για τις άδικες και χωρίς λόγο ρατσιστικές δράσεις που πληγώνουν τις ΗΠΑ.

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα του, ο κόουτς των Κλίπερς υπενθύμισε πως «το να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ είναι σκληρό» ενώ αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί επιθέσεις για το χρώμα του!

«Ο πατέρας μου ήταν 30 χρόνια αστυνομικός στο Σικάγο και, αν ήταν τώρα μαζί μας, θα ένιωθε πληγωμένος και έξαλλος από αυτές τις δίχως λόγο άδικες και ρατσιστικές δράσεις που συνεχίζουν να πληγώνουν την χώρα μας. Το να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ είναι σκληρό. Έχω δεχθεί τόσες επιθέσεις, που δεν μπορώ να τις μετρήσω, με έχουν σταματήσει τόσες φορές εξαιτίας του χρώματός μου και μου έχουν κάψει το σπίτι.

Η αντίδραση που ψάχνουμε σε αυτή την χώρα για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ο κόσμος, πολύ συχνά βιάζεται να κρίνει αυτή την αντίδραση, αντί αν κρίνει πρώτα την πράξη, που την προκάλεσε. Έχουμε περάσει πολλές τραγωδίες να περάσουν μάταια. Δεν πρόκειται για ένα αφροαμερικανικό, αλλά ένα πανανθρώπινο ζήτημα.

Η κοινωνία μας πρέπει να νιώσει άνετη με αυτή τη μη άνετη κουβέντα και να κάνει το σωστό. Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι πια ανεκτές, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε. Τον Νοέμβριο είναι η ώρα να ψηφίσουμε. Τα λόγια σας μετρούν πολύ και οι ψήφοι σας ακόμη περισσότερο. Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε το πραγματικό πρόβλημα και να βρούμε τη λύση», ήταν τα λόγια του.